FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB, 1 MAI, 20:30, DIGI1, DOLCE1, LOOK, GSP.RO

Un fost comandant CSA susține clubul Armatei în conflictul cu MApN: "Întrebați-l pe Babiuc cum s-a ajuns aici!"

Victor Babiuc e arătat cu degetul de Cornel Oțelea
Victor Babiuc e arătat cu degetul de Cornel Oțelea

Articol de - Publicat sambata, 29 aprilie 2017 00:00

Fostul comandant al CSA, Cornel Oţelea, spune că gruparea pe care a condus-o are dreptate în conflictul cu FCSB şi că responsabil pentru această situaţie e fostul ministru MApN.

Au trecut doi ani și jumătate de când a început războiul dintre Ministerul Apărării Naționale și FCSB. Din decembrie 2014, echipa lui Becali nu a mai avut dreptul să folosească vechiul logo, iar în urmă cu o lună, finanțatorul a decis schimbarea oficială a numelui din Steaua în FCSB.

Cornel Oțelea, fostul comandant al Clubului Sportiv al Armatei, a discutat pe marginea acestei diferend la întâlnirea la care au participat foştii jucători şi antrenori de handbal ai CSA Steaua, care au fost sărbătoriţi la MApN cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la câştigarea CCE.

"Disputa dintre MApN şi FCSB mă întristează. Eu am în suflet şi în inimă Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Este instituţia pe care am servit-o aproape 45 de ani, în care m-am format. Nu pot decât să merg mai departe cu Steaua Bucureşti. Sper că se va stinge cât mai curând acest conflict", a spus Oțelea.

Întrebat cine e principalul vinovat în acest scandal, fostul comandat a fost tranșant: "Eu nu vreau să mă întorc în spate, în 1998, când s-a declanşat desprinderea echipei de fotbal de clubul sportiv. Dar puteți discuta cu persoane responsabile pentru ce s-a întâmplat. Şi nu mă feresc să dau nume, e vorba despre fostul ministru al Apărării Naţionale, Victor Babiuc! El este cel care a dorit în 1997 desprinderea echipei de fotbal de gruparea militară.

Timpul ne spune dacă a fost sau nu o greşeală. În acest conflict, instituţia de partea căreia sunt legalitatea şi dreptatea este instituţia militară. Sportul românesc a avut două laboratoare de mare performanţă, Steaua şi Dinamo, iar dacă unul dintre acestea dispare, sportul românesc este în mare pericol!".

"Din punctul de vedere al CSA Steaua, nu este niciun conflict între Armată şi FCSB. Discutăm cu FCSB instituţional şi toate celelalte probleme ce derivă din neînţelegerile dintre noi vor fi rezolvate instituţional. Pe 7 mai le vom face o surpriză plăcută suporterilor noştri"
Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua

"După atâtea lupte și războaie, abia m-am încălzit... Păi, acum, când sunt puternic, ce să fac, să dau înapoi? O să mă lupt cu ei și am să-i biruiesc. Nu o să negociez nimic cu ei. N-am nicio problemă că o să fiu FCSB, că tot Steaua sunt. Din moment ce suporterii zic Steaua, n-am nicio treabă!"
Gigi Becali, patron FCSB

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
catalynn
catalynn  •  29 Aprilie 2017, 10:44
Postat de adi_stelistul pe 29 Aprilie 2017, 09:33

Nu, domnule Otelea, intrebarea corecta e catre dumneavoastra si atatia alti factori de raspundere (probabil inclusiv Babiuc, nu stiu): DE CE ATI TACUT ATATIA ANI???? PESTE UN DECENIU!!!

Asta e o întrebare pe care as dori sa o lămurească cat mai curand Parchetul (militar) sau DNA! Cine pe cine a acoperit, si mai ales de ce. A fost doar prostie, sau tâlhărie? Chiar daca au trecut peste 10 ani, mai bine mai tarziu decat niciodata ...

marius.bxl
marius.bxl  •  29 Aprilie 2017, 10:41

Bai hotele de otelea care ai furat și te-ai îmbogățit de pe urma transferurilor și cedării Stelei de la Păunescu la Becali .***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalynn
catalynn  •  29 Aprilie 2017, 10:39

Cine si mai ales de ce l-a ajutat pe jijel *** terenurile MApN din Pipera, chipurile la schimb cu un maidan langa Stefanesti?! Ca si cazul manariei din 2003 si in acea speța pt care inculpații au înfundat pușcăria exista o spoiala de legaliatate. Sa nu uitam ca acest talhar care a facut de ras haina militară a fost si ministru al Justiei ! Ale naibii coincidente! Respect Otelea, stelist adevarat! PS: Cata diferenta intre declarațiile lui Petrea si cele ale ciobanului, cam ca si cea dintre steliști si fcsbisti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează