FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - FK PARTIZANI

FOTO + VIDEO U Cluj, scoasă la tablă de campioana Albaniei! „Șepcile roșii”, repriză de coșmar în al doilea amical al iernii : ce au remarcat trimișii GSP în Antalya

FOTO: Ionuț Iordache +13   FOTO
FOTO: Ionuț Iordache

Articol de , - Publicat marti, 09 ianuarie 2024 17:00 / Actualizat marti, 09 ianuarie 2024 19:09

Universitatea Cluj a pierdut cel de-al doilea meci amical din Antalya, 1-3 în fața lui Partizani, campioana ultimului sezon din Albania. Trupa lui Sabău a controlat prima parte, dar totul s-a schimbat în partea a doua a întâlnirii. 

  • GSP are 4 reporteri în Antalya: Eduard Apostol, Remus Dinu, Cristian Preda și Ionuț Iordache sunt prezenți pe toată durata cantonamentelor echipelor din Superliga.

Ioan Ovidiu Sabău s-a bazat pe un mix titulari-rezerve, iar „șepcile roșii” nu l-au avut nici astăzi în teren pe Dan Nistor. Înfofolit până la gât, mijlocașul a urmărit meciul de la „oficiala” improvizată. Locul 2 din Albania și totodată campioana en titre nu i-a pus cine știe ce probleme Universității în prima repriză, mai rău a fost cu intrările la limită ale fotbaliștilor lui Partizani

U Cluj cu fotbalul, albanezii au căutat picioarele! 

În decurs de un minut, Cîmpanu și Ianis Stoica au urlat ca din gură de șarpe la faulturile în forță ale adversarilor. Răspunsul? În stil ardelenesc. Băieții lui Sabău au preferat să nu intre în clinciuri și să-și vadă de fotbal. Lui Bic i-au lipsit câțiva centimetri pentru a înscrie la marea ocazie din minutul 21, cea care a prevestit, practic, deschiderea de scor. 

Portarul albanezilor s-a făcut de râs, a bâlbâit inexplicabil o minge până a pierdut-o, iar Daniel Popa n-a iertat din câțiva metri. A fost faza care a animat prima repriză, începută pe ploaie și încheiată cu un soare timid de ianuarie. 

+9 FOTO

„Șepcile roșii” s-au întors „adormite” în repriza a doua

Nocturna s-a aprins în repriza a doua - cât să vezi mai bine șirul nesfârșit de sere cu legume din împrejurimile terenului - dar pe clujeni i-a furat peisajul. 

La scurt timp de la reluare, a clacat și defensiva lui Sabău. Nu la fel de caraghios ca cea a albanezilor, dar suficient de serios cât Partizani să egaleze din penalty. Golul primit nu i-a trezit la realitate pe ardeleni, din contră. Albanezii și-au mai creat două șanse zdravene, dar întâi portarul lui „U”, apoi bara, au făcut ca formația din Albania să nu treacă in avantaj. 

Ce-i drept, clujenii au tot schimbat jucatori după pauză, dar spune-i asta perfecționistului Sabău! 

Între timp a reînceput și ploaia, dar Universitatea a continuat să fie de nerecunoscut: la un moment dat, albanezii erau primii la absolut toate duelurile! Golul de 2-1 marcat de Partizani n-a mirat pe nimeni, la o fază la care apărararea românilor a fost pur și simplu asediată. 

Clujul a încheiat meciul cu un puști de 17 ani în poartă, Iustin Chririlă, care n-a putut decât să admire golul de 3-1, o execuție rafinată de la peste 20 de metri. Ultimul test de verificare al Clujului e vineri, pe 12 ianuarie, în compania lui Sabail din Azerbaidjan.

VIDEO Concluziile lui Ioan Ovidiu Sabău, după eșecul lui U Cluj cu Partizani

U Cluj - FK Partizani 1-3

  • Au marcat: D. Popa 27 / Cara (51-pen), Sembene (65), Maguette (71)

  • Min. 71: Gol! Ce prăbușire pentru U Cluj! Albanezii lovesc din nou și o fac în mare stil. Execuție splendidă, de la peste 20 de metri, a lui Saliou Sembene. În poarta ardelenilor se află în acest moment puștiul de 17 ani Iustin Chirilă.
  • Min. 65: Gol Partizani. Albanezii preiau conducerea, meritat, la cum s-a jucat în repriza secundă. Reușita a venit la capătul unei faze fixe în care defensiva Clujului a fost asediată. Mingea a lovit mai intăi transversala, apoi a intrat în poartă.
  • Min.60: U Cluj nu se regăsește după pauză. Albanezii se apropie din nou amenințător, de data aceasta Gorcea e salvat de stâlpul din dreapta al porții sale.
  • Min.57: Albanezii, mai periculoși după pauză. Gorcea intervine miraculos, din câțiva metri, la o acțiune legată a celor de la Partizani.
  • Min. 54: Daniel Popa își asumă un șut de la distanță, mingea pleacă periculos din bocancul atacantului, dar ocolește poarta.
  • Min.51: Partizani restabilește egalitatea, din penalty. A venit rândul defensivei clujene să dea chix. Gorcea e pus într-o postură delicată de coechipieri, iar puștiul Silaghi comite “păcatul” și faultează în propriul careu. Albanezii nu iartă de la punctul cu var. 
  • Min.46: A început repriza secundă
  • Pauză! Universitatea încheie în avantaj prima parte, scor 1-0, după reușita lui Daniel Popa, care a profitat de eroarea de Cascadorii Râsului a portarulu lui Partizani.
  • min. 32: U Cluj schimbă portarul. Gorcea îl înlocuiește pe bulgarul Iliev.
  • min.30: Trupa lui Sabău e iar periculoasă, la o fază fixă executată din flancul stâng. Neobositul Daniel Popa ajunge la finalizare, dar “bărbierește” mingea si ratează șansa de a majora avantajul.
  • min.27: GOL Universitatea. Gafă de amatori a goalkeeper-ului de la KF Partizani care, aflat în posesia balonului, s-a împiedicat inexplicabil și a pierdut posesia. Oportunist, Daniel Popa interceptează și îndeplinește o simplă formalitate.
+9 FOTO
  • min.21: Cea mai mare ocazie de până acum le aparține clujenilor. Dintr-o poziție ideală, Ovidiu Bic e blocat de portarul advers. Universitatea se mulțumește doar cu un corner.
  • min. 11: Cîmpanu se resimte după un duel cu un fundaș advers, acuză dureri în zona coapsei și se prăbușește de durere pe gazon. Echipa medicală își face apariția pentru a-i acorda îngrijiri. „Fă-mi ceva”, le-a transmis fotbalistul, care a putut continua partida. În cealaltă parte a terenului, alte scrâșnete. Ianis Stoica e pus și el la pământ, se joacă dur în primul sfert de ceas al partidei.
  • min.7: Clujul iese frumos din propriul dispozitiv, Chipciu îl servește pe Daniel Popa, însă șutul din 16 metri al atacantului se oprește în barajul defensiv albanez.
  • min.3: Albanezii sunt arțăgoși, nu cedează niciun centimetru de gazon și nu se feresc de clinciuri. Chipciu are o scurtă altercație cu un adversar. Miza? Un aut. Românul a avut câștig de cauză, decizia tușierului a alimentat nervii fotbaliștilor din Tirana.
  • min.1: A început confruntarea din Antalya! Clujenii au beneficiat de lovitura de start.

Echipa de start U Cluj: Iliev - Chipciu, Masoero, Mitrea, Roger - Bic, Boukoure - Cîmpanu, Silaghi, I. Stoica - D. Popa 
Rezerve: Gorcea, Chirilă, Peteleu, Thalisson, Techereș, Fossati, V. Gheorghe, Simion, Popadiu, Baciu, Ilie

  • Sorin Colceag, “secundul” lui Dinamo, și-a făcut apariția la teren, urmărește și el partida de verificare a clujenilor.
  • În continuare accidentat, Dan Nistor nu evoluează nici în cel de-al doilea amical al clujenilor.

E al doilea test de verificare al „șepcilor roșii”, după 1-0 cu Kocaelispor. Adversarul ardelenilor de astăzi e, însă, net superior turcilor, fiind în lupta pentru primul loc din Albania. Trupa lui Orges Shehi e la 5 puncte de liderul KF Egnatia. Spre deosebire de U Cluj, albanezii sunt pe finalul pregătirii, urmând să joace pe 13 ianuarie primul meci oficial al anului.

Citește și: 

Universitatea Cluj a anunțat încă o plecare » La cine a mai renunțat Ovidiu Sabău
U CLUJ
Universitatea Cluj a anunțat încă o plecare » La cine a mai renunțat Ovidiu Sabău

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
oncica07
oncica07  •  09 Ianuarie 2024, 19:16

Ce tricouri faine au aia de la partizani..;)))))

traian_v
traian_v  •  09 Ianuarie 2024, 19:04

Asa e cu arbitri din Targoviste... Ce sa-i faci?

Maradonatu
Maradonatu  •  09 Ianuarie 2024, 18:59

Albanezii au venit să câștige, noi să rulăm lotul...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează