FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Uluitor: front împotriva lui Mircea Rednic! Cum a ajuns izolat antrenorul lui Dinamo și cum s-a răcit relația cu foștii coechipieri

Mircea Rednic și Ioan Andone au fost, pe rând, jucători și antrenori la Dinamo, foto: sportpictures.eu
Mircea Rednic și Ioan Andone au fost, pe rând, jucători și antrenori la Dinamo, foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2019 09:00

Mircea Rednic a fost coechipier și amic foarte bun cu Andone, însă ultimele conflicte ale „Puriului” cu Mircea Lucescu îl scot pe antrenorul dinamovist în afara „grupului” Corvinul/Dinamo.

Ioan Andone va organiza, pe 24 martie 2019, un meci al legendelor dinamoviste și steliste cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la debutul său în Divizia A, în tricoul Corvinului Hunedoara, sub conducerea lui Mircea Lucescu.

Evenimentul a fost anunțat de Fanatik, iar mai multe glorii ale granzilor României sunt pe lista „fotbaliștilor” ce ar putea să reediteze marile dueluri din sportul intern.

Toate numele mari prezente, cu excepția lui Rednic

La partida de la Voluntari, acolo unde „Fălcosul” este manager general, meci care va avea și un scop caritabil, să strângă bani pentru Kassandra Rotariu, fetița adoptată de Iosif Rotariu, care a suferit numeroase operații în ultimii ani, au fost invitate numele mari din fotbalul românesc.

Dinamo va fi antrenată de Mircea Lucescu și Cornel Dinu, afirmă sursa citată, iar pe lista jucătorilor se regăsesc, printre alții, Prunea, Stelea, Moraru, Andone, Marica, Marius Niculae, Florentin Petre, Bărcăuan, Kiriță, Mihăescu, Dănciulescu, Claudiu Niculescu, Ciobotariu, Mihali, Mateuț, Zicu, Orac, Răducioiu, Lupescu! La Steaua, antrenor va fi Victor Pițurcă și pe teren vor fi Stângaciu, Martin Tudor, Belodedici, Miu, Bumbescu, Trică, Rotariu, Adi Ilie, Ciocoiu, Panduru, Sabin Ilie, Iovan, Majearu, Nicoliță, Oprița și Lăcătuș. Ar putea fi și un duel inedit, Gică Popescu (Dinamo) contra Gică Hagi (Steaua)!

Rednic: „Mă interesează doar Dinamo”

Un nume important pentru fotbalul românesc absentează însă de pe lista impresionantă. Mircea Rednic!

Fost coechipier al lui Andone și la Corvinul, și la Dinamo, și la națională, prieteni buni decenii la rând, atât de apropiați încât acum mulți ani se amuzau pe seama faptului că se vor înrudi prin căsătoria copiilor!

„Nu am fost «convocat», nu știu... Am auzit ceva de la câțiva prieteni comuni. Dar, vă rog, nu mă interesează subiectul, nu puneți paie pe foc. Pe mine mă interesează doar Dinamo București și pregătirea echipei, ce program avem zilele astea, atâta tot. Avem mult de muncă la echipă și contratimp. Și duminica aceasta am fost să văd meciul juniorilor Under 19 la Miercurea Ciuc”, a parat ieri, elegant, Rednic pentru Gazeta Sporturilor.

Ca fapt divers, secundul său, Iulian Mihăescu, a fost convocat, nu și Rednic.

Front împotriva lui Rednic

Iar sursele GSP afirmă că actualul dinamovist nu va fi chemat la acest eveniment, de fapt nici nu a fost luat în calcul. Chiar dacă a vrut să îngroape securea războiului zilele trecute, afirmând: „Mircea Lucescu este un antrenor ce-ar merita o statuie”.

Scandalul ce s-a iscat între el și Mircea Lucescu începând cu decembrie 2018, declarațiile tăioase ale celor doi, îi situează în tabere care, momentan, nu suportă împăcare.

În urmă cu 10 zile, Rednic și Lucescu au fost în aceeași sală, Dinamo, cu ocazia meciului de handbal masculin cu Sporting Lisabona, dar au stat în sectoare diferite, fără a se intersecta!

„Toți foștii elevi mă mai sună. Mai puțin Rednic, pe care l-am ajutat cel mai mult. D-aia îi ziceam noi «Strâmbu»”
Mircea Lucescu

„Nea Mircea n-a ajutat pe nimeni în toată cariera lui! Am jucat la Dinamo și la națională pentru că meritam, nu m-a adunat el din curtea școlii. Și la Standard am ajuns singur. Pe alții i-a luat după el, eu m-am descurcat mereu singur”
Mircea Rednic

„Rednic ar trebui să-mi pupe și picioarele pentru câte am făcut pentru el”
Mircea Lucescu

„Asta poate să i-o spună lui fiu-su, nu mie! După ce am venit la Hunedoara, eram campion de juniori. Nu m-a învăţat el fotbal! M-a ghidat. Acum eu ce să fac? Am pe cap lucruri mult mai importante decât ceea ce spune Lucescu”
Mircea Rednic

„Rednic are coșmaruri cu noi! Nu știam că trebuie să-i cerem lui voie să ne întâlnim! Am mers cu nea Mircea Lucescu, Ando și Răduciou într-un restaurant și am mâncat, nici nu vorbim despre Dinamo la aceste întâlniri”
Ionuț Lupescu, în februarie 2019

„Echipa pe care a creat-o Rednic a devenit un fel de Internaționale Dinamo, nici nu știu dacă mai sunt și români la club! Sunt foarte dezamăgit, nu asta e Dinamo pe care o voiam eu ca suporter și ca fost jucător, e un haos ce se petrece acolo!”
Florin Răducioiu, fost internațional

3 povești spuse de Il Luce pentru GSP.RO cu Rednic și cu Ando în prim-plan:

  • „Dinamo i-a transferat pe Rednic și pe Andone la insistențele mele. Eram la națională, dar am trimis mașina cu ei să-i ducă la un amical în Olanda, se juca împotriva Aberdeenului lui Ferguson. Dinamo a învins cu 1-0. Și așa, cei de la București au fost convinși să-i transfere. Jucătorii de la Corvinul nu prea erau agreați la București”
  • „Eu trebuia să semnez cu Standard Liege și-am pus condiția să semneze Rednic și Andone. Cum belgienii nu l-au mai vrut pe Andone, preferând un sârb, n-am mai acceptat nici eu și am continuat la Brescia. Dar pe Rednic am apucat să-l duc acolo. Țin minte că l-am scos de la Bursa, din antrenament, îl sunasem la telefon, spunându-i că am vorbit cu cei de la Standard să-l ia”
  • „M-am luptat cu sistemul pentru jucătorii mei. Traian Ionescu voia să-i ia pe toți care scoteau capul și să-i ducă la Steaua sau la Dinamo. Mai întâi, îi lua în armată, iar eu trebuia să fac fel de fel de programe ca să-i aduc la meciuri. Pe Andone și pe Nicșa am reușit, cu rugăminți, să-i țin la Pompieri în Hunedoara. Pe Rednic și pe Klein îi aduceam din nordul țării”

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (58)
kordell
kordell  •  11 Martie 2019, 17:40

Ocazie sa mai faca si ei un spritz , ma lasi cu shushanele astea .

 •  11 Martie 2019, 14:36
Postat de demolarii pe 11 Martie 2019, 12:22

Cu tot respectul pentru carierele lor, și Dinu și Lucescu arata prin selecția făcută că punctul central nu e Dinamo. Poate relațiile lor de prietenie. De ce? Stelea a declarat , după ce a ajuns la Steaua că el nu are sentimente pentru Dinamo, fiind forțat să joace la Dinamo. Motiv pentru care nu a revenit la Dinamo nici măcar odată în ultimii 28 de ani. Marica a preferat să "muște " din Dinamo, transferandu-se la Fcsb și mai ales acuzând situația delicată a clubului Dinamo prin termeni înjositor. Cu alte cuvinte, a preferat să -i de-a un picior in fund clubului care l-am lansat și unde si-a tratat 90% din accidentări.....iar ceilalți? Iar ceilalți? Stau și se accepta, când nu participă chiar ei,denigrarea continua a imaginii clubului care le-a dat o viata de celebritate, din care trăiesc și astăzi........Andone celebrează 40 de ani de la debutul la Corvinul ( câtă nevoie are fotbalul din jud Hunedoara cu echipe ca și: Corvinul, Jiul, sau Aurul Brad; altadata, puternice scoli de juniori , de oameni care să le reorganizezee în noile condiții social-economic este) cu un meci de glorii Steaua-Dinamo? Pentru ca Dinamo a avut jucători de la Corvinul, un meci Corvinul -Dinamo era logic. Dar Steaua? Petru că a bătut cu 11-1 Corvinul? Sau pentru că l-au suspendat pe Andone 6 luni? E clar caterinca....

Da, interesant ce spui si adevarat. Acel 11-1 dat Corvinului de Steaua este si o razbunare. Corvinul a învins Steaua cu 3-1 cu doua luni înainte ca Steaua sa câstige CCE si avea vreo 92 de meciuri consecutive fara înfrângere. La Corvinul nu mai erau jucatori de valoare. Deja centrul de copii si juniori era în scadere ca valoare din lipsa de interes si investitii. Incepuse declinul fotbalului din România la fel ca si la celelalte echipe.

caminero
caminero  •  11 Martie 2019, 14:29
Postat de tequlix pe 11 Martie 2019, 09:35

Sti cum sunt ei, dinamovisti pe banii altora, la greu se vad caracterele, iar Rednic, asa stramb, pervers, orgolios cum il fac dusmanii, e singuru care a ajutat Dinamo, si singuru antrenor cu rezultate in ultimii ani la DINAMO.

Ei, îl putem trece pe listă și pe Dario Bonetti la capitolul antrenori cu rezultate ...

Vezi toate comentariile (58)
Comentează