FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA - FCSB, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

U CRAIOVA - FCSB // EXCLUSIV Mesaj războinic de la jucătorul care a executat-o pe Steaua: "Să bateţi la stelişti ca la fasole!"

FOTO: Arena Vâlceană +4   FOTO
FOTO: Arena Vâlceană

Articol de - Publicat luni, 14 mai 2018 14:04

U Craiova și FCSB joacă de la 20:45 în derby-ul penultimei etape din play-off. Partida este liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport, TV Telekom Sport și Look TV. Roș-albaștrii au nevoie de victorie pentru a rămâne cu șanse în lupta la titlu cu CFR Cluj. 

Bobi Verdeş, eroul Craiovei din 2002, autorul ultimei victorii contra roş-albaştrilor, a retrăit momentele succesului devenit istoric şi a dezvăluit poveşti picante.

Vechiul "Ion Oblemenco". 40.000 de oameni care au creat un infern pentru duşmanul de la Bucureşti. U Craiova contra Steaua pe 1 septembrie 2002, primul duel în era post-Neţoiu cu "militarii" de atunci. A fost meciul vieţii pentru Bobi Verdeş, autorul unei "duble" în victoria cu 3-1, Marius Sava mai punctând din penalty pentru formaţia antrenată de Emil Săndoi. După succes, Flavius Stoican şi prietenii din Severin l-au aşteptat la un restaurant cu fanfara oraşului, care i-a cântat până dimineaţa.

"Până când să mai fiu erou?"

Ajuns la 37 de ani, antrenor-jucător la Flacăra Horezu, în liga a 4-a vâlceană, Bobi face avancronica meciului de luni seară, din Bănie. "Când urmează partida asta, de 16 ani tot zic, nici nu mai ştiu ce să povestesc. Glumind un pic, m-am şi săturat de calitatea de erou ce mi s-a atribuit după acea confruntare. O să fiu pe stadion luni, voi ţine pumnii Universităţii să învingă în faţa a 30.000 de olteni. Eu cred că a venit timpul să trec în istorie şi atât, adică să bată Craiova. Ştiinţa are prima şansă, Steaua nu are cum să bată luni seară pe noul stadion! La ce joacă echipa lui Dică, la ce atmosferă va fi, Steaua nu bate niciodată! Ar trebui să facă un meci perfect, or nu o văd în stare de aşa ceva în faţa Craiovei", a povestit Verdeş pentru
Gazeta.

"Nu vreau să se însoare fiul cel mic, Mateo (7 ani) şi Craiova tot să nu bată Steaua" Bobi Verdeș

"Băluţă face un meci mare"

Bobi are propriul preferat la echipa din Bănie: "Cred că Băluţă o să facă un meci mare. L-am crescut la Chindia Târgovişte, era copil, am stat împreună 3 ani de zile acolo. A trecut printr-o perioadă dificilă, a fost înnebunit de toate echipele pe unde a fost plimbat pentru un transfer, am vorbit mult, acum este bine, e forţă, haiduc, va aduce victoria Craiovei".

"CFR Cluj are prima şansă la titlu, Steaua nu joacă nimic. Acum chiar e momentul să câştige Ştiinţa. Dacă nici acum, atunci când?!" Bobi Verdeş, atacant Flacăra Horezu

Copos l-a sedus şi l-a abandonat

După acel succes fulminant cu care a intrat în istorie, Bobi, 22 de ani la acea vreme, l-a vrut Rapidul, chiar semnase precontract cu giuleştenii, fiind dorit de vicepreşedintele de la acea vreme, Răzvan Lucescu. Doar că George Copos s-a sucit la începutul lui 2003, din cauza banilor, iar afacerea a căzut. Verdeş a ratat ocazia de a fi campion cu Rapidul lui Mircea Rednic în acel sezon. "Poate altfel era drumul meu în viaţă, dar oamenii sunt imprevizibili", a comentat olteanul.

Prea vitezoman, prea de Bayern Munchen

"Când se apropie meciul, mă caută prietenii mereu, mă întreabă de pronosticuri. Şi mă pun să le povestesc golurile, pe care le visez la orice oră. La primul gol, mi-a dat Hagi-Luţu pasă printre fundaşii centrali, am făcut preluare şi-am pălit-o din cădere. În prelungiri, m-a angajat Vlădoiu, am scăpat singur cu Martin Tudor şi i-am dat-o printre picioare.

Eram flăcău fâşneţ. În 2005, eram liber de contract şi un impresar portughez îmi promitea că mă duce la ei, acolo. A văzut DVD-ul de prezentare, unde erau şi golurile din meciul cu Steaua, după care mi-a zis: "Bobi, refă videoul, dă-l mai pe slow motion că pare făcătură, erai prea rapid!". După care mi-a zis că e ceva ciudat, că la ce calităţi arătam, n-aveam cum să fiu liber de contract, că am viteză de Bayern Munchen", a povestit Verdeş, cu verbul lui mereu hazliu. În final, în loc de pronostic, Bobi i-a încurajat pe craioveni: "Să bateţi la stelişti ca la fasole!".

4 goluri
în 30 de meciuri a reuşit Bobi pentru U Craiova în 30 de meciuri

"La Flacăra Horezu, avem peste 130 de goluri în 24 de meciuri, doar 20 primite. 24 de victorii din 24! Numai eu am dat vreo 20 la 37 de ani. Jucăm pentru liga a treia barajul cu ăia de pe locul 1 din Teleorman. Îl avem la echipă şi pe Florin Matache, fostul portar dinamovist, care a contribuit decisiv în "Minunea de la Liberec". Mai sunt şi eu, facem Muzeul figurilor de ceară la Horezu, numai fotbalişti din filme istorice" Bobi Verdeş, atacant Flacăra Horezu" Bobi Verdeş, atacant Flacăra Horezu

Echipele probabile U Craiova - FCSB:

U Craiova: L. Popescu - R. Popa, Kelici, T. Ferreira - Dimitrov, Zlatinski, A. Santos, Bancu - Gustavo, Al. Băluță, Mitriță
Rezerve: 
Calancea, Briceag, Screciu, Mateiu, Popov, Martici, A. Burlacu, Bărbuț
Antrenor: 
Devis Mangia

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Bălașa, Planici, Momcilovici - Pintilii, D. Nedelcu - Man, Budescu, Fl. Tănase - Gnohere
Rezerve:
 A. Vlad, L. Filip, J. Morais, V. Găman, Teixeira, Fl. Coman, Ov. Popescu
Antrenor: 
Nicolae Dică

Arbitru: Ovidiu Hațegan
A1: Octavian Șovre
A2: Valentin Avram
Observator: Nicolae Marodin

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
1652955318130698
Alin Draghici  •  14 Mai 2018, 23:47

Voi "stelistii" de cazerma....CULCAT ,aici se vorbeste de liga 1.ce va bagati in seama ,nu se vb de "judet" aici,abtineti_va!!! PS : Bine,voi santeti Steaua ,e normal sa nu va uitati la FCSB in curte,huus

tezeu99
tezeu99  •  14 Mai 2018, 20:39
Postat de observator_federal pe 14 Mai 2018, 15:14

De când se feresc să mai scrie ”Steaua” sau ”steliștii”, ziariștii și cei din studiourile TV sunt fericiți să redea orice declarație în care invitații (care nu sunt vizați de sancțiunile CNA) spun direct ”Steaua”... Băi dar să ajungă să citeze chiar ”Să bateți la steliști ca la fasole!” denotă o anume disperare! Și ăia din galeria CFR-ului, aseară la Giurgiu, ziceau ”Steaua” - sper să nu-i citeze și pe ei...

Penibili ca de obicei. Dar dc sunt prosti care îi cred, era datoria lor să o încerce..

spinoza
spinoza  •  14 Mai 2018, 18:05
Postat de mario_rdfe pe 14 Mai 2018, 17:56

Dinamo este in cea mai proasta perioada din istorie..si totusi a luat cupa ligii anul trecut....chiar daca nu mai exista,a luat un trofeu ! Iar astia bogatii..cu cei mai tari jucatori..conditii..salarii etc..nu au luat nimic de trei ani..observ ca s au ascuns cu toti...incepand de la useri pana la mm ! Ploua..este cartonul umed !

Si la ce v-ajuta daca ati luat Cupa ligii? Parca jucati in play-out, ca sa scapati de retrogradare...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează