FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Unica situație în care FCSB ar lua SIGUR titlul » Sondaj & dezbatere: care echipă e mai bună?

Tănase a avut serios de furcă cu argentianul Culio în ultimul meci jucat la București, partidă după care Dică a fost dat afară FOTO sportpictures.eu
Tănase a avut serios de furcă cu argentianul Culio în ultimul meci jucat la București, partidă după care Dică a fost dat afară FOTO sportpictures.eu

Articol de , , - Publicat joi, 07 martie 2019 08:16

Gazeta Sporturilor a scos din calcule toate golurile marcate de jucătorii din afara României, iar ierarhia Ligii 1 ar avea o campioană la pas, trupa lui Teja ar avea 5 puncte peste CFR și 9 mai multe decât Craiova.

Acest joc virtual a fost realizat prima dată în Spania, în urmă cu un deceniu. Gazeta Sporturilor aplică și pe Liga 1 ceea ce au făcut ziariștii iberici în LaLiga. Și anume: cum ar arăta clasamentul sezonului regulat dacă n-ar fi luate în calcul golurile marcate de jucătorii străini

Diferențele ar fi majore. În primul rând, în fruntea clasamentului. Unde ierarhia ar avea un alt lider. FCSB ar avea un avans consistent, 5 puncte, față de principala rivală, CFR.

În ciuda faptului că îl are pe Gnohere, care e golgeterul la zi al echipei în Liga 1, cu 11 goluri, chiar și fără aceste reușite, FCSB strânge mai multe puncte decât în topul clasic, la zi. În afara francezului, un singur străin a mai marcat pentru roș-albaștri, portughezul Teixeira, care a înscris o singură dată.

CFR coboară doar cu golurile românilor pe tabelă, în timp ce Craiova e cumva în situația celor de la FCSB. Îl are golgeter pe bosniacul Koljici, dar doar cu români ar avea mai multe puncte.

Inclusiv configurația play-off-ului ar fi schimbată. Ar intra Hermannstadt în locul lui Sepsi, echipă pentru care aportul străinilor a fost capital. Doar 8 goluri au fost marcate de românii din lotul lui Neagoe. Luându-le în calcul doar pe acestea, gruparea din Sf. Gheorghe ar fi pe loc de retrogradare!! La fel ca și Poli Iași!

Dinamo ar coborî și ea, dar la cât de mulți jucători străini a rulat pe parcursul sezonului, căderea e chiar minoră. Un deficit de două locuri și de 7 puncte!

FCSB și Viitorul, cele mai românești loturi

Lider detașat, fără nici un fel de rival, în clasamentul celor mai mulți jucători străini folosiți cel puțin un meci în actualul campionat e Dinamo. Trupa din Ștefan cel Mare a ajuns să depășească pragul de 20 de fotbaliști de afară. De aproape 3 ori mai mult decât FCSB și de peste 5 ori peste Viitorul.

58 de țări trimit jucători în Liga 1

În lume există 198 de state, iar dintre acestea, aproape 30% au cel puțin un fotbalist în prima ligă din România, în sezonul în curs. Cele mai exotice țări care trimit jucători aici sunt Benin, Insulele Comore, Kenya, Martinica.

 

CUM A OSCILAT NUMĂRUL STRĂINILOR ÎN LIGA 1: 30% peste sezonul trecut, 50% mai mulți decât acum 2 ani

Introducerea regulii U21 a urcat numărul jucătorilor tineri în Liga 1, dar nu a avut niciun efect în a stopa inflația străinilor. De fapt, în actualul sezon, din care mai sunt de jucat 10 etape în play-off și alte 14 în play-out, numărul jucătorilor de afară e mai mare cu 30% decât sezonul trecut, iar față de acum două sezoane procentajul e superior cu 50%! Până acum au bifat meciuri 177 de străini, recordul e deținut de sezonul 2014-2015, când au evoluat 220 de jucători din afara granițelor României.

TOPUL CELOR MAI BUNI MARCATORI STRĂINI DIN LIGA 1: 4 din primii 10 sunt activi

Brazilienii conduc topul golgeterilor all-time pe prima scenă de la noi. Wesley, deși e plecat de foarte mulți ani, continuă să fie lider. Supremația lui e amenințată de Eric, un alt brazilian, care a revenit la Viitorul și căruia îi mai lipsesc 8 reușite pentru a ajunge pe primul loc. Alți 3 fotbaliști din primii 10 marcatori joacă în prezent în Liga 1: Gnohere, Bawab și Llullaku.

 

DEZBATERE / Care echipă e mai bună?

Gazeta Sporturilor propune și o altfel de polemică. A alcătuit două formații, una formată exclusiv din străini, cealaltă doar din jucători autohtoni, iar întrebarea pentru cititori e care vi se pare mai bună. Puteți vota în sondajul de mai jos!

Cel mai bun "11" al românilor din actuala Liga 1
Bălgrădean - R. Benzar, M. Constantin, Bălașa, Bancu - Cicâldău - Man, I. Hagi, Fl. Tănase - Alibec, Țucudean

Cel mai bun "11" al străinilor din actuala Liga 1
Pigliacelli - Moura, Vinicius, Planici, Camora - Culio - Omrani, Tandia, Fabrini - Koljici, Gnohere

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (61)
113087319635072
Constantin Constantin  •  12 Martie 2019, 08:17
Postat de fcsbist_din_2003 pe 11 Martie 2019, 18:45

Cum am citit titlul eram sigur cine a scris acest articol hahahahhhh .....acelasi care a scris de Becali ca avea 3 mil de euro la revolutie !!! Apoi a scris dolari iar pe seara lei !!! Traiasca GSP !!! Ati devenit un ziar amuzant ...eu propun sa scrieti si bancuri !!!

Se mai dau si pe fata , gsp.ro , ca sunt proFCSB si altceva nu stiu . Cel putin din titlul articolului . Adica , de ce sa ia titlul fcsb ? , de ce nu cfr , craiova , viiotrul , astra ? Taman FCSB ? probabil asta e obiectivul redactiei , FCSB Campioana . rusine dezmembratilor ....va numiti ziaristi ? echidistanti ? Apropo , ca sa fie totul ok si sa nu va mai injure lume , si asta pe buna dreptate , de ce nu schimbati denumire in becali.ro ?

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  11 Martie 2019, 18:59

Cumpara Gigi si anul asta, titlul de campioana pentru echipa sa!Deja cumpara jucatori de la adversarele din play off,iar cu "umblatul"la fundasii"adversi ca si la arbitrii,ce sa mai vorbim!Sa ne traiasca!

fcsbist_din_2003
fcsbist_din_2003  •  11 Martie 2019, 18:45

Cum am citit titlul eram sigur cine a scris acest articol hahahahhhh .....acelasi care a scris de Becali ca avea 3 mil de euro la revolutie !!! Apoi a scris dolari iar pe seara lei !!! Traiasca GSP !!! Ati devenit un ziar amuzant ...eu propun sa scrieti si bancuri !!!

Vezi toate comentariile (61)
Comentează