FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

"U" Cluj îşi pregăteşte armele » TOTUL pe tineri

Articol de GSP - Publicat luni, 07 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 februarie 2011 10:42

Voican, Machado, Cucui şi Vlad Morar sînt tinerii care vor alcătui scheletul viitoarei echipe


"U" se pregăteşte pentru o schimbare radicală de macaz. După ce a rodat 70 de jucători în ultimul an şi jumătate, Universitatea vrea să renunţe în următoarele sezoane la campaniile masive de achiziţii, în favoarea jucătorilor localnici sau crescuţi în pepiniera proprie. Primul pas a fost făcut deja, prin aducerea lui Păcurar şi Abrudan, foşti campioni la juniori cu "U".

Miza pe tineri

Rareş Cucui (17 de ani), Vlad Morar (17 de ani), Andrei Voican (20 de ani) şi Gabriel Machado (21 de ani) sînt jucătorii declaraţi netransferabili în prezent de oficialii alb-negri. Primii doi sînt formaţi la centrul de copii şi juniori şi sînt monitorizaţi de Parma, Siena şi Aston Vila. Puştii au impresionat în Antalya, unde, cu Wiener (1-2), au prins şi tricourile de titulari. "Pe viitor, vom încerca să ne bazăm pe pepiniera proprie. Avem şi noi jucători tineri foarte buni, precum Cucui, Morar sau Voican", a explicat patronul Florian Walter.
Machado titular, Voican în lot.

Primele schimbări vor fi vizibile din retur. Machado (21 de ani), jucător pentru care "şepcile roşii" au refuzat o ofertă de un milion de euro de la Sheriff Tiraspol, va fi titular la "U", alături de Niculescu. "Prinţul" Cristea va rămîne în linia de mijloc, pe stînga, în vreme ce Boştină va trece în centru. De asemenea, Voican va juca mai mult, după ce în tur a strîns abia 31 de minute, în trei partide.


"Cînd am primit vestea că mă voi antrena cu prima echipă nu mi-a venit să cred. Sînt jucători la ««U»» care au cîştigat trofee, avem ce învăţa"
Rareş Cucui, fundaş "U" Cluj

"Mi s-a părut fantastic să mă pot antrena alături de Claudiu Niculescu, un jucător pe care-l vedeam la TV, marcînd în poarta Stelei"
Vlad Morar, atacant "U" Cluj

"Mai am destul de jucat pentru Universitatea. Încă nu am dat destule goluri"
Gabriel Machado, atacant "U" Cluj


Surpriza Cojocnean

Reprimit în lot după un an de conflicte juridice cu clubul, mijlocaşul Sebastian Cojocnean (21 de ani) a demonstrat în Antalya că se poate bate pentru un tricou de titular cu Delgado. "Cojo" a fost folosit în prima garnitură în trei dintre "amicalele" din Turcia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
 •  27 Septembrie 2011, 13:43

bafta si succes lui morar sa-l vedem ca joaca si in strainatate

ghiujman
ghiujman  •  07 Februarie 2011, 13:37

@enoxcj ...nu ai avea cum sa intelegi...aerul rarefiat din deal iti intuneca gandirea ;)

enoxcj
enoxcj  •  07 Februarie 2011, 12:40

asta-i buna...gluma! dupa ce a transferat anul asta competitional vreo 20 de jucatori, U vrea tineri :))) ma tomberonistule de Walter, pana acum nu te-ai gandit? dupa 20 de jucatori pe la 30 de ani, te-ai trezit cu tinerii??? sau ai vazut la altii, si hopa, asta-i moda???

Vezi toate comentariile (5)
Comentează