FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Un fotbalist sare în apărarea lui Torje și răspunde editorialului lui Costin Ștucan: “A picat la mijloc”. Concluzia sinceră despre propriul eșec în străinătate: “Mi-a lipsit CREIERUL”

Daminuță și Torje în 2010, când ambii jucau la Dinamo
Daminuță și Torje în 2010, când ambii jucau la Dinamo

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 februarie 2018 17:00

La câteva minute după ce Gazeta Sporturilor a publicat editorialul lui Costin Ștucan despre exemplul șocant al fotbaliștilor-balerini de la Ostersunds FK care ar putea fi urmat de Florin Bratu la Dinamo, jurnalistul GSP a primit un mesaj de la Cristian Daminuță pe care fotbalistul a fost de acord să-l facă public.

Fostul jucător de la AC Milan și Inter Milano, aflat acum în liga a patra italiană, la Abano, a sărit în apărarea “fratelui” său, Gabi Torje, menționat și el în articol.

Mesajul - scris pe un ton extrem de civilizat - conține o concluzie sinceră și dureroasă despre condiția fotbalistului român.

IATĂ MESAJUL INTEGRAL AL LUI DAMINUȚĂ

“75 la sută sunt de acord cu articolul tău. Restul de 25 îmi ocupă mintea cu apărarea fratelui meu, Torje, și îți vin cu argumente. Jucător român - talent poate în primele 10 nații din lume, mentalitate foarte slabă, echivalentul cu ce s-a trăit pe vremea lui Ceaușescu, dacă îmi e permisă o comparație.

Nu doar cazul meu, vorbesc în general în cauza fotbalistului care eșuează în străinătate. Asta nu din cauza talentului, căci nu se pune problema. E vorba doar de cultura fotbalistică pe care marile cluburi din Europa o imprimă în creierul fotbalistului pe când acesta are o vârstă fragedă.

Crede-mă, am fost acolo și știu. Mai departe, e drept, greșeala a fost numai a mea, că mi-a lipsit CREIERUL.

Asta n-are fotbalistul român! Lăsând la o parte excepțiile, le știi și tu, sunt puține.

Cât despre reacția lui Torje la adresa lui Daum, posibil că el a vorbit în numele mai multor colegi care aveau un cuvânt de spus în vestiarul naționalei, care de altfel nu mai speria pe nimeni.

Să fim sinceri!

S-a făcut “tam-tam” și a picat el la mijloc. Fotbalistic - mai ales pe plan intern de când a revenit, să nu mă întorc în trecut când a făcut pasul spre Udinese ca fiind cel mai bun din campionatul intern - nu cred că i se poate reproșa ceva.

Mai ales că e în inimile suporterilor dinamoviști. Ești printre puținii care pun punctul pe “i” când e cazul și asta îmi place. Când vom avea oameni care știu să-și asume responsabilitatea fiecare pe domeniul lui, atunci zic eu poate vom evolua și noi spre lumea reală.

Felicitări pentru articol!

Have a nice day!”

CITEȘTE AICI EDITORIALUL LUI COSTIN ȘTUCAN: Bratu și exemplul lui Potter. Graham, nu Harry

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
fibra
fibra  •  01 Martie 2018, 10:30

Daca Daminuta a scris totul cu mintea lui,atunci mare pacat ca si-a descoperit-o atat de tarziu.

titiduru22
titiduru22  •  28 Februarie 2018, 22:18
Postat de Stefan Anghel pe 28 Februarie 2018, 17:29

nu-l judec pe forje dupa "reusitele" de la dimano,ci dupa jocurile la nationala ca acolo nu ie voie cu praf de creta ! execrabil ! si sta prost si la proba de aruncarea materialelor pirotehnice in galerie,alea ascunse in mingi de folbal ! execrabil !

Di mano cred ca tu ai fost facut , *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kwd2018
kwd2018  •  28 Februarie 2018, 18:21
Postat de Stefan Anghel pe 28 Februarie 2018, 17:57

domnule kwd stii ce face o ana de lacrimi ??? ne lasa acasa de la campionatul mondial espagna 1982 !!! cand sufletistul aurica beldeanu a plans in avionu de londra,balaci,stefanescu si lung i-au tinut isonu si cel mai mare fotbalist roman,care marcase contra angliei.la bucuresti a fost tinut pe tusa ! de ce ??? pt ca aurica sufletistul a plans in avionul ce ducea nationala pe wembley !!! cred ca motanu aurica mai plange si azi ! ce legatura are cu forje ??? sunt 5 jucatori mai buni ca el,dar dl.french can-can contrea are un obiectiv de indeplinit-NECALIFICAREA !

nu e chiar asa. Uneori, torja ala mai prinde cate o fuga pe dreapta lui, pana la careu. Bogdan Stancu e mai breaz, doar pt ca a jucat acum 200 de ani la noi? Eu incerc sa fiu realist si sa nu judec faptul ca e dinamovist. sau ca e contra. Ca si de la noi au fost cativa selectioneri si au fot acuzati ca favorizeaza Steaua. S-a intors roata, n-ai ce-i face... stii cum e....

Vezi toate comentariile (6)
Comentează