FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - DINAMO 2-1

Ucigaşul ”cîinilor” » Povestea transferului lui Sauvadet la Petrolul este plină de aventuri la limită

Sauvadet a înscris golul decisiv în victoria cu Dinamo +2   FOTO
Sauvadet a înscris golul decisiv în victoria cu Dinamo

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 martie 2013 20:34

Vîrful de 24 de ani, care-a adus victoria contra lui Dinamo, trăieşte la Ploieşti cu gîndul la familia sa, încercată de tot felul de probleme.

Florent Sauvadet, 24 de ani, a dislocat Dinamo din cursa contraconometru pentru Europa. Reuşita francezului, din minutul 55, i-a buimăcit pe "cîini", care au fost înfrînţi după 3 victorii consecutive în 2013. Atacantul care a mai jucat doar în liga secundă din ţara sa, la Clermont, a fost adus în iarnă la Ploieşti, însă au existat multe piedici în calea transferului.

Blocat de zăpadă
Sauvadet trebuia să ajungă în România în seara dinaintea reunirii din ianuarie, altfel prahovenii au transmis că nu-l vor lua în calcule pentru transfer. O ninsoarea teribilă nu i-a permis să sosească la timp la aeroportul din Lyon pentru a veni în România. Cei de la Petrolul renunţaseră la ideea tranzacţiei, dar soarta i-a surîs fotbalistului. S-au făcut alte legături cu două companii aeronautice, iar Sauvadet a ajuns la timp la Ploieşti, după un drum istovitor.

3 goluri în primul joc-test
Cosmin Contra a împărţit echipa în două la primul meci-şcoală. Florent a fost în echipa "celor noi", care trebuia să joace cu "experimentaţii", printre care Grozav şi Adrian Cristea. Primii au învins cu 4-2, iar Sauvadet a înscris de trei ori! "Are calitate, trebuie luat!", a spus antrenorul despre francez cînd amicalul nici nu se încheiase.

Probleme în familie
Ploieştenii au vrut să semneze pe doi ani şi jumătate cu atacant, el nu voia decît pe 5 luni. A ameninţat că pleacă acasă. Sauvadet nu vrea să vorbească despre problemele de la Clermont, însă un membru al familiei sale este într-o situaţie medicală precară.

"De aceea vrea să stea doar pînă în vară în România, nu ştie ce va fi acasă. Dacă va fi acolo totul în regulă, Petrolul rămîne prima opţiune de a continua", au spus cei ce-l cunosc. Pînă la urmă, prin intermediul managerului sportiv al clubului, Marius Nicolae, Sauvadet a semnat un contract cu "găzarii" valabil pînă în iunie 2013.

Are impresar o fostă Miss în Franţa
Agentul lui Sauvadet este o fostă Miss Auvergne 2004, care în 2004 a concurat la Miss Franţa! Este vorba despre Sonia Souid, 27 de ani (foto 2), una dintre cele trei femei impresare de fotbal din Hexagon, ţară ce numără 380 de agenţi în acest sport.

Frumoasa brunetă n-a cerut nici un comision din transferul lui Sauvadet la Ploieşti. Sonia are legături puternice în lumea fotbalistică arabă, tocmai l-a dus pe Guy Lacombe antrenor la Al Wasl, fosta echipă pregătită de Maradona.

Doar al doilea gol din carieră
Sauvadet a bifat sîmbătă al 4-lea meci pentru ploieşteni şi a reuşit primul gol în tricoul galben-albaştrilor. Francezul a bifat 220 de minute deja în echipamentul Petrolului. Atacantul a mai evoluat în liga a doua din ţara sa, la Clermont, unde a marcat un singur gol în 32 de partide, între 2010-2012.

Remarcat de un ziarist
Francezul a fost remarcat de către Dan Marinache, scouter, ce i-a mai recomandat în Liga 1 pe Boudjemaa, la Petrolul, şi pe Boutadjine, vîrful Pandurilor. Ploieştean la origine, Marinache lucrează de două decenii la ProTV, la departamentul sportiv.

3.500 de euro este salariul lunar al lui Sauvadet la Petrolul

"Este o victorie a întregii echipe. A fost un gol frumos, cu atît mai mult cu cît a adus victoria. Sper să fie doar începutul. Petrolul va trata fiecare meci pînă la final ca pe o finală" (Florent Sauvadet, atacant Petrolul)

"Jucătorii mei preferaţi sînt David Silva şi Ribery. Mi-ar plăcea să ajung să joc contra lor. Sau să devin măcar pe sfert la fel de cunoscut precum unul dintre cei doi. Poate că am ceva din el, vă las pe voi să descoperiţi" (Florent Sauvadet, atacant Petrolul)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
morarroion
morarroion  •  18 Martie 2013, 22:39

A dat un gol si gata l-ati facut mare vedeta!Noul Zidane sau Platini il vedeti deja! Mult mai bun ca el e Boudjema! Dar ce sa faci,Contra vrea sa scape de vechii nostri jucatori!

torque1981
torque1981  •  18 Martie 2013, 12:08

Urmeaza CFR CLUJ.... SA VINA CUPA, SA VINA CUPA, SA VINA CUPA LA PLOIESTI Forza PETROLUL!!!

axi1
axi1  •  18 Martie 2013, 09:26
Postat de tigruzzu pe 18 Martie 2013, 07:10

S-a pensionat Bănel Nicoliță! Dar poate îl cheamă Pițurcă, că e stelist. Ultima oară a jucat un meci, pe 21 septembrie 2012, la Montpellier, când fundașul dreapta se accidentase ușor. A rezistat tot meciul în teren. Pe 18 august mai jucase 60 de minute la Toulouse. Atât. În acest sezon suporterii nu l-au văzut pe teren la Saint Etienne. Marea vedetă a 5telei era, de fapt, o non-valoare. Sau s-o fi apucat de furat din vestiar de nu-l folosesc ăștia?

^ asta si-a scris comentariul (desi pare cam inteligent comentariul pt IQ-ul lui mai mic decat numarul de la pantofi) si i-a dat copy/paste pe toate articolele. Ma Gigi Contra, tu sigur nu ai fost molestat de Banel in copilarie?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează