FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Un român care a jucat cu brazilianul în Ucraina pariază că Steaua a dat lovitura aducîndu-l: "Maicon e ca Stancu de bun!"

Articol de - Publicat miercuri, 23 februarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 februarie 2011 22:06

Cornel Buta, ex-Rapid şi Dinamo, îl descrie pe noul atacant din Ghencea drept un fotbalist rapid şi foarte tehnic, apropiat, ca stil, de "Motanul" vîndut în Turcia

Cornel Buta, ex-Rapid şi Dinamo, îl descrie pe noul atacant din Ghencea drept un fotbalist rapid şi foarte tehnic, apropiat, ca stil, de "Motanul" vîndut în Turcia

Maicon Oliveira Pereira a fost luat de Steaua fără ca nimeni din Ghencea să-l fi văzut vreodată jucînd. Cum e, de fapt, brazilianul de 22 de ani pe care l-au împrumutat roş-albaştrii? Cornel Buta, coleg cu el la Volin Luţk, e convins că Maicon va deveni un fotbalist important pentru campionatul României şi-l compară cu Bogdan Stancu, după calităţile avute.

- Cornel, cum e Maicon, pe care tocmai l-a luat Steaua?
- Eu am fost coleg cu el la Volin Luţk cam şapte luni, deci îl cunosc bine. Şi vă spun că e un atacant extraordinar! Mie îmi plăcea foarte mult, inclusiv ca stil de joc.

- Ce stil are?
- E mai degrabă tehnic şi rapid decît un vîrf de forţă. Ca să-ţi dai seama, e mai mult spre Bogdan Stancu decît spre Kapetanos. E mobil şi activ pe teren, intră în combinaţii cu restul jucătorilor, nu e genul de fotbalist care să aştepte mingea în faţa porţii.

- Cum se comportă? Brazilienii sînt mai...
- Mai indisciplinaţi? Nuuu, Steaua n-o să aibă nici o problemă cu Maicon, pentru asta garantez! E un băiat la locul lui. Aici, în Ucraina, n-a supărat pe nimeni, niciodată. Şi nici nu-i prea place să iasă în oraş. E căsătorit şi de obicei îşi petrece timpul liber în familie. Deci nu va fi un subiect pentru paparazzi şi pentru tabloide. Nu vor avea nimic interesant despre el.

- În România s-a discutat că ar fi ciudat ca un jucător să lase campionatul Ucrainei ca să vină în România. Nu sînt bani mai mulţi acolo? Moraes, spre exemplu, a plecat din Liga 1 ca să joace la Metalurg Doneţk. De ce Maicon a avut traseul invers, dacă e atît de bun?
- Ca medie, da, Ucraina are un campionat mai bogat decît cel al României. Însă dacă vorbim despre Volin Luţk, asta nu mai e valabil. Clubul are probleme financiare serioase şi e dispus să cedeze toţi jucătorii importanţi din lot. Cînd l-au împrumutat pe Maicon la Steaua, şefii clubului s-au gîndit la posibilitatea de a cîştiga o sumă importantă la vară, dacă cei din Ghencea vor fi mulţumiţi şi vor dori să-l transfere definitiv.


4 sezoane a bifat Buta (33 de ani) în tricoul Rapidului şi unul în cel al lui Dinamo. A mai jucat în România la Braşov, FC Naţional, Pandurii şi Poli Iaşi

16 goluri a dat Maicon la Volin Luţk într-un sezon şi jumătate. În primul an a marcat de 14 ori în Liga a doua, iar în stagiunea actuală a punctat de două ori

A trecut şi vizita medicală
Maicon a fost ieri dimineaţă la INMS, a parcurs testele medicale şi a primit avizul doctorilor să joace în Liga 1. Steaua l-a supus cu o zi înainte unei testări şi mai amănunţite, la o clinică privată. La INMS, Maicon a fost însoţit de medicul Paligora şi de o altă nouă achiziţie, Valentin Iliev.

A pierdut bani!
Maicon a acceptat propunerea Stelei, deşi el va fi mai prost plătit în Ghencea decît era în Ucraina. În roşu şi albastru cîştigă 10.000 de euro lunar, cu 5.000 de euro sub venitul pe care îl avea la Volin Luţk. "Şi-a dorit să joace pentru un club mai mare, mai cunoscut în Europa, crede că aşa va face mai uşor pasul către un campionat şi mai tare, din Vest", a explicat un apropiat al jucătorului.

MM: "Eu l-am refuzat!"
Mihai Stoica a povestit la DigiSport că lui i-a fost propus Maicon Oliveira, dar a declinat oferta: "Îmi zisese de el un impresar, dar n-am vrut să-l iau, pentru că nu-mi place să aleg jucători după vorbele impresarilor. Dar acel agent a vorbit după aceea cu mai mulţi oameni din club, a ajuns pînă la Gigi şi s-a decis ca brazilianul să vină. Cred că achiziţionarea lui e o loterie, nu ştiu dacă poate reuşi la Steaua, pentru că nu l-am văzut jucînd".


99 e numărul pe care Maicon îl va purta pe tricou. El e al 6-lea atacant din lotul Stelei, alături de Bilaşco, Dică, Burdujan, Surdu şi Onofraş

"MM n-avea cum să se opună la transferul lui Maicon, fiindcă Teia Sponte mi-a propus să-l iau şi Teia e peste Mihai în club! Dacă mîine mai iau cinci jucători, MM tot n-are cum să se opună!"
Gigi Becali, patron Steaua

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
puiu.mordasan
puiu.mordasan  •  24 Februarie 2011, 09:25

Comentariul tău...asta-i loterie curata...

lucell
lucell  •  24 Februarie 2011, 07:23

va fi un transfer bun !

munteanvlad
munteanvlad  •  23 Februarie 2011, 16:19

va mai amintiti voi de dayro?..ce jucator avea sut doar ca la distru lacatus pt ca nul juca pe postul lui...:(( golul cu galatasaray, cu roma(meci de prezentare a lotului)...cu rapid...cu poli iasi...pfff ce amintiri....dar un stelist pe care-l voi avea in gand este therea:X

Vezi toate comentariile (22)
Comentează