FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Un grec rezolvă criza de pe dreapta! » Becali, Reghe şi MM pleacă la Atena pentru a aduce un fundaş dreapta de la AEK

Giannis Kontoes s-a duelat cu românul Costin Lazăr în meciul PAOK - AEK 1-0, disputat pe 20 octombrie
Giannis Kontoes s-a duelat cu românul Costin Lazăr în meciul PAOK - AEK 1-0, disputat pe 20 octombrie

Articol de - Publicat sambata, 15 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 14 decembrie 2012 20:08

Cei 3 stelişti vor vedea meciul AEK - Atromitos, după care vor negocia aducerea lui Giannis Kontoes, care ar urma să fie titular în "dubla" din "16-imile" Europa League.

Steaua n-are nici un fundaş dreapta disponibil pentru primele meciuri din 2013, inclusiv pentru jocurile din "16-imile" Europa League, iar salvarea vine din Grecia. Gigi Becali, Reghecampf şi Mihai Stoica vor pleca în cursul zilei de azi la Atena, iar ţinta lor este fundaşul dreapta al celor de la AEK Atena, Giannis Kontoes.

Steliştii se vor afla în tribune diseară pentru a urmări meciul din etapa a 15-a a campionatului elen, AEK Atena - Atromitos, iar dacă evoluţia lui Kontoes va fi pe placul lui Reghecampf, atunci chiar după joc se va negocia transferul său în Ghencea.

Integralist în acest sezon
Kontoes are 26 de ani şi joacă pentru AEK de un an şi jumătate, fiind titularul indiscutabil din trupa neamţului Ewald Lienen. În acest sezon, a fost integralist în toate cele 14 etape disputate pînă acum, însă n-a putut evita dezastrul echipei sale, care e pe ultimul loc în Grecia cu doar 11 puncte, la 25 de puncte în spatele liderului Olympiakos.

Transferul său ar fi la îndemînă pentru Steaua mai ales din cauza situaţiei financiare dramatice prin care trece AEK. Chiar dacă e unul dintre cele mai vechi şi mai galonate cluburi din Grecia, AEK riscă, pe lîngă retrogradare, să intre în faliment şi să se desfiinţeze.

Nici un gol în toată cariera!
Kontoes se poate lăuda că în ultimii 5 ani a jucat în mod constant peste 20 de meciuri pe an, însă are şi o mare bilă neagră în CV-ul său. De cînd a trecut la seniori, adică de 8 ani, fundaşul grec n-a marcat nici un gol, indiferent de echipele la care a evoluat.

544544-kontoes.jpg

Steaua a dat două lovituri de la AEK
Kontoes nu ar fi primul jucător care ar ajunge la Steaua venind direct de la AEK Atena. Primii doi au fost transferuri importante pentru gruparea din Ghencea. Pantelis Kapetanos a venit la Steaua în vara lui 2008 şi a avut cifre extrem de bune în următorii doi ani şi jumătate. Al doilea fotbalist venit de la AEK a fost Geraldo Alves, adus de Piţurcă în 2010, dovedindu-se în următorii doi ani cel mai constant şi mai bun fundaş pe care l-a avut Steaua în ultimii ani.

A fost propus CFR-ului în vară
Giannis Kontoes a mai fost o dată aproape de a ajunge să evolueze în Liga 1. În urmă cu 6 luni a fost propus, prin intermediul impresarilor, celor de la CFR Cluj. Campioana României l-a refuzat însă şi, chiar dacă la vremea respectivă era descoperită pe partea dreaptă în defensivă, l-a preferat pe portughezul Ivo Pinto. La vremea respectivă, Kontoes i-ar fi costat pe cei de la CFR numai 150.000 de euro.

CV - Giannis Kontoes
- s-a născut pe 24 mai 1986
- are 1,85 metri şi 78 de kilograme
- a început fotbalul la Agios Dimitrios, cînd avea 18 ani, după care a mai trecut pe la Athinaikos şi Fostiras
- în 2007 a trecut la Panionios, grupare pentru care a evoluat 4 ani
- din 2011 evoluează la AEK Atena
- evoluează cu numărul 2 pe tricou

544545-dreapta.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Căpitan cu contract prelungit
Gigi Becali a anunţat aseară că i-a prelungit angajamentul lui Alex Bourceanu, noua înţelegere urmînd să-i expire în vara anului 2016, adică doi ani în plus faţă de contractul iniţial. Pentru a-l convinge să semneze, Gigi i-a oferit mijlocaşului central 300.000 de euro bonus! De asemenea, patronul din Ghencea a confirmat şi informaţia apărută în numărul Gazetei din 30 noiembrie: "Îl vrea Petrescu pe Bourceanu la Dinamo Moscova, eu l-aş fi dat pentru 5 milioane, dar nu vrea el să plece. Mi-a zis că stă la Steaua cel puţin pînă cînd ridică un trofeu deasupra capului".

Liber la cluburi, interzis la excese
Laurenţiu Reghecampf le-a pregătit jucătorilor stelişti un program strict de sărbători, dar le-a dat liber acestora în cluburi pe timpul vacanţei de iarnă: "Au program de antrenament în vacanţă, dar doar după 22 decembrie. Au 10 zile de repaus total. Nu am nimic împotrivă să meargă în cluburi, pot face ce vor, e timpul lor liber. Totuşi nu e ok să facă excese. Vom pleca întîi la Izvorani, apoi o săptămînă la Marbella".

"Steaua, de departe cea mai bună echipă"
Fost antrenor al celor de la CFR Cluj, Ioan Andone a vorbit despre parcursul Stelei din acest sezon. "Acum e bine, faţă de debandada care era anii trecuţi, cu certuri tot timpul, cu schimbări făcute la televizor. Steaua e de departe cea mai bună echipă din campionat. Avansul mare de puncte i-a permis să joace riscant. Dacă avea un punct în plus, mai avea curaj să joace cu Chipciu fundaş dreapta? Au avut entuziasm, noroc, le-a ieşit tot!", a spus Ando la DolceSport.

"Am jucat senzaţional!"
Stefan Nikolici se pregăteşte să plece în vacanţă după 6 luni de antrenamente grele la Steaua. Acesta a vorbit despre parcursul excelent al echipei: "Pentru echipă a fost un sezon senzaţional, primul loc în grupa de Europa, primul loc în campionat, 10 puncte de locul 2, sîntem la mare distanţă de CFR, Dinamo şi Rapid. Eu cred că toată echipa a jucat senzaţional. Cu siguranţă, este cel mai bun tur de mulţi ani", a spus atacantul pentru DolceSport.

Rui Duarte: "Nu sînt accidentat!"
Fundaşul dreapta dorit de Steaua, Rui Duarte, le răspunde lui Gigi Becali şi lui Laurenţiu Reghecampf, care l-au acuzat că este accidentat şi de aceea n-a dorit să facă vizita medicală. "Becali nu are dreptate sau nu spune adevărul atunci cînd zice că am probleme cu genunchii. Dacă eu aveam probleme nu aş mai fi jucat în ultimele meciuri la Rapid. Cum să joc 120 de minute cu Astra şi 90 de minute cu Vaslui, la doar două zile distanţă, dacă eram accidentat? Dacă aveam ceva, nu mai eram în ţară, aş fi plecat imediat la recuperare în Portugalia", a reacţionat jucătorul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  15 Decembrie 2012, 22:45

SE duc toti trei dupa ....Kotoes asta, de parca ar fi Dani Alves ! Daca la 27 de ani nu are nici macar o selectie la tineret....!!!!

adicn
adicn  •  15 Decembrie 2012, 11:23
Postat de alpin pe 15 Decembrie 2012, 11:03

Da' cate kilograme are baiatul ala de e nevoie de trei barbati ca sa-l care pana la Bucuresti?!? Pardon... doi barbati...

Get a life duuude..17 mii de com :))

alpin
alpin  •  15 Decembrie 2012, 11:06
Postat de alpin pe 15 Decembrie 2012, 11:03

Da' cate kilograme are baiatul ala de e nevoie de trei barbati ca sa-l care pana la Bucuresti?!? Pardon... doi barbati...

Rectific: doar un barbat. Ca nu-s sigur nici de Regheblat...

Vezi toate comentariile (27)
Comentează