FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Un jucător al Astrei atrage atenția: "Putem surprinde pe toată lumea"

Articol de - Publicat duminica, 30 iulie 2017 13:23

Filip Mrzljak, 24 de ani, crede că Astra ar putea fi surpriza campionatului deși giurgiuvenii au pierdut cei mai importanți jucători în acest sezon.

Croatul a fost unul dintre cei mai constanți mijlocași din România în ultimele sezoane, iar în această vară a ales să meargă la Astra pentru Iordănescu.

Deși Astra este văzută ca o echipă cu mici șanse de a ajunge în play-off, Flilip insistă pe ideea că toată lumea va fi surprinsă de evoluția formației din Giurgiu: "Suntem mai mult decât buni, trebuie să mă credeți pe cuvânt!".

- Filip, ai fost aproape de Craiova la începutul anului, ce s-a întâmplat?
- Am fost la Craiova și totul era pus la punct. Au fost foarte OK și foarte, foarte corecți cu tot ce le-am cerut. Eram fericit și surprins de nivelul de profesionalism întâlnit la acel club și de modul în care a negociat cu mine. Când a fost vorba să semnăm, a fost o problemă birocratică cu niște documente din partea FIFA și nu am avut cum să mă încadrez în perioada de transferuri. Au fost din nou corecți și mi-au propus să vin din vară la echipă, dar eu am încercat să îmi găsesc contract în altă țară pentru a putea juca imediat. Am doar cuvinte de laudă pentru cei care lucrează la Craiova!

- Ai fost aproape și de Dinamo...
- Am negociat și cu ei, iar antrenorul din acea perioadă, Ioan Andone, a avut doar vorbe și idei frumoase în legătură cu mine. Dar, cu toate acestea, nu ne-am înțeles.

"Aveţi încredere în noi!"

- Ce ai găsit la Astra?
- Exact ce mă așteptam atunci când la un club este antrenor Edward Iordănescu: profesionalism, ambiție și motivație. Am mai lucrat, înainte, alături de Edi și știam ce idei are și cum lucrează. Știam că nu trebuie să îmi fac griji dacă se află el și staff-ul lui aici. Echipa este nouă, e drept, dar au venit jucători cu multă calitate. Cred că vom surprinde pe toată lumea în acest sezon.

- Ce îl face pe Edi atât special?
- Pe mine m-a impresionat ambiția pe care o are în a reuși ca antrenor. Nu neapărat în România, cât și pe plan european. Nu pot să îl complimentez prea mult pentru că va trebui să mă întorc în vestiar la colegii mei, mă opresc aici. (râde)

- Sunteți o echipă complet nouă, cât crezi că va dura închegarea lotului?
- O să folosesc acel clișeu care sună cam așa: "Cu fiecare meci vom deveni mai buni". Suntem mai mult decât o echipă bună și trebuie să aveți încredere în ce vă spun!

- Comparând Astra cu celelalte echipe, unde crezi că se plasează în prezent într-un clasament al valorii?
- O să fiu sincer: nu am citit foarte multe știri despre celelalte echipe și încerc să nu mă gândesc la adversari. Mă bucur că unele cluburi și-au revenit, cum ar fi CFR Cluj, Craiova, care a rămas o echipă incredibilă, și Viitorul, care a câștigat campionatul. Sigur, Steaua și Dinamo sunt echipe importante, deci va fi un campionat foarte disputat. O mai spun o dată: Aveți încredere, suntem mai mult decât buni! Uitați-vă și veți vedea!

"Vrem în play-off-ul Europa League"

- Ce coleg te-a impresionat de la Astra?
- Am jucat și înainte în România și știu mulți jucători. Dar dacă sunt întrebat despre trei jucători la întâmplare, aș spune Ioniță, Stan și Iliev.

- Ce rol ți-a pregătit antrenorul în echipă?
- Pot să fiu defensiv, dar recunosc că îmi place postul meu actual, mijlocaș box-to-box.

- Ce echipă crezi că s-a întărit cel mai tare?
- Sincer, nu știu! Am văzut doar că fostul meu coleg, Nistor, a ajuns la CFR și pot să spun că clujenii au făcut o alegere foarte bună.

- Ce șanse crezi că aveți în Europa League?
- Astra a scos West Ham în trecut, deci absolut orice este posibil. Asta îmi dă speranțe, chiar dacă vom avea o tragere la sorți dificilă.

- Care este obiectivul vostru pentru sezonul viitor?
- Încă o dată o să merg pe o expresie foarte "deșteaptă" din fotbal: "O să o luăm meci cu meci". Pot să zic că avem visuri mărețe. Dar vom face pași mici pentru a le atinge. Pentru început, sperăm la play-off-ul Europa League, play-off-ul Ligii 1 și după aceea totul este posibil.

- Ești deja de doi ani și jumătate în România. Cât te aștepți să mai stai în țara noastră?
- Ha, ha! Dacă eram întrebat acum doi ani și jumătate, probabil spuneam că un an sau doi. Deci răspunsul meu este că voi sta atât cât cluburile din România mă vor dori. Nu mă așteptam să stau atât de mult și acum mai am încă doi ani de contract. Momentan, totul este bine și sper să rămână așa.

- Care este cea mai comună frază folosită în limba română?
- Espresso scurt cu lapte vărsat! (râde) 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
anton40
anton40  •  30 Iulie 2017, 14:48

Da mai flacaule dar daca va elimina Olexandria chiar ca vom fi surprinsi!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează