FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

ANALIZĂ Universitatea Craiova, dependentă de el » E primul din Superliga la șuturi spre poarta adversă, dar a rămas restanțier la centrări

Universitatea Craiova e dependentă de Alexandru Mitriță. Foto: Imago Images
Universitatea Craiova e dependentă de Alexandru Mitriță. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 11 octombrie 2023 17:42 / Actualizat miercuri, 11 octombrie 2023 17:42

CS Universitatea Craiova a evoluat până acum în Superliga după chipul și asemănarea lui Alexandru Mitriță (28 de ani). A urcat și a coborât odată cu liderul său.

Odată cu revenirea lui Mitriță, în vară, s-au „reaprins” și speranțele suporterilor Universității Craiova la titlu. El și căpitanul Nicușor Bancu sunt văzuți drept liderii din teren ai echipei, oamenii care ar trebui s-o propulseze spre atingerea obiectivului vizat. 

Numai că, în cele 12 etape scurse până acum din Superliga 2023/2024, alb-albaștrii au părut mai degrabă dependenți de forma de moment a „Piticului Atomic”. Sau altfel spus, au urcat și au coborât odată cu Mitriță când acesta a fost pe teren.

Veste mare la CFR Cluj: 7 întăriri pentru Mandorlini
CFR CLUJ
Veste mare la CFR Cluj: 7 întăriri pentru Mandorlini

VIDEO. Alexandru Mitriță, liderul de la Universitatea Craiova: „S-au pierdut două puncte pe mâna mea”

Ultima oară, sâmbăta trecută, la 0-0 cu Voluntari. Lui nu i-a ieșit mai nimic, ba a irosit și un penalty la 0-0, în debutul reprizei secunde. Scor final, 0-0.

S-au pierdut două puncte pe mâna mea, îmi asum. Evoluția mea nu a fost una bună. În prima repriză am jucat bine, în partea a doua am ratat un penalty și am căzut mental.

Dacă-l transformam, aveam cele trei puncte în buzunar. Cu siguranță că pot oferi mai mult. Am început bine sezonul, după aceea a urmat o perioadă nu foarte bună pentru mine”, a admis Alexandru Mitriță.

Alexandru Mitriță NU a punctat nici pe tabelă, nici la assist-uri, nici la implicare

„Perioada nu foarte bună” cuprinde și „șocurile” din deplasare cu FCSB (0-3) și Farul (0-2). Mitriță n-a punctat nici pe tabelă, nici la assisturi, nici la implicare, iar Craiova le-a pierdut fără drept de apel.

Sau remizele cu Oțelul (0-0) și U Cluj (1-1), meciuri în care, ca și la Voluntari (0-0), Craiova era favorită, dar, în lipsa unei scântei, care era de așteptat să vină și de la el, a scăpat printre degete puncte importante.

Când a strălucit Alexandru Mitriță, a strălucit și Universitatea Craiova

În schimb, când „Piticul” a strălucit, și Universitatea a strălucit. Show cu Botoșani, un gol, două assist-uri, victorie la scor a echipei: 5-1. La fel împotriva lui Poli Iași. 

El, gol și assist, Bănia, 4-1. În Copou! Au fost și două excepții, cu Sepsi și cu Hermannstadt, când Alex n-a punctat, dar a jucat bine și echipa a câștigat: 2-1, respectiv 1-0.

Alexandru Mitriță e primul din Superliga la șuturi spre poarta adversă, dar a rămas restanțier la centrări

Altfel, în multe dintre topurile realizate de statisticienii de la wyscout.com, cele care-l privesc ca extremă, Mitriță stă bine. E primul din Superliga la pase de gol, 5 la număr (în medie 0,43/meci), la șuturi spre poarta adversă, cu 34 (2,83/meci), și la alergări pe distanță lungă (5,08/meci).

Ocupă locul doi la dueluri ofensive, 18,33/meci, dintre care 36,82 la sută reușite, și este pe 3 la driblinguri (8,67/meci, 42,31 la sută reușite). În schimb, a rămas restanțier la centrări, poziția a 33-a, cu 1,5 pe meci și o acuratețe de doar 50 la sută, și la pase: locul 59, 75,1 la sută reușite. 

7 punctee distanța care-o separă pe CSU Craiova de liderul FCSB în clasamentul la zi al Superligii 2023/2024

Cum a influențat Alexandru Mitriță parcursul lui Universitatea Craiova în Superliga

AdversarGoluriPase decisiveRezultat
Voluntari000-0
FC Botoșani125-1
U Cluj001-1
Sepsi002-1
FCSB000-3
Farul000-2
Poli Iași114-1
Hermannstadt001-0
CFR Cluj011-1
Oțelul000-0
Dinamo010-2

Citește și alte știri din Superliga:

Transformare fantastică! Bergodi i-a dat restart și se îndreaptă spre cel mai bun sezon din carieră

Programul etapelor 14 și 15 din Superligă » Când se joacă FCSB - Rapid și derby-ul Craiovei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
1.fcu
1.fcu  •  12 Octombrie 2023, 09:24

Cine e ăsta? Si csu Mogosoaia 2013, nu U Craiova!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  11 Octombrie 2023, 18:21

...nene Botezat lasa ne in durerea nostra cu titlu ...titlu nu vine cand vrem noi ci cand vor cei de la bucuresti ...noi trebuie sa i batem pe fcsb in play off si pe fcu in sezonul regulat ...pe cine intereseaza de un singur om ? ...puterea noastra sta in forta grupului ...suntem olteni ...deci suntem mai buni si mai destepti ca tine ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează