FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - CRAIOVA

Cadourile i-au costat pe olteni! Schimbarea necesară la Craiova pentru câștigarea titlului: „Nu aveam voie să facem asta”

Mihai Bălașa (prim-plan), fundaș CS Universitatea Craiova
Mihai Bălașa (prim-plan), fundaș CS Universitatea Craiova

Articol de - Publicat marti, 12 ianuarie 2021 07:40 / Actualizat marti, 12 ianuarie 2021 10:01

CS Universitatea Craiova a pierdut deja 6 puncte acasă, cu adversari mai slab cotați, ceea ce înseamnă mult în economia sezonului. Mihai Bălașa (25 de ani) avertizează că dacă se vrea titlul erorile de acest gen trebuie stopate.

Titlurile se câștigă în primul rând în duelurile cu echipele mici. Dacă derby-urile sunt de 1, X, 2, pentru că întâlnești formații de valori apropiate, în meciurile considerate de „1 solist” n-ai voie să greșești. Mai ales acasă!

Mihai Bălașa: „Am fi fost pe primul loc cu acele puncte”

Craiova suferă la acest capitol în acest sezon, așa cum a suferit mai mereu în ultimii ani. Iar înaintea meciului de azi, cu Sepsi, Mihai Bălașa a tras un semnal de alarmă: „Noi suntem cei mai periculoşi pentru noi, fiindcă am pierdut puncte inadmisibil pe teren propriu, nu aveam voie să facem paşi greşiţi acasă dacă vrem titlul. Nu avem de ce să ne temem de alţii, fiindcă problema e la noi. Am fi fost pe primul loc cu acele puncte!”.

Fundașul oltenilor se referă la partidele cu Clinceni și Chindia, ambele cedate cu 0-1, acasă. Șase puncte aruncate, practic, pe fereastră.

În stagiunile în care a contat cu adevărat în lupta pentru titlu, CS Universitatea a mai pierdut o dată 6 puncte pe propriul teren, în sezonul regulat, contra unor adversare considerate „la îndemână”. E vorba de 2017-2018, când a încheiat pe locul 3.

Iar când a cedat mai multe în prima fază a stagiunii, 11 în 2018-2019!, s-a terminat chiar mai rău. Locul 3 la finele sezonului regulat, poziția a 4-a la sfârșitul campionatului. Contraexemplul? În 2019-2020, juveții au cedat numai 5 puncte acasă, până-n play-off, unor formații mai modeste. Au încheiat pe 2, iar apoi, în vară, au jucat cu titlul pe masă.

Nu avem de demonstrat decât nouă şi suporterilor. Presiune este la fiecare meci, când ai pretenţii ai şi presiune. Sepsi e o echipă foarte bine organizată, agresivă, cu un antrenor foarte bun, care ştie să-şi motiveze jucătorii.
 - Mihai Bălașa, fundaș CS U Craiova

2 victorii, o remiză și un eșecare Craiova în duelurile de acasă cu Sepsi

Cât au costat-o pe Craiova punctele cedate „piticilor”

Sezon 2020-2021

  • Puncte cedate „acasă” cu echipe slab cotate: 6 
  • Poziția în clasament: 2 (după 15 etape) 
  • Distanța față de lider: 2p

Sezon 2019-2020

  • Puncte cedate „acasă” cu echipe slab cotate: 5 
  • Poziția la finalul sezonului regulat: 2 
  • Distanța față de lider: 6p 
  • Poziția finală: 2

Sezon 2018-2019

  • Puncte cedate acasă cu echipe slab cotate: 11 
  • Poziția la finalul sezonului regulat: 3 
  • Distanța față de lider: 9p 
  • Poziția finală: 4

Sezon 2017-2018

  • Puncte cedate acasă cu echipe slab cotate: 6 
  • Poziția la finalul sezonului regulat: 3 
  • Distanța față de lider: 8p 
  • Poziția finală: 3

Viitorul, cea mai tare la acest capitol

Campioana precedenților 3 ani, CFR Cluj, a pierdut doar câte 4 puncte cu echipe mai slab cotate în sezoanele regulate ale edițiilor 2019 - 2020 și 2017 - 2018. Doar în stagiunea 2018 - 2019 a cedat 8, dar a recuperat masiv în play-off, unde a cedat un singur meci, ultimul, cu FCSB (0-1), când nu mai conta. Campioana din 2017, Viitorul, a fost chiar mai tare: doar două puncte pierdute acasă, cu adversari modești, în sezonul regulat!

VIDEO. Totul despre CS U Craiova - Sepsi

Citește mai multe știri din Liga 1:

Denis Haruț, primele declarații după ce a refuzat FCSB: „Nu sunt afectat” » Nu exclude să semneze cu echipa lui Becali

LPF a anunțat programul etapelor 18, 19, 20, 21 și 22 din Liga 1! Când se joacă Dinamo - FCSB

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  12 Ianuarie 2021, 12:10

Sa fie clar pentru toata lumea, Rotaru nu vrea sa ia campionatul. Daca ar vrea ar transfera 2-3 jucatori mai ca lumea, dar de 5-6 ani motiveaza ca nu gaseste oamenii potriviti. O fi fost Ivan formula perfacta? Aiurea! Interesul este *** la Becali.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează