FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Unde a dispărut norocul proverbial? Doi ani în care Steaua a primit lovitură după lovitură

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 august 2015 12:18

Steaua și-a pierdut în ultimele două sezoane cel mai important aliat, norocul care o caracaterizase în ultimii ani.

Recunoscută a fi prietenă cu Zeița Fortuna, campioana României suferă în ultimele două sezoane și primește lovitură după lovitură. Totul a început după plecarea lui Laurențiu Reghecampf, tehnician care a cîștigat două titluri și a calificat echipa în grupele Ligii Campionilor și în primăvara europeană a EL.

Capi de serie degeaba

Steliștii au primit prima lovitură în play-off-ul de anul trecut al Ligii Campionilor. Ludogoreț a fost scoasă din urna capilor de serie, după ce Legia Varșovia a pierdut la ”masa verde” cu Celtic. ”Roș-albaștrii” au picat chiar cu bulgarii, cei mai dificili adversari din urnă. A urmat apoi o dublă manșă în care Steaua a ratat enorm la București, inclusiv un penalty, iar în retur a pierdut în timpul regulamentar în ultimele clipe ale meciului.

În prelungiri, portarul a fost eliminat, iar Moți a intrat între buturi. Surpriză însă, pentru prima dată în istorie, Steaua a fost eliminată la penalty-uri. Și cu un jucător de cîmp în poartă.

Captivi în labirint

În grupele Europa League, Steaua a stat la mîna rezultatelor sezonul trecut. La fel ca în 2011, campioana trebuia să cîștige, însă depindea de jocul rezultatelor ca să obțină calificarea în primăvară. Atunci a funcționat, Schalke a bătut-o pe Maccabi, iar elevii lui Ilie Stan au învins-o pe Larnaca, 3-1.

În 2014, deși micuța Rio Ave a cîștigat în fața lui Aalborg, Steaua a pierdut pe teren cu Dinamo Kiev, 0-2.

Greu, greu, greu

Ghinionul a continuat și în această vară, cînd Steaua a picat pe rînd cu cei mai valoroși adversari din urne: campioana Slovaciei, campioana Serbiei și vicecampioana Norvegiei. Returul cu Partizan a fost de-a dreptul șocant. ”Militarii” conduceau cu 2-1 la pauză, însă Papp a capotat și a comis gafă după gafă.

A ieșit în cale Rosenborg, coșmarul din 2005, care a dat de pămînt cu Steaua pe Național Arena, 3-0, după ce campioana României controlase prima oră de joc.

Fără norocul proverbial alături, Steaua e la 90 de minute distanță de ratarea primei participări în grupele europene după 11 ani!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  22 August 2015, 17:42
Postat de dinamo_forever_77 pe 22 August 2015, 14:59

Lasa-ne ma cu filosofia pestelui de aur. Evident ca nu puteau sa pice cu adversari ca Real Madrid....dar daca astea sunt echipe "puternice" atunci si intelectul tau este asemanator !

Pentru cine stie citi scrie clar "cei mai dificili adversari din urna". Pentru semianalfabeti (cei care desi aparent stiu citi in realitate nu inteleg sensul textului citit) e necesar putin ajutor. Acum sigur ca Steaua n-a avut ghinionul sa pice cu colosi ca Knattspyrnufelag sau 17 Nentori, da' totusi a picat cu Ludogoret care eliminase pe Lazio in sezonul precedent (poate va spune Radu Stefan cat de buni sau slabi erau bulgarii) si pe Eindhoven.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  22 August 2015, 14:59
Postat de iobag pe 22 August 2015, 13:52

Poate picau cu real madrid direct :-)))))) Nu prea intelegeti voi cum e cu urnele valorice, coeficienti si alte chestii, de fapt nu prea intelegeti voi multe in general, asa'i?

Lasa-ne ma cu filosofia pestelui de aur. Evident ca nu puteau sa pice cu adversari ca Real Madrid....dar daca astea sunt echipe "puternice" atunci si intelectul tau este asemanator !

iobag
iobag  •  22 August 2015, 13:52
Postat de dinamo_forever_77 pe 22 August 2015, 13:13

"Cei mai dificili adversari? " Pai Ludogoret este cel mai dificil adversar? Rosenborg este cel mai dificil adversar? Pai daca picau cu echipe din Anglia, Spania sau Germania......ce fel de adversari erau ?

Poate picau cu real madrid direct :-)))))) Nu prea intelegeti voi cum e cu urnele valorice, coeficienti si alte chestii, de fapt nu prea intelegeti voi multe in general, asa'i?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează