FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

UMILIŢI Ceferiştii vor să dea lovitura Stelei: au planificat să sărbătorească titlul în ultima etapă

Kapetanos, ex-stelist, a devenit unul dintre dușmanii roș-albaștrilor, în fața cărora a marcat în tur, cînd a fost 1-1
Kapetanos, ex-stelist, a devenit unul dintre dușmanii roș-albaștrilor, în fața cărora a marcat în tur, cînd a fost 1-1

Articol de - Publicat vineri, 06 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 aprilie 2012 22:12

Enervat de atacurile lui Becali, Paszkany a decis ca, în cazul unui triumf, echipa să organizeze sărbătoarea la meciul cu Steaua, chiar dacă va ieşi campioană mai devreme.

Clujenii au de gînd să celebreze trofeul cu ocazia derby-ului din ultima etapă, chiar dacă-şi vor fi asigurat matematic supremaţia pînă atunci.

Duelul dintre Steaua şi CFR Cluj, devenit un clasic în ultimii ani, pregăteşte încă un episod spectaculos. După valize şi arbitri, de data asta e vorba despre o ironie. Una pe care CFR i-o pregăteşte Stelei, ca să se răzbune astfel pe Becali, contestatarul numărul 1 din România al clujenilor, pe care i-a acuzat în mai multe rînduri că fraudează campionatul. Ce au de gînd să facă ardelenii?

"Petrecem cu steliştii!"
Cu cinci puncte avans faţă de Dinamo, de pe locul al doilea, şi cu posibilitatea să clarifice disputa pentru titlu în următoarele şase etape, în care îi întîlnesc şi pe rapidişti, şi pe "cîini", clujenii au de gînd să-şi amîne petrecerea pentru etapa a 34-a, de pe 19 mai. Atunci se joacă returul dintre CFR şi Steaua. "Vom sărbători în faţa steliştilor şi o să-i dedicăm trofeul lui Gigi Becali, pe un stadion plin cu suporteri vişinii", spun ardelenii.

Să asiste la fiesta din Cluj ar putea fi chiar dureros pentru roş-albaştri, fiindcă meciul din Ardeal e posibil să conteze în calculele pentru Europa League, dacă nu chiar în cele pentru titlu. Adică Steaua s-ar mai putea afla atunci în lupta pentru una dintre poziţiile care asigură participarea în Europa.

Continuă să-i atace
După 1-1 între FC Vaslui şi CFR, cu un penalty refuzat ardelenilor pe final de meci, Becali continuă să-i acuze pe clujeni: "S-a întîmplat să nu le dea Tudor penalty, dar ce au făcut ei în acest sezon n-a mai făcut nimeni în campionatul României! Intră în istorie cu acea fază din meciul cu Voinţa, cînd Sibiul a marcat şi Radu Petrescu a scos mingea din poartă, a anulat un gol primit de CFR fiindcă aşa a vrut el!".

S-a certat singur la GSPTV! :)
Cît de tare o urăşte Becali pe CFR Cluj? Într-o intervenţie pe care a avut-o miercuri seară la GSPTV, patronul Stelei a început să discute despre erorile de arbitraj care au avantajat-o pe CFR Cluj. Apoi şi-a închipuit singur cum i-ar răspunde Paszkany şi a continuat să răspundă unor replici imaginate ale patronului Clujului: "El e deranjat cînd comentăm noi că e CFR ajutată de arbitri, că de ce comentăm... Băi Paszkany, da' lasă-mă să comentez! De ce să nu comentez?!".

"De cînd sînt eu în România, am rămas des şocat de tratamentul pe care-l are Steaua din partea media. Nu pricep de unde atît interes pentru această echipă!" (Ricardo Cadu, căpitan CFR Cluj)

"Steaua s-ar putea să fie deja campioană înaintea meciului cu CFR, aşa că la Cluj vom merge relaxaţi, cu flori" (Gigi Becali, patron Steaua)

33 de meciuri s-au jucat, în istorie, între Steaua şi CFR Cluj. Bucureştenii au cîştigat de 14 ori, 10 partide au fost egale şi 9 le-au revenit ardelenilor

Episoadele care au creat rivalitatea dintre Steaua şi CFR Cluj:

26 aprilie 2007 - ambele luptau pentru locul al doilea, care permitea participarea în preliminariile Champions League. Steaua s-a impus la Cluj cu 3-1 şi a aruncat în aer clubul din Gruia: Anca, Minteuan, Coroian şi Vasile Jula au fost bănuiţi de "blat" şi scoşi temporar din lot.

2 martie 2008 - CFR era lider detaşat, dar Steaua spera să recupereze în retur distanţa faţă de ardeleni. În duelul direct din Ghencea s-au impus roş-albaştrii, cu 3-1, într-un meci marcat de greşeli grave comise de Alexandru Tudor împotriva formaţiei din Gruia. Clujenii au obţinut la finalul sezonului primul lor titlu din istorie, după ce au învins-o în ultima rundă pe U cu 1-0, un meci de la care a pornit cazul "Valiza", în care Becali e acuzat de dare de mită. El trimisese 1,7 milioane de euro, recompensă pentru fotbaliştii de la U dacă o încurcau pe CFR

10 decembrie 2011 - în turul acestei ediţii din Liga 1, a fost 1-1 pe Naţional Arena, după un joc pe care Steaua l-a dominat clar. Dar Kapetanos a marcat primul, a egalat Mihai Costea şi a urmat un scandal monstruos legat de arbitrajul lui Balaj. "Nenorocitul a luat înaintea campionatului 300.000 de euro sau 500.000 de euro, aşa că DNA nu mai are ce face acum!", a reacţionat Becali. Balaj l-a dat în judecată pentru declaraţia asta şi-i cere o jumătate de milion de euro.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (184)
filozoful
filozoful  •  09 Aprilie 2012, 13:49
Postat de valah.stelist pe 06 Aprilie 2012, 18:55

Franare scoate emblema Sibiului si pune-ți pe cea bozgoreasca.

..mai bine a-ti scoate voi steaua aia BOLSEVICA din emblema........macar ungurii au desfintat/redenumit "echipele" infintate de tancurile sovietice....pana si dinamo a renuntat la vechea emblema....voi sunteti slugile clanului Becali si a ISTORIEI ARMATEI SOVIETICE DE OCUPATIE DIN 1944....dixit magister!

filozoful
filozoful  •  09 Aprilie 2012, 13:40
Postat de valah.stelist pe 06 Aprilie 2012, 20:35

De subiectivism pt frânari. Vezi faze dubioase, blaturi, greșeli pt ei ale arbitrilor și te faci ca nu vezi.

bine ca esti mai "alfabetizat" tu decat patronul stelistilor Gigi Becali-cioban cu 2 clase ..ca trenul CFR.SIC!

wollt
wollt  •  06 Aprilie 2012, 20:43
Postat de valah.stelist pe 06 Aprilie 2012, 20:41

CeFuRa = Ardealul Nu cred asta!

nu fi PACALA ... sau Nastratin Hogea ____ CFR face parte din ardeal ... ce Steaua=Bucuresti ?

Vezi toate comentariile (184)
Comentează