FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ultima echipă împotriva căreia a marcat s-a desființat! Cel mai accidentat jucător din Liga 1 e "noul conducător" al FCSB

Articol de , , - Publicat miercuri, 12 decembrie 2018 09:44

Lucian Filip, cel mai accidentat jucător din prima ligă, a înscris primul gol în campionat din 2015 încoace. Mijlocașul afectat de leziuni care le-au provocat retragerea altor jucători a devenit titular.

Filip nu credea în urmă cu un an că mai e capabil să joace fotbal, între timp a devenit unul dintre oamenii de bază de la FCSB, polivalent și priceput să acopere cu succes toate posturile pe care e distribuit.

Mijlocașul în vârstă de 28 de ani e printre cei mai ghinioniști fotbaliști din campionat: a avut două operații la genunchi, pentru repararea ligamentelor rupte, fractură de peroneu, mâna ruptă. În sezonul 2016-2017 nu a bifat nici măcar un minut, din cauza accidentărilor dese și grave!

Lucian a participat la ședințe de mental coaching, o activitate care-l ajutase la un moment dat și pe dinamovistul Hanca să intre într-o formă foarte bună. Filip le-a mărturisit psihologilor că nu mai era în stare să creadă în continuarea carierei: "Simt că nu mai pot să joc. De fiecare dată termin recuperarea și apoi mă accidentez din nou!".

Luni a marcat în prima ligă după trei ani de chin și a ajuns să se mire și el de parcursul neobișnuit pe care îl are:

"Știu că a trecut mult timp de când n-am mai înscris, am adunat mai multe operații decât goluri marcate!"

Formația împotriva căreia marcase Filip cel mai recent, ASA Târgu Mureș, s-a și desființat de atunci! Mijlocașul punctase contra mureșenilor pe 2 decembrie 2015, într-o partidă încheiată egal, 1-1. De atunci au urmat noi probleme medicale, calvar și revenirea facilitată de subțirimea lotului.

Dică l-a folosit și fundaș central, de unde dispăruseră fotbaliștii specializați, și ca mijlocaș defensiv.

La "satelitul" Stelei, unde a evoluat după ce a fost achiziționat de roș-albaștri de la Craiova, era fundaș stânga. Polivalența și ambiția fotbalistului pe care Mihai Stoica l-a poreclit "Inginerul" l-au transformat într-un titular, chiar căpitan în momentele în care a absentat Planici, purtătorul obișnuit al banderolei.

4 meciuri și un gol a adunat Filip în naționala de tineret. La seniori nu a apucat să bifeze vreo selecție. S-a aflat pe lista selecționerilor, însă accidentările grave și dese l-au ținut departe de tricolor

Accidentat și în meciuri, și în antrenamente

Ghinionul l-a ținut pe Filip în clinici de recuperare mai mult decât pe teren într-o mare parte din cariera lui. S-a accidentat și în timpul unor partide, și în faze normale din antrenamente. În 2013 a suferit o fractură la picior în urma unui duel cu Mihai Costea, într-un antrenament. Cea mai gravă problemă a apărut în 2016, ruptura ligamentului încrucișat de la genunchi și o pauză de un an!

"Va fi conducător"

Mihai Stoica e impresionat de puterea pe care o demonstrează Filip și anticipează deja o continuare a carierei lui. "Cred că va fi conducător de club, dacă n-o să vrea să se facă antrenor", a comentat MM la DigiSport. Lucian a fost implicat recent într-un episod urât cu Florinel Coman. În partida de la Iași, câștigată cu 2-1, atacantul l-a înjurat pe Filip, căpitanul echipei din acel moment. Coman a prezentat scuze după meci. "A greșit și el, dar și eu, că nu-i vorbisem frumos. Adevărul e că în fotbal nu se vorbește cu «dumneavoastră», sunt alții termeni, asta e situația!", a închis disputa Lucian.

Prima achiziție a lui Reghe

Filip a fost cumpărat de FCSB de la școala de fotbal a lui Gică Popescu și utilizat la început în echipa a doua a clubului, într-o vreme în care Becali investea în centrul de tineret și căuta cei mai talentați juniori din țară. Steliștii l-au împrumutat apoi la Urziceni, la Snagov și la Chiajna.

La Concordia, Filip a fost antrenat de Reghecampf și a participat la returul formidabil în care ilfovenii au câștigat aproape toate meciurile și s-au salvat de la retrogradare ca prin miracol. Reghe îl reprofilase din fundaș stânga în mijlocaș central și l-a readus în Ghencea imediat după ce a fost angajat ca "principal" al Stelei. În primul sezon a bifat 17 partide, după care au apărut accidentările.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
hitman222
hitman222  •  12 Decembrie 2018, 13:18

In blatul de duminica era si greu sa marcheze:)))

adicn
adicn  •  12 Decembrie 2018, 12:51
Postat de prolificul pe 12 Decembrie 2018, 12:38

In opinia mea,atata timp cat Filip va fi titular,el merita sa poarte banderola de capitan al echipei!!

Mie-mi place foarte mult de el, ma ales prin felul cum e ca om. Pentru a fi căpitan, cred totuși că nu e 100% potrivit, e prea...cuminte. Desigur, mai bine el de 100 de ori decât Tănase.

prolificul
prolificul  •  12 Decembrie 2018, 12:38

In opinia mea,atata timp cat Filip va fi titular,el merita sa poarte banderola de capitan al echipei!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează