FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA

Un jucător al Craiovei Maxima rîde de Universitatea: "Zoro e de-o seamă cu mine" :)

Articol de - Publicat joi, 21 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2011 23:13

Fostul stoper al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi (55 de ani), îi desfiinţează pe actualii fundaşi ai echipei din Bănie şi crede că echipa plăteşte din cauza politicii "la plesneală"

Nicolae Tilihoi şi-a lansat în această săptămînă prima carte, intitulată "Cronicar în vremuri tulburi". Volumul conţine toate editorialele scrise de fostul internaţional din 2005 încoace în ziarul craiovean Gazeta de Sud. "Am scris, voi scrie şi voi comenta numai ce văd pe «verde». Îmi dă dreptul acesta tot ce-am făcut în cariera mea pentru Craiova", a explicat gloria olteană.

- Domnule Tilihoi, despre finalul de sezon al Ştiinţei ce aţi fi tentat să scrieţi, o dramă sau o poveste cu happy-end?
- (rîde) O poveste cu final cunoscut. De ce? Pentru că s-a mers de la început la plesneală şi la noroc. Tot ce s-a transferat, tot ce s-a făcut a fost la întîmplare.

- Nu mai credeţi în şansele de salvare?
- La ce văd pe «verde»... Cînd mă uit la Zoro, mi se face poftă să intru şi eu să mai joc. Eu am însă mintea limpede şi-mi dau seama că fizicul mă trage în jos. Băiatul ăsta joacă de parcă ar fi de-o seamă cu mine. Şi el, şi David Lopes. După 20 de minute din meci, ai impresia că au venit de la old boys.

- Nu v-a impresionat nici un fotbalist de-acum al Ştiinţei?
- Mă impresionează unu' «Impresionescu», dar n-am reţinut ce număr are pe tricou... (rîde). Balaci mă impresionează. Şi Negrilă, Cîrţu, Ţicleanu, Ungureanu, Cămătaru...

- Ce-ar însemna o nouă retrogradare?
- Poate că dacă actuala echipă ar ajunge în «B», municipalitatea şi alţi oameni potenţi din oraş vor face o nouă echipă. Îmi doresc ca într-o zi să apară o altă Universitatea Craiova, o trupă stabilizată economic, care să readucă performanţele care au făcut atîţia oameni să iubească alb-albastru. Dacă actuala Ştiinţa nu va pica, foarte bine! Nu sînt şi nici n-am fost vreodată duşmanul lui Mititelu, aşa cum mă consideră el.


"În actuala Universitatea mă mai regăsesc doar în simbolul de pe piept"
Nicolae Tilihoi, fost fundaş Craiova Maxima

"Nu retrogradăm, o să vedeţi! Dacă batem Braşovul acasă, ne salvăm!"
Adrian Mititelu, patron U Craiova

11 ani consecutiv a evoluat Tilihoi la Universitatea, în perioada 1976-1987

"Luăm în calcul şi retrogradarea"
Preşedintele Aurică Ţicleanu se teme ca Ştiinţa să nu pice victimă jocurilor de culise. "Luăm în calcul şi retrogradarea, pentru că este posibil să se întîmple, din moment ce, în acest campionat, stăm la o masă în care doar celorlalţi li se împart cărţi, iar nouă, nu! Mă refer la greşelile de arbitraj, care se repetă prea des la meciurile noastre. Retrogradarea ar fi un prilej pentru tinerii din lot să demonstreze ce pot. Dacă sînt deştepţi şi profită de şansa lor, pot ajunge să facă parte din nucleul viitoarei echipe", a spus Ţicleanu, conform ziarului Ediţie Specială.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
stcristian71
stcristian71  •  21 Aprilie 2011, 23:10

Sa aduca perla blonda un investitor potent si el presedinte cu cirtu antrenor si ne vom bate de la egai egal cu oricare echipa din liiga1. nu ca acum,sincer nu ne descurcam nici in liga2.

adain
adain  •  21 Aprilie 2011, 15:02
Postat de danyla pe 21 Aprilie 2011, 08:27

Intr-adevar majoritatea suporterilor asteapta ca Stiinta sa retrogradeze,... Mititelu sa fie preluat de catre DNA, iar clubul de Primarie. Asta este singura modalitate sa scapam de acest parazit care ne umileste saptamana de saptamana de 5 ani incoace !

care primarie???!!!! pai tu nu ai citit ca UEFA interzice autoritatilor locale sa mai dea bani la echipe!!!!! si din pacte in Craiova nu exista un investitor potent care sa poata sustine echipa!!!! asa ca nu este exclus sa ajunga si Stiinta ca UTA!!!!

viorescu
viorescu  •  21 Aprilie 2011, 09:41

Craiova e plina de oameni potenti. D-aia istoria recenta a Universitatii s-a umplut de "respect", d-aia a si ajuns patron actualul, cel care are capul plin de proiecte de o zi, hai maxim doua. Singura sansa reala ar fi vreun investitor chinez, coreean, rus, japonez, australian care sa nu fi auzit cum se cistiga un meci in liga din romania, sau cum se face face performanta pe la noi.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează