FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - CEAHLĂUL 1-0

"U” Cluj a învins Ceahlăul în ultimul meci oficial pe stadionul din Mediaş » Suferinţă înainte de nuntă

Cojocnean a marcat primul său gol
în acest sezon. foto Agerpres
Cojocnean a marcat primul său gol în acest sezon. foto Agerpres

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2011 12:57

După golul lui Cojocnean, "şepcile roşii" au tremurat serios în repriza secundă şi puteau fi egalate în minutele de prelungire


VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI U CLUJ - CEAHLĂUL 1-0!

"U" va reveni acasă în trei săptămîni, pe cel mai modern stadion al Ardealului, Cluj Arena. Pînă atunci, "şepcile roşii" au dat ultima reprezentaţie în exil la Mediaş, împotriva Ceahlăului Piatra-Neamţ. Eliminaţi din Cupă şi restanţieri în ultimele două runde din campionat, "studenţii" s-au pus pe treabă din startul partidei. I-au ameţit pe moldoveni cu un joc consistent de pase şi au ameninţat poarta la şutul lui Achim (13), urmat apoi de trasorul lui Niculescu (15), respins cu greu de Villadsen.

Nici plăieşii lui Enache nu au stat cu mîinile în sîn, şarjînd în banda dreaptă, unde fundaşul clujenilor, Sebastian Achim, nu şi-a putut potoli apetitul ofensiv. De acolo, Stana a trimis două centrări perfecte pentru Gafiţa (16, 25), însă doar cea secundă a fost finalizată periculos, "cap" din 7 metri respins spectaculos de Matache.

Gol-senzaţie al lui Cojocnean
Revenit după două etape de suspendare, Gabi Boştină a demonstrat de ce poartă banderola Universităţii. Mijlocaşul-vice al clujenilor a inventat o diagonală genială pentru Cojocnean, care a fructificat în stil de jucător mare, cu un voleu în cros care a lovit bara şi s-a oprit în plasă (33).

Extrema Universităţii a avut şi prima mare ocazie a părţii secunde, cînd după o cursă solitară de peste 50 de metri a dus în eroare asistenţa cu un gol turcesc (55). Clujenii au dat apoi semne de oboseală şi au tremurat serios în prelungiri. Dacă runda trecută, la Tg. Mureş, s-au văzut egalaţi la ultima acţiune, acum au răsuflat uşuraţi cînd Cazan a trimis peste bară, nemarcat din centrul careului.

"Final încins, dar meciurile se cîştigă şi astfel. Sîntem fericiţi că după două săptămîni am reuşit să cîştigăm şi noi"
Claudiu Niculescu, atacant "U" Cluj

"Am suferit în multe momente. A fost un meci de sacrificiu pentru noi. Altădată am făcut meciuri foarte bune şi am pierdut puncte, de data asta a fost invers"
Ionuţ Badea, antrenor "U" Cluj


Sindromul Gardoş
În minutul 89 al meciului, brazilianul Gabriel Machado s-a ciocnit, involuntar, cu fundaşul Ceahlăului, Lucian Cazan. Jucătorul s-a prăbuşit la pămînt cu buza spartă. Imediat ce a văzut sînge, Ovidiu Haţegan s-a pripit şi i-a arătat cartonaşul roşu atacantului Universităţii. După accidentarea lui Băcilă de către Gardoş, dublă fractură de tibie şi peroneu, extrem de mediatizată, Haţegan nu a vrut să rişte şi l-a trimis nejustificat la vestiare pe brazilian, care a făcut o veritabilă criză de nervi pe tuşă, lovind tot ce i-a ieşit în cale.


INBOX
- Fundaşul stînga al Universităţii, Gaston Mendy, a încasat prosteşte un cartonaş galben în minutul 28, deoarece a ieşit la marginea terenului pentru a-şi schimba ghetele fără acordul arbitrului.
- În minutul 69, Haţegan a surprins după ce s-a îndreptat spre marginea terenului şi a înghiţit o pastilă. S-a spălat pe faţă, după care a reluat jocul.
- Antrenorul Ceahlăului, Costel Enache, a fost trimis în tribună pe finalul jocului pentru proteste.


A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
mcernea
mcernea  •  25 Septembrie 2011, 11:33

Sunt mandru de echipa si GALERIA lui "U"......voi plecati dar noi ramanem cu mediasu......FARA GALERIE... fara echipa...va invidiez ce atmosfera ofera U CLUJ...SUCCES ..ati castigat un fan

danieldinamos
danieldinamos  •  25 Septembrie 2011, 11:21

A jucat bine ceahlaul u cluj are jucatori dar nu are antrenor pe masura

silvercloud
silvercloud  •  25 Septembrie 2011, 05:06

Nu e vina lui Badea, frate... El lucreaza cu ce material are la dispozitie!! Si nu toti de la "U" sunt de calitatea lui Niculescu si Bostina... Mie nici de Cristea nu-mi prea place, nu e eficient deloc desi a inceput sa se miste mai vivace pe teren... Fundasii centrali sunt buni la jocul aerian dar greoi in jocul combinativ...lateralii sunt slabuti, bine ca n-a mai jucat Grecu, ca e petarda... in fine, Machado l-a lovit involuntar pe adversar, cred ca cartonasul galben era cam prea mult !!! felicitari "U" pentru victorie !!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează