FOTBAL  »  Superliga  »  CEI DIN CCA DAU REPLICA ACUZELOR VIOLENTE FĂCUTE DE GEORGE LUCA

"Un frustrat anonim!"

Articol de - Publicat joi, 11 iunie 2009 00:00

Dan Lăzărescu, vicepreşedintele actualei comisii, spune că nimeni din FRF nu a impus componenţa noului for de conducere al arbitrilor români

"S-au întors slugile", "CCA e ca o casă de toleranţă", "FRF controlează arbitrajul pentru că peştele cel mare e la FRF" şi "servitori, asta sînt cei de la CCA", au fost acuzele cele mai dure ale fostului arbitru George Luca la adresa lui Huzu şi Lăzărescu, cuplul care conduce acum CCA. Motivul? "Mi-au propus să intru în CCA, dar apoi au acceptat intervenţia FRF să mă excludă pentru a-şi păstra ei funcţiile". Dan Lăzărescu, vicepreşedintele CCA, a fost cel care i-a dat replica.

- Domnule Lăzărescu, George Luca v-a acuzat pe dumneavoastră şi pe Aron Huzu că FRF v-a pus pumnul în gură şi v-a obligat să-l daţi afară din CCA. E adevărat?
- Fals. A spus că a fost sunat de Huzu pe 25 aprilie. Da, aşa e, dar Aron a sunat 20 de persoane cu care doream să colaborăm. Nu a nominalizat nici un moment un anume membru al viitoarei CCA. Oricum, Luca nu putea să fie în CCA.

"Cum putea el să le dea sfaturi lui Tudor şi Balaj?"

Dan Lăzărescu, vicepreşedintele actualei comisii, spune că nimeni din FRF nu a impus componenţa noului for de conducere al arbitrilor români

"S-au întors slugile", " CCA e ca o casă de toleranţă", "FRF controlează arbitrajul pentru că peştele cel mare e la FRF" şi "servitori, asta sînt cei de la CCA", au fost acuzele cele mai dure ale fostului arbitru George Luca la adresa lui Huzu şi Lăzărescu, cuplul care conduce acum CCA. Motivul? "Mi-au propus să intru în CCA, dar apoi au acceptat intervenţia FRF să mă excludă pentru a-şi păstra ei funcţiile". Dan Lăzărescu, vicepreşedintele CCA, a fost cel care i-a dat replica.

- Domnule Lăzărescu, George Luca v-a acuzat pe dumneavoastră şi pe Aron Huzu că FRF v-a pus pumnul în gură şi v-a obligat să-l daţi afară din CCA. E adevărat?
- Fals. A spus că a fost sunat de Huzu pe 25 aprilie. Da, aşa e, dar Aron a sunat 20 de persoane cu care doream să colaborăm. Nu a nominalizat nici un moment un anume membru al viitoarei CCA. Oricum, Luca nu putea să fie în CCA.

"Cum putea el să le dea sfaturi lui Tudor şi Balaj?"

- Adică?
- Păi, el ar fi putut vreodată în viaţa lui să le dea sfaturi lui Balaj, Tudor şi Deaconu? El care a arbitrat 9, 10, 12 meciuri la Divizia B?.

- Şi atunci de ce i-aţi propus să-l luaţi ca şi colaborator?
- Pentru că am fi dorit colaboratori care să nu facă parte din comisie şi care să ne ajute. În plus, s-a decis într-un Comitet Executiv precedent ca din CCA să nu facă parte nici o persoană care n-a fost arbitru FIFA. Noi am aflat ulterior de această prevedere.

- E adevărat că în şedinţa Comitetului Executiv în care a fost validată noua CCA, Ioan Igna a prezentat articole din ziare în care George Luca avea...
- Da, este adevărat. Eu şi Huzu eram la Viena, la un curs pentru instructori UEFA, dar am auzit că au fost puse pe masă acele materiale din trecut prin care Luca făcea declaraţii împotriva FRF şi a arbitrilor.

"Vom pleca împreună"

- Şi e normal să acceptaţi ca un om pe care l-aţi dorit ca şi colaborator să fie călcat în picioare în Comitetul Executiv?
- Toţi trebuie să ştie că CCA e autonomă, dar nu şi independentă faţă de FRF. Apoi, membrii propuşi de Aron Huzu au fost toţi acceptaţi.

- Luca a spus că s-au întors slugile.
- Îi transmit acestui dom frustrat faţă de activitatea lui din arbitraj că eu n-am mai fost niciodată în CCA, deci cum adică s-au întors slugile? Apoi, o să vedeţi că atunci cînd ni se va impune ceva anume, ne vom ridica şi vom pleca. Împreună. Aşa cum am venit.

"Pionul" Abrudan!
Omul pe care George Luca îl acuză în mod direct că a complotat împotriva sa e Patriţiu Abrudan. Membru în Comitetul Executiv şi unul dintre cei extrem de apropiaţi lui Mircea Sandu ar fi ştiut încă de acum două săptămîni că Luca nu va face parte din CCA. "A fost prezent la întrunirea arbitrilor din Cluj şi în faţa a 50 de persoane a spus aşa: «N-o să lăsăm noi lucrurile aşa, Luca nu va fi în comisie, mă voi ocupa personal»". Ieri, reacţia lui Abrudan a fost: "De ce m-aţi sunat, nu răspund la provocări, la revedere!".

"Luca mi-a zis că sînt Iuda. Îi transmit că eu, cu o zi înainte de a fi votat şeful comisiei în Comitetul Executiv, i-am transmis lui Mircea Sandu că pentru funcţia de preşedinte al CCA cel mai indicat e Huzu"
Dan Lăzărescu

"Şi eu, şi domnul Huzu considerăm că George Luca nu poate să aibă o opinie pertinentă faţă de arbitrajul românesc deoarece a fost un arbitru neînsemnat"
Dan Lăzărescu

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
 •  11 Iunie 2009, 20:52

nu va mai dati toti fete mari si il tot laudati pe fatalaul asta de luca ? intrebatil pe el cum a promovat la div b tot prin pile !!!! Cind ia lucrat dantura familiei Huzu si in compensatie a fost ajutat sa promoveze la b , faptul acesta de ce nu-l spune fatalaul de luca daca tot face pe sindicalistul!!! Si voi toti arbitri care ati scris sub anonimat sunteti niste ipocriti si va doriti sa fiti slugi !! Acesat luca e un arivist si un impostor cu arbitrajul. MESAJ 1

 •  11 Iunie 2009, 17:47

Lazarescu minte cu nerusinare , arbitrii care sunt in fenomen si care au acasa Buletinul Arbitrul nr 1 din 2006 , pagina 25 , pot vedea ca acest alcoolist , care are tot timpul ochii umflati de bautura , era membru in CCA , un mincinos ordinar. Nu se va schimba nimic , Luca are dreptate . Respect doctore.

 •  11 Iunie 2009, 12:49
Postat de pe 11 Iunie 2009, 11:03

la consfatuire iti bagai degetul in nas in fata a 200 de arbitri si aruncai guma de mestecat pe sub banca,la fel ca un elev needucat.nu mai spun ca stateai cu 3 nasturi de la camasa deschisi sa ti se vada lanturile,parca erai manelist.asa ca nu mai da tu sfaturi unui om care are verticalitate din toate punctele de vedere.

Are dreptate FIFA, l-am vazut si eu la curs.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează