FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

UPDATE U Cluj l-ar fi readus în club pe omul care își umilea subalternii: „Citești ziaru', băi fraiere, că-ți dau cu el în cap?! Te și bat!” » Reacția oficială

Universitatea Cluj l-a angajat din nou pe Ioan Mărginean (în stânga) / Arhivă Gazeta Sporturilor
Universitatea Cluj l-a angajat din nou pe Ioan Mărginean (în stânga) / Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat joi, 25 august 2022 16:07 / Actualizat joi, 25 august 2022 17:58

Universitatea Cluj l-ar fi angajat din nou pe Ioan Mărginean, fără să anunțe oficial în ce funcție și care sunt responsabilitățile sale la clubul finanțat în mare parte din bani publici. Aseară, cel poreclit „Limoniu" l-a așteptat la aeroport pe noul antrenor al „Șepcilor roșii”, Eugen Neagoe.

UPDATE ora 17:50 - Reacția Universității Cluj 

Într-un comunicat emis în această seară, U Cluj susține că „Ioan Mărginean nu deține nicio calitate oficială la FC Universitatea Cluj” și că „nimeni din cadrul FC Universitatea Cluj nu i-a propus acestuia să ocupe vreo funcție la club”.

Nu există nicio intenție ca acesta să fie cooptat în cadrul clubului”, mai precizează U, deși admite că Mărginean l-a întâmpinat pe aeroport pe noul antrenor al echipei, Eugen Neagoe: „Întâlnirea nu a fost girată de către club, iar Ioan Mărginean nu s-a aflat acolo ca reprezentant, oficial sau neoficial, al FC Universitatea Cluj”.

Eugen Neagoe a semnat în SuperLiga și a fost anunțat oficial
NUMIRE
Eugen Neagoe a semnat în SuperLiga și a fost anunțat oficial

Mărginean, evaziv: „Sunt doar un om de fotbal vechi”

Când fost întrebat de reporteri care e rolul său la Universitatea Cluj, a răspuns astfel: „Mă întrebați la ce echipa îl duc? N-avem nimic de ascuns. Dar trebuia să trimită clubul Universitatea pe cineva, nu? În fine, prietenul la nevoie se cunoaște”. 

„Nu sunt la Universitatea, sunt doar un om de fotbal vechi. Nu știu dacă o să am o funcție, la ora asta nu am și nu cred că o să am. 

Foarte frumos gestul dumneavoastră, al ziariștilor, că ați stat atât timp și l-ați așteptat pe noul antrenor. Asta înseamna că Universitatea Cluj... sperăm că o să aibă și rezultate”, a mai spus Mărginean. 

Fost jucător la Dinamo la începutul anilor '80, Mărginean a activat după ce și-a încheiat carieră de fotbalist în conducerea unor cluburi precum Unirea Albă Iulia, Extensiv Craiova, FCM Brașov și Ceahlăul.

U Cluj l-ar fi readus în club pe omul care își umilea subalternii: „Citești ziaru', băi fraiere, că-ți dau cu el în cap?! Te și bat!” » Reacția oficială
Ioan Mărginean

Ultima experiență notabilă a fost la Gaz Metan Mediaș, unde a activat între 2016-2020. În iulie, s-a despărțit de formația de eșalon secund FC Brașov. Ajuns la 61 de ani, e cunoscut drept un om din vechea gardă, cea care a nașit celebra Cooperativa și sistemul de reciprocități în Divizia A. 

Sursele Gazetei susțin că Mărginean a fost readus la club pentru a-și pune în valoare relațiile pe care le are în fotbal. 

„U” Cluj l-a reangajat pe ascuns pe Ioan Mărginean, cel care în urmă cu 10 ani îi înjura și îi umilea pe antrenorii de la Centrul de copii și juniori ai „Șepcilor roșii”

Mărginean a mai lucrat la „U” Cluj în perioada în care clubul era condus de Florian Walter.

S-a facut remarcat după un episod scandalos relatat la acea vreme în Gazeta Sporturilor

Mărginean era șeful Centrului de copii și juniori și consilierul lui Walter. Se folosea de pozița sa pentru a-i înjura și chiar și agresa pe subalterni

Ziarul a publicat în 2012 fragmente din ședințele în care Mărginean îi umilea pe antrenorii de la juniori. Pe unul dintre angajați l-a lovit cu agenda în cap, după ce i-a smuls ochelarii, doar pentru ca ținea un ziar în mână.

„Citesti ziaru' când eu stau aici? F...-te-n gură să te f.., citești ziaru'? Daca eu vorbesc, citești ziaru, băi fraiere, că-ti dau cu el în cap?! Te și bat!”, au fost cuvintele lui „Limoniu”. 

Mărginean insista la acel moment ca Walter va pleca de la "U" Cluj pentru ca n-ar fi susținut de administrația locala și avea o explicție halucinantă legată de motivele pentru care clujenii își aduc copiii la fotbal.

La bugetul ăsta, orașul Cluj a contribuit cu 0,1 la sută. Vă anunț că sunteți pe cont propriu de acum, mai aveți o lună și jumătate, după aceea Dumnezeu cu mila. Comunitatea locala, ceea ce ziceti voi ca e frumos... 

Păi vine mama, lasă copilul, merge se f... două ore sau merge la cumpăraturi. U Cluj e baby-sitter. Asta e!". 

Eu am vrut să fiu bun cu voi, dar voi ma luati de fraier. Tu unde pi... ma-tii ai făcut scoala? Bă, fii atent aici, eu te bat! Bă, mie nu-mi răspunzi, eu vorbesc! 

Eu am ani în fotbal câți ai tu în vârstă. Ne păcălim doi ani, ce bine e la U Cluj. Mai vine o mămică, mai un turneu... si între doua taxiuri ajungem să-i spunem lui Mărginean tactica jocului cu CFR Cluj.

- Ioan Mărginean, în ședința scandaloasă din 2012

Nu mai putem folosi cuvântul de ardelean. Era înainte de Revolutie, în '48, Școala Ardeleana acum e o lupta pentru putere, ne urâm între noi. Voi mă urîți pe mine că-s mai mare-n grad.

Să fiu eu sluga ta dupa o viață de om? Îți dau una în nas și te pun pe liber peste o lună și jumătate. Bă, tu la mine vii cu d-astea, mânca-ți-aș gura ta? Bă băiatule, eu am mâncat din sufertaș.

Eu față de oricare dintre voi sunt bărbat. Care îi c**** să mă facă unu la unu. Deocamdată, banii vin de la Walter. Când pleacă el, plec si eu. Aici sunt 10.000 de mâncători de p... Dar n-au ce să faca. Pe noi nu ne poate judeca decît patronul, cel putin pe mine.

Toată lumea ți-e prieten la Cluj-Napoca până ai bani. În bugetul ăla erau 23 de milioane alocate pe 5 ani. Acum, la 1 iulie, sunt gata și au trecut 3 ani. Cheltuielile le stiti si voi. 3,65 milioane de euro datoriile clubului, țeapă"

- Ioan Mărginean, în ședința scandaloasă din 2012

„U” Cluj e pe ultimul loc în Liga 1, cu doua puncte dupa șase meciuri. Eșecul cu Sepsi din ultima rundă a condus la demiterea lui Erik Lincar. Eugen Neagoe a preluat echipa și va fi pe bancă în deplasarea de la Voluntari.

VIDEO „Prin meciuri aranjate ai jucat?” » Moment de sinceritate al lui Ioan Mărginean: „Când te întreabă așa lumea, e jenant... ”

Citește și alte știri de actualitate: 

OFICIAL Eugen Neagoe a semnat în SuperLiga și a fost anunțat oficial

Dezvăluiri despre Marijana Kovacevic » Cum i-a tratat pe Florinel Coman și Nana Boateng: „Nu îmi amintesc să fi fost o durere mai mare continuă”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  29 August 2022, 10:27

Mărginean era la aeroport ca reprezentant al caselor de pariuri !

mihai_bn
mihai_bn  •  25 August 2022, 18:58

Am mai spus-o, dacă vine oportunistul ăsta la echipă, se duce totul de râpă. Chiar nu învățăm din greșelile trecutului? ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

traian_v
traian_v  •  25 August 2022, 18:44

***, Marginean, a ingropat pe "U" deja de doua ori. Sper din suflet ca nu e adevarat. Trebuie izgonit din Cluj sau sa ii dea cineva cu ziarul in cap.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează