FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB / ANALIZĂ

Unici în Europa » Gigi Becali, cel mai nerăbdător antrenor! Cifrele șocante de la FCSB

Articol de - Publicat joi, 06 septembrie 2018 09:00

În primele 15 campionate de pe continent niciun lider nici măcar nu se apropie de anomalia la care e supus şi pe care o acceptă Dică: aproape jumătate din schimbări, dictate de patron, sunt realizate la pauză.

La FCSB, imixtiunea patronului în jobul antrenorului nu doar că pare că n-are limite, dar în acest sezon stabileşte un record incredibil. Schimbările pe care Gigi Becali le solicită la pauza jocurilor sunt atât de multe încât FCSB pur și simplu nu are rival pe continent la acest capitol. 

În primele 7 etape de Liga 1, FCSB a bifat toate cele 21 de modificări permise. Dintre acestea, nu mai puţin de 9 au fost la pauză. Procentul e unul uimitor. Peste 40%!!! Gazeta a analizat ce s-a petrecut în alte 15 campionate cu liderul, statut pe care îl deţine şi FCSB. 

Nu există nici măcar o echipă care să se apropie ca procent de ceea ce se petrece la formația unde antrenor în acte e trecut Nicolae Dică. Mai mult, cluburile extrem de respectabile, gen Juventus, Barcelona, Liverpool, n-au produs nicio schimbare de fotbalişti între finalul primelor 45 de minute şi startul jumătăţii secunde. 

Cifrele şocante de la FCSB, din primele 7 etape

  • 9 din cele 21 de schimbări au fost produse la pauză
    - în 6 din cele 7 meciuri s-a produs măcar o înlocuire la pauză
    - în 3 jocuri s-a bifat o dublă schimbare la pauză

fcsb

Care e procedura: Gigi-MM-Dică

Becali nici nu se mai fereşte în momentul de faţă, aşa cum făcea în anii trecuţi, atunci când apela la intermediari precum Luţu sau Marius Ianuli "Mache" pentru a efectua schimbările. Acum, la pauză îl sună direct pe MM, cel care de cele mai multe ori e chiar alături de Dică, iar ordinele din lojă sunt puse imediat în aplicare.

Cândva, MM îi sfida ordinele

Au fost şi cazuri în care Mihai Stoica avea atitudine în faţa patronului. Un exemplu de acum 7 ani. Antrenor era Ronni Levi. Înaintea unui meci din primele etape, Becali a avut o dorinţă, să joace un anumit jucător, şi, cum Levi nu ştia limba română, i-a spus lui MM să-i transmită.

Managerul de atunci nu i-a transmis tehnicianului, Levi nu a folosit fotbalistul respectiv, iar după finalul meciului, Gigi a luat foc. După ce a aflat că, de fapt, MM l-a sfidat, Becali i-a trimis o ameninţare: "Dacă o singură dată se mai întâmplă ca Mihai să nu transmită ce spun eu, atunci îl voi da afară"

Lui Gâlcă i-a făcut schimbare şi din închisoare

Becali se implică în mod direct, inclusiv la schimbări, de câţiva ani buni. Nu a renunţat la aceste obiceiuri nici măcar atunci când a fost în închisoare. Chiar el a povestit cum proceda în relaţia cu Costel Gâlcă, pe care îl suna înainte de meci, pentru a se asigura că e şi el de acord cu alcătuirea primului "11", dar solicita inclusiv schimbări pe parcursul jocurilor. 

Antrenorii independenţi n-au schimbat la pauză

Au existat la FCSB şi tehnicieni care nu i-au permis lui Gigi Becali să se bage peste responsabilităţile lor. Numele lor nu constituie o surpriză fiindcă inclusiv patronul le-a recunoscut independenţa, însă în cazul lor procentajul de schimbări realizate la pauză e incomparabil mai mic faţă de cel din sezonul actual, cu Dică subordonat total lui Gigi. 

fcsb2

4,5% din schimbările pe care Dan Petrescu le-a produs sezonul trecut la campioana CFR, adică 5 din cele 111 înlocuiri, au fost produse la pauză, un procent de aproape 10 ori mai mic decât cel de la FCSB

În cupele europene, nebunia e şi mai mare

Faptul că nu e întâmplător ce se petrece în Liga 1 cu modificările efectuate de FCSB la pauză e confirmat de modul în care s-au produs schimbările în formula roş-albaştrilor atunci când s-au disputat meciurile din cupele europene.

Vicecampioana României a disputat 6 partide în preliminariile Europa League, iar procentajul de jucători înlocuiţi între cele două reprize e chiar şi mai mare decât în Liga 1! Din cele 18 modificări, nu mai puţin de 8 au fost bifate la pauză. Ceea ce înseamnă un procent de 44%!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
mosvasile
mosvasile  •  06 Septembrie 2018, 20:08

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

7martie2018
7martie2018  •  06 Septembrie 2018, 16:11
Postat de fcsbsibklinadn pe 06 Septembrie 2018, 13:50

Piturca, Dumitrescu, Hagi, Munteau niste oameni de nimic .. Forza Steaua!!

Om de nimic ești tu și tot ce înseamnă FC FCSB!

fcsbsibklinadn
fcsbsibklinadn  •  06 Septembrie 2018, 13:50

Piturca, Dumitrescu, Hagi, Munteau niste oameni de nimic .. Forza Steaua!!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează