FOTBAL  »  Superliga  »  CONFERENCE LEAGUE

EXCLUSIV Conference League devine obiectiv major pentru cluburile din Liga 1 » UEFA a anunțat sumele impresionante puse la bătaie

Conference League a devenit dintr-odată mult mai atractivă pentru cluburile din Liga 1. Premiile anunțate de UEFA sunt unele peste așteptări.
Conference League a devenit dintr-odată mult mai atractivă pentru cluburile din Liga 1. Premiile anunțate de UEFA sunt unele peste așteptări.

Articol de - Publicat vineri, 21 mai 2021 10:27 / Actualizat vineri, 21 mai 2021 12:45

Conference League a devenit dintr-odată mult mai atractivă pentru cluburile din Liga 1. Premiile anunțate de UEFA sunt unele peste așteptări. 

Conference League, competiția care va debuta în acest an, era privită ca una a cluburilor sărace. Sumele anunțate astăzi de UEFA schimbă însă percepția și o transformă într-un obiectiv important pentru echipele din Liga 1.

 Valoarea totală a premiilor este de 235 de milioane de euro. 

Bani mulți în Conference League 

Calificarea în grupele UEFA Conference League este răsplătită 2,94 milioane de euro. Cum sunt distribuiți restul banilor: 

  • 500.000 de euro pentru fiecare victorie din grupă
  • 166.000 de euro pentru fiecare rezultat de egalitate din grupă
  • câștigătoarele grupelor vor primi încă 650.000 de euro, iar ocupantele locurilor secunde câte 325.000 de euro
  • 300.000 de euro pentru calificarea în șaisprezecimile de finală
  • 600.000 de euro pentru calificarea în optimile de finală
  • un milion de euro pentru accederea în „sferturi” două milioane de euro pentru fiecare semifinalistă
  • 3 milioane de euro pentru finalistă 
  • 5 milioane de euro pentru câștigătoarea competiției.
        Acestor sume li se va adăuga și un procent din market pool

Liga 1 se pregătește de Conference League

România va da 3 echipe în preliminariile Conference League, ocupanta locului secund în Liga 1, câștigătoarea Cupei României și învingătoarea nou-înființatului baraj. 

Și campioana poate ajunge în play-off-ul acestei competiții, dacă e eliminată în turul 1 din Ligă sau fie în turul 3, fie în play-off-ul din Europa League.

Am aflat un lucru extraordinar, d-aia am și vrut să îl iau pe Șumudică și o să bag bani. Calificarea în Conference League grupe e 3,2 milioane de euro! Anul trecut în Europa League era 2,8 milioane de euro. Iar Conference League e 3,2 milioane de euro!
- Gigi Becali, finanțator FCSB

CFR Cluj ar putea da lovitura

CFR Cluj va fi cap de serie în primele două tururi preliminare din Liga Campionilor. În turul 3 și în play-off, campioana României ar avea o misiune mult mai dificilă, împotriva unor adversari precum Slavia Praga, Dinamo Zagreb, Rangers, Steaua Roșie Belgrad sau Salzburg. 

Clujenii ar putea da lovitura cu o calificare în grupele UEFA Champions League. Suma garantată pentru accederea în această fază este de 15,64 milioane de euro. Victoria este răsplătită cu 2,8 milioane de euro, iar rezultat de egalitate cu 840.000 de euro.

2 miliarde de euroeste valoarea premiilor puse la bătaie în ediția următoare de Liga Campionilor

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

EXCLUSIV Buget de cupele europene la FC U Craiova 1948 » Adrian Mititelu Jr.: „Dacă am investit 8 milioane de euro în ultimii 4 ani, credeți că ne mulțumim acum cu două milioane?”

S-a spulberat mitul: FCSB „vopsește” antrenori » Marele bonus al colaborării cu Gigi Becali a dispărut

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
caminero
caminero  •  21 Mai 2021, 18:03
Postat de gigicoaste pe 21 Mai 2021, 12:49

reabilitati intr-un sistem judiciar precar ce permite reducerea sentintei prin plagiat astfel incat, orice anlfabet, devine doctor docent si profesor in stiinte politice. Technic vorbind, ai dreptate!

Fugi b teoria de aci! Practica a ceva mai dură, cum ar ven Huidu a omorît trei oameni dar s-a reabilitat mintenaș, și acu iar ne dă lecții de cîrcoteală. Se pregătește la aparat băiarul lui Gino... Și se mai pregătesc și ali borfași, care au tălhărit 20-30 de oameni, dar sențina și-o iau comasată, 2 ani cu totul, în loc de 2 ani înmulțit cu numărul de tîlhării. Și ies după 6 luni pe motiv e bună purtare. *** d-aci cu gîndirea ta non-comunistă, du-te și aplic-o la progresiștii tăi, poate acolo pune vreun prost botu.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

misterverde
misterverde  •  21 Mai 2021, 17:15
Postat de poison pe 21 Mai 2021, 14:11

FC FCSB va fi zburata si din preliminariile Conference League dovedind (inca o data) ca este o echipa de 2 bani.

Dovedind încă o data :))) steaua deocamdată a atralucit prin Europa.. cam singura echipa.. cu steaua la putere aveam 4 echipe în Europa și 2 în Champions League .. Acum ca e cfr la putere și se bate cu dudelange .. avem intertoto :))) Craiova ? Pfff ce rușine.. Craiova în Europa este o gluma .. Și serios acum.. Cfr campioana 2021 :)))))) de la otelul.. nu am mai văzut asa o campioana ... România tara de lumea a 3 a ... liga 1 = liga pariurilor .. mafie corupție... 0 fotbal ... 5 ani la rand .. campioana este decisa de arbitraj... statul face stadioane din bani publici .. și limitează accesul .. armata are 2 biciclete .. dar are echipa în liga amatorilor unde cheltuie anual 20 milioane euro ... Primăriile în loc sa se ocupe de sectoare .. ei dau bani la rapid .. Craiova , csm.. etc în timp ce tara e plina de gropi șomeri și hoți . Deșteaptă-te Romane !!!

digei
digei  •  21 Mai 2021, 16:09

Sumele astea vor fi pentru inceput, sa-i incurajeze. Daca nu produc audiente dincolo de frontierele tarilor respective sigur se vor injumatati.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează