FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

UEFA a inclus un antrenor român între tehnicienii cu cea mai vastă experienţă europeană » Nu e vorba de Mircea Lucescu

Articol de GSP - Publicat marti, 10 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 10 februarie 2015 13:54

Miroslav Bazevici a împlinit astăzi 80 de ani, iar cu această ocazie, UEFA a alcătuit un top cu tehnicienii care au antrenat în cele mai multe ţări europene.

Sărbătoritul zilei a bifat şapte ţări în care a antrenat, în cei 46 de ani de carieră, primul loc fiind împărţit de Tomislav Ivici şi John Toshack, ambii avînd nouă ţări în care au muncit.

Interesant este că în top 10 apare şi Mihai Stoichiţă, 60 de ani, care a antrenat în şase ţări europene, dar şi în afara acestui continent.

"Am vrut să călătoresc mult pentru a învăţa diverse culturi, dar şi pentru a observa abordările diferite din fotbal. Nu a avut întotdeauna de-a face cu banii. Nimic nu se compară cu felul în care m-am simţit la Steaua şi cu ceea ce simt pentru echipă", a mărturisit Stoichiţă pentru site-ul UEFA.

Cariera sa de antrenor a început la FC Naţional în 1988, unde a fost asistent, iar trei ani mai tîrziu a preluat Callatis Mangalia în funcţia de "principal". După experienţa de la malul Mării Negre, Stoichiţă le-a mai pregătit şi pe Rocar şi Dinamo, după care, în 1997, a ajuns la Steaua.

În 2001 a părăsit Europa şi a ales să antreneze în Panama, după care a revenit şi a pregăti-o pe Sheriff Tiraspol. În sezonul 2002-2003 a fost tehnicianul lui Ankaragucu, după care un an mai tîrziu a anternat-o şi pe Pyunik Erevan. În Kuwaiy s-a dus în sezonul 2005-2006, după care le-a luat pe rînd pe Aris Limassol şi Apollon Limassol. În 2012 a avut un scurt mandat în Ghencea, iar apoi a revenit la Sheriff Tiraspol. Ultima echipă pe care a pregăti-o a fost Al-Salmiya, în Kuweit.

7 trofee are Mihai Stoichiţă ca antrenor


SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
radumare.
radumare.  •  10 Februarie 2015, 16:03
Postat de ovidiu_3003 pe 10 Februarie 2015, 15:17

...Slughita are doar 7 trofee ...pe cele de la arabi le ati pus ?

pe alea le numara ma/tta ...

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Februarie 2015, 15:17

...Slughita are doar 7 trofee ...pe cele de la arabi le ati pus ?

hmmmm
hmmmm  •  10 Februarie 2015, 15:07
Postat de cpt.ahab pe 10 Februarie 2015, 14:46

A antrenat in sase tari europene. Acestea ar fi, din CV-ul prezentat: Moldova, Cipru, Turcia, Armenia+Romania. Unde este a sasea, ca nu-mi iese deloc la socoteala?! A, era Balgaria. Ati uitat tocmai vecinii cu ceafa groasa, Litexul mamii ei de viata! Iar Stoichita chiar are moaca de cultivator de castraveti.

Nuuuuuuuuuuuuu... a 6-a tara europeana mentionata in acest articol este Kuveitul!!! :-) Daca nu ai stiut pana acum Europa a fost marita pana la granitele cu India si China! A fost votat in parlament zilele trecute...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close