FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Umbra lui Koljic în Bănie » Ce se întâmplă cu jucătorul văzut drept „fundamental, de titlu” la Craiova

Elvir Koljic
Elvir Koljic

Articol de - Publicat marti, 10 martie 2020 09:16

CS Universitatea Craiova. Atacantul bosniac Elvir Koljic a evoluat modest de când a revenit, pe 31 ianuarie, și riscă să intre în galeria jucătorilor de top care n-au mai fost aceiași după accidentări grave.

Nu cu mult timp în urmă, Gică Craioveanu caracteriza jocul Craiovei astfel: „Noi suntem precum Barcelona. Ne place să atacăm. Ofensiva e în ADN-ul nostru. Ne place să jucăm de la mijloc în sus, ne plac golurile, spectacolul". Directorul de imagine al oltenilor încerca să explice cumva defensiva boemă a alb-albaștrilor, dar să și scoată în evidență punctul forte al echipei pregătite de Corneliu Papură. 

Cu FCSB, duminică, Bănia n-a funcționat însă nici măcar în ofensivă. Și așa s-a întâmplat în toate meciurile de titlu ale sezonului, cu CFR (0-2, 0-2) și cu FCSB (0-1, 0-2, 1-4), indiferent că s-au jucat pe „Oblemenco", la Cluj sau în București. Pițurcă acuza în toamnă absența lui Elvir Koljic, considerat de același Craioveanu „un fotbalist fundamental, extraordinar pentru Craiova. Eu cred că eram mai demult pe primul loc dacă nu se accidenta. Acum, că s-a recuperat, chiar dacă este la 80 la sută, cu el în teren suntem mari favoriți la titlu”. 

De la afirmațiile lui "Grande", CS Universitatea a jucat cu CFR (0-2), cu Gaz Metan (2-1) și duminică, la București, contra FCSB-ului (1-4). 

Iar bosniacul nu doar că n-a reușit să marcheze. Pe Național Arena, ca să luăm doar ultima sa apariție, a fost la fel de discret ca și tribunele goale. Doar o singură ocazie în 72 de minute jucate, de fapt, o finalizare modestă dintr-o poziție ideală. E clar că nu-i doar vina lui. Toată echipa a funcționat rău. 

Însă nici Koljic nu mai este cel din primul sezon în alb-albastru, 2018-2019, când până să se accidenteze la națională, în martie 2019, a bifat 14 goluri și 4 assisturi în toate competițiile (12/3 în campionat). Leziunea care l-a ținut atunci aproape 7 luni pe tușă, urmată în octombrie trecut de acea fisură de vertebră lombară ce l-a scos din circuit alte 3 luni, îl costă scump acum. De când a revenit în circuit, pe 31 ianuarie 2020, bosniacul n-a marcat decât o singură dată, la 5-2 cu Poli Iași, în 7 partide bifate, dintre care una în Cupa României. 

4e nota primită de Koljici în Gazeta Sporturilor pentru evoluția de duminică, de pe Național Arena

1 gola dat Craiova, cel înscris de Bărbuț, duminică, în 5 meciuri de titlu cu CFR și FCSB. A încasat, în schimb, nouă

Balaci și Gardoș, două „exemple”

Jucători care, ca și Koljic, n-au mai fost aceiași când au revenit pe teren după accidentări grave sunt destui. Doi dintre ei au îmbrăcat chiar tricoul alb-albastru: Ilie Balaci și Florin Gardoș. 

Pe 21 februarie 1984, Balaci era accidentat grav la genunchi de băimăreanul Arezanov. „Minunea Blondă", 27 de ani la vremea respectivă, a pierdut Euro 1984 din cauza acelei leziuni, iar revenit ulterior pe teren n-a mai atins niciodată forma dinainte. Și din cauza unei recuperări nereușite, Balaci a pus ghetele-n cui în 1988, de la Dinamo. Gardoș, la rându-i, are două rupturi de ligamente încrucișate la activ. 

Prima i-a încheiat cariera la Southampton după numai un sezon. Revenit în Liga 1, la Craiova, fostul fundaș al FCSB-ului a jucat modest, iar vara trecută a suferit o nouă ruptură. Acum e refăcut, însă, aflat pe final de contract, nu mai contează în planurile oltenilor. 

Citește și:

Corneliu Papură acuză: „Mi s-a comunicat că Mihăilă poate juca. Cu 10 minute înainte mi s-a zis altceva”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
doubleti
doubleti  •  10 Martie 2020, 12:05

Degeaba faceți tot felul de analize. A fost cel mai ordinar blat fin ultimii ani. Păcat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează