FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Un nou episod dintr-un sezon dezastruos » Costel Gâlcă insistă cu doi jucători, deşi sînt verigile slabe ale Stelei!

Nicolae Stanciu (dreapta) a jucat doar 25 de minute cu Dinamo Kiev
Nicolae Stanciu (dreapta) a jucat doar 25 de minute cu Dinamo Kiev

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 03 octombrie 2014 23:02

Stanciu şi Iancu sînt singurii puşti care prind des loc în formula lui Gâlcă. La Kiev au jucat încă o dată slab, un nou episod din sezonul dezastruos pe care ambii îl parcurg. Din tot lotul, doar Latovlevici are o stagiune mai proastă.

Tinereţea rămîne unicul atu al lui Stanciu şi al lui Iancu, singurul argument pentru care ei continuă la Steaua. Randamentul lor e însă dezastruos! La Kiev au fost din nou slabi. Iancu a prins un loc de titular, profitînd de nişte probleme medicale ale lui Rusescu, iar Stanciu a fost trimis pe teren pe parcurs şi înlocuit după doar 25 de minute!

Iancu a fost notat cu 4 în Gazetă, iar Stanciu a luat 3 şi a provocat o reacţie nervoasă a lui Gâlcă după joc: "N-am timp să-l aştept pe Stanciu să-şi revină, că la Steaua nu poţi să stai să aştepţi!". Singurul alibi al lor: sînt cei mai tineri dintre fotbaliştii pe care antrenorul i-a utilizat în eşecul cu 1-3 în faţa lui Dinamo Kiev.

"Zmeu" doar cu Berceni
Li se acordă credit în continuare şi datorită sumelor pe care clubul le-a investit în achiziţionarea lor. Pentru fiecare dintre ei s-a cheltuit cîte o jumătate de milion de euro şi Steaua speră ca jucătorii să justifice în timp această investiţie.

Realitatea e că ei nu progresează, dimpotrivă! S-au descurcat mai bine în sezonul trecut. Stanciu a marcat 5 goluri în campionat în stagiunea 2013-2014, acum n-a înscris deloc în 9 etape. Iancu are un gol în 5 apariţii în Liga 1 şi a reuşit să se remarce numai în faţa unei divizionare secunde, Berceni, căreia i-a marcat 3 goluri în Cupa României.

Se chinuie şi Moldovan
Folosiţi de foarte tineri în Liga 1, ei nu au reuşit să crească şi să devină fotbaliştii importanţi care se credea că vor ajunge. Nu au nici o selecţie la echipa naţională.

Mai mult, au "reuşit" să fie excluşi şi din lotul de "tineret" pe vremea cînd "naţionala" U21 era condusă de Bogdan Stelea. Stanciu, la 21 de ani, a depăşit vîrsta maximă admisă pentru acest lot, dar noul selecţioner Viorel Moldovan a făcut un gest menit să-l salveze pe Iancu.

Gabi are 20 de ani şi este în continuare eligibil pentru partidele U21. Moldovan i-a dat banderola de căpitan, în speranţa că astfel îl va determina să fie mai responsabil şi mai încrezător, dar fiind statutul său de lider al echipei.

Condusă de Iancu, "naţionala" lui Vio a suferit o ruşine istorică, 0-8 cu Germania în preliminariile Euro 2015! Şi nici la club nu se vede un progres al lui Gabi, în ciuda eforturilor pe care le fac Moldovan şi Gâlcă.

"Nu pricepe absolut nimic!"
Viorel Hizo a analizat recent criza de formă a lui Stanciu. "Dulăul" l-a antrenat pe Nicolae la Vaslui, de unde l-a cumpărat Steaua. Hizo a povestit la DigiSport că mijlocaşul nu are probleme de indisciplină şi că e suficient de ambiţios, doar că nu-şi foloseşte îndeajuns mintea: "Stanciu se antrenează serios şi e un tip docil, nu creează probleme. Doar că nu pricepe ce i se spune! Nu înţelege că în zona centrală nu poţi să alergi cu mingea la picior, să intri în clinciuri cu adversarii direcţi, care de obicei sînt închizători agresivi şi mai puternici decît tine! În loc să evite asemenea dueluri, le caută, le provoacă!".

Panduru crede că regresul va continua!
Un fost mare jucător al Stelei a făcut o previziune sumbră legată de viitorul lui Nicolae Stanciu: "Orice ar face, nu reuşeşte să se impună! Şi îi va fi din ce în ce mai greu de acum înainte. Cînd va reveni Bourceanu după accidentare şi lotul va fi mai mare, s-ar putea ca Stanciu să vadă din tribună unele meciuri! Să nu mai prindă nici măcar lotul de 18!".

După meciul de la Kiev, fostul internaţional a încercat să se imagineze în locul lui Stanciu: "Poate nu i-au convenit vorbele mele, dar acum, după ce a fost schimbat după 25 de minute, ar trebui să se mai gîndească o dată la ce am spus! Într-un fel îl înţeleg şi pe el, e concurenţă la Steaua şi e greu să faci ceva decisiv în 25 de minute. Prinde echipa cînd şi cînd, cu presiunea că trebuie să facă ceva foarte important ca să se impună".

Alţii erau deja fotbalişti mari la vîrsta lor!
- Adrian Ilie: La 21 de ani era titular de bază la Steaua şi debutase cu doi ani în urmă în "naţionala " României
- Ilie Dumitrescu: Se calificase cu Steaua în finala Cupei Campionilor Europeni, după un parcurs în care el fusese unul dintre jucătorii cei mai importanţi. Juca deja în "naţională"
- Adrian Mutu: Marcase 22 de goluri în 33 de meciuri la Dinamo şi era cumpărat de Inter în 2000. Jucase pentru România la Euro 2000

Ce vîrste au jucătorii pe care i-a folosit Gâlcă la Kiev:
Arlauskis: 26 de ani
Papp: 25
Szukala: 30
Varela: 26
Latovlevici: 28
Prepeliţă: 28
Sînmărtean: 34
Chipciu: 25
G. Iancu: 20
Stanciu: 21
Rusescu: 26
Tănase: 27
Keşeru: 27

5,33 e media notelor lui Stanciu din acest sezon. Iancu are 5,6. Mai slab decît ei e doar Latovlevici, un fundaş care a gafat decisiv des, avînd media 5,06

"Iancu şi Stanciu poate se gîndesc, cînd îi criticăm: «Ce ştiu ăştia?». OK, nu sîntem lîngă ei zi de zi, poate chiar nu ştim. Cu atît mai mult, ar trebui să se întrebe ei: «Ce se întîmplă cu noi? Cum de am ajuns în situaţia asta?!»" (Basarab Panduru, la DolceSport)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (36)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  05 Octombrie 2014, 00:19
Postat de acid2006 pe 04 Octombrie 2014, 18:30

Maestre....Kievul are 6 puncte....

maestre ? ala ?..))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  05 Octombrie 2014, 00:18
Postat de bandoleros pe 04 Octombrie 2014, 13:12

Aiurea. Stanciu si Iancu ar putea fi titulari de baza la orice alta echipa din Romania. In acest sezon, cei doi sunt rezultatul direct al maestrului emerit Galma. Impactul lui Galma la echipa se vede tocmai la jucatorii tineri si fara experienta. Sanmartean,Keseru, Chipciu, joaca din experienta si talent. Ei fiind si cei care duc greul la echipa.

forza kostel !..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  05 Octombrie 2014, 00:17
Postat de daweroirl pe 04 Octombrie 2014, 15:12

Galca nu este antrenor rau dar nici nu este de Steaua ,el s-ar potrivi mai bine la carma unor echipe in reconstructie gen Mimamo sau Rapid, Steaua momentului este o palarie mult prea mare pt un antrenor incepator...

eu cred ca mister kostel e foarte bun, cu el steaua se indreapta vertiginos spre prabusirea in Abisul Universal..))) bafta, amigos !..))

Vezi toate comentariile (36)
Comentează