FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

ULTIMA ORĂ S-a rezolvat! Gabriela Firea închide Arena Națională: "Astăzi am luat hotărârea, că o gazetă de sport nu mai scrie despre sport" » Când estimează că va fi redeschis stadionul

Articol de GSP - Publicat luni, 12 noiembrie 2018 19:45

Gabriela Firea a anunțat că Arena Națională va fi închisă până la rezolvarea situației dezastruoase a gazonului. Potrivit primarului Capitalei, cel mai mare stadion din țară va fi închis pentru o perioadă de 2-3 luni. 

"Având în vedere starea precară a gazonului de pe Arena Naţională, pe care a văzut-o toată lumea, nu e niciun secret, numai că lumea nu ştie în ce situaţie ne aflăm, că DNA se ocupă de gazonul de la Arena Naţională, am luat hotărârea de a închide Arena Naţională pentru toate competiţiile sportive şi de altă natură pe toată perioada remedierii gazonului.

Societatea care se ocupă în acest moment consideră că în 2-3 luni de zile gazonul va fi adus la o stare în care putem să afirmăm că se vor putea desfăşura competiţii sportive sau de altă natură fără dificultăţi", a declarat Gabriela Firea.

Firea dă vina pe Investigația Gazetei!

"Cu Arena Naţională se întâmplă că noi aveam un contract care funcţiona foarte bine, un contract legal, bine fundamentat juridic prin care unul dintre cluburile care închiria cel mai des Arena Naţională în vederea organizării de competiţii sportive achita contravaloarea mentenanţei gazonului.

O gazetă de sport, care şi-a terminat subiectele sportive, ne-a făcut plângere la DNA. DNA a început o anchetă in rem, s-a suspendat acel contract, deci am rămas fără contractul de mentenanţă pe Arena Naţională", a precizat primaul Capitalei. 

Clarificare: Primarul Gabriela Firea se înșală. Gazeta Sporturilor nu a făcut nicio plângere penală la DNA, doar a scris despre probleme.

DNA s-a autosesizat în urma investigației GSP

Pe 18 iunie 2018, GSP a publicat o investigație care scotea la iveală modul în care a fost atribuit contractul pentru îngrijirea gazonului de pe Arena Națională. La finalul lui martie 2017, pe fondul cererii lui Becali de a avea stadionul, Primăria Capitalei hotărăște să întrerupă contractul-cadru de întreținere a Național Arena cu firma UTI. Detalii AICI.

DNA s-a autosesizat după dezvăluirile GSP și a cerut documente despre felul în care Gabi Firea i-a dat clubului lui Gigi Becali întreținerea gazonului Arenei Naționale fără licitație! 

Procurorii au cerut atât clubului FCSB, cât și Primăriei Capitalei, actele referitoare la protocolul dezvăluit pe 18 iunie 2018 de către Gazeta Sporturilor. Dosarul deschis de procurorii anticorupție poartă numărul 383/P/2018.

Toate părțile investigației GSP:

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (97)
crimson.veritas
crimson.veritas  •  13 Noiembrie 2018, 11:56

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

0.palmares.csa
0.palmares.csa  •  13 Noiembrie 2018, 10:51
Postat de catalynn pe 13 Noiembrie 2018, 01:26

Pune si mie un link cu procesul ala castigat de nen'tu jijjji la CEDO, ca sa vad si io cati bani va trebui sa ii platim noi din aia 37 de milioane pe care ni-i va datora (nu noua personal ci Statului Roman) alde jjijjel! :-))) Asta una la mana! A doua e ca ceea ce a hotarat Curtea de la Bruxelles e ca spetele sportive pot fi judecate in curtile civile, iar hotaririle judecatoresti trebuiesc respectate de UEFA la fel ce si cele TAS. Speta cu Palmaresul esta un sportiva, ca se judecat in civil, adica EXACT ce a decis Curtea. Prin decizia din Iulie TAS a devenit practic derizoriu. Evident ca UEFA isi poate modifica propriile reguli, insa daca o Curte Civila decide intr-o speta civila o anumite chestie ei sunt obligati sa respecte si aplice decizia. In plus in speta Palmaresului cand au fost contactati de Ziare.com au spus cat se poate de clar ca decizia apartine FRF. Crezi ca FRF vor refuza sa aplice decizia Justitie Romane?! Burleanu ala e parsiv, dar nu e prost, nu risca sa ajunge sa joace table cu nen-tu jjjijji si Mitica pe la Poarta Alba.

E clar esti praf ,tii una si buna cu ce a castigat nu stiu cine unde nu stiu ce.Pune linkul cu ce s-a dechis la curtea europeana.Dar sa nu-mi dai link din steaua libera ,ziare.com sau fanatik. Uite eu iti zic ca ai de platit 3 bulioane de euro lui jijica https://stirimondene.fanatik.ro/gigi-becali-a-castigat-procesul-la-cedo-cati-bani-are-de-primit-milionarul-18200311.Hai ca parca ti-a pierit rasul , si juristii uefa stiu foarte bine cum se mananca legile,nu trebuie sa ii invete talpan.Apropo ce se mai aude cu memoriul lui Talpan la uefa?Am auzit ca aia ii multumesc si acum pt hartia igienica.

116318208879996
Costica Costica  •  13 Noiembrie 2018, 09:59

de ce credeti ca doamna firea e asa de vehementa cu dragnea ce vrea sa trasmita statului paralel ba io va dau guvernarea voi ma lasati pe mine si pe nasu gigi inpace simplu hu

Vezi toate comentariile (97)
Comentează