FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

„Să-ți fie rușine, Vînă!” » Rotaru a reacționat ferm, după ce jucătorii Craiovei i-au cerut 7,5 milioane de euro: „Măcar Hanca a venit ca un mercenar”

Ionuț Vînă, în albastru // sursă foto: Imago Images
Ionuț Vînă, în albastru // sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 02 februarie 2023 12:20 / Actualizat joi, 02 februarie 2023 12:22

Mihai Rotaru, acționar la CSU Craiova, a comentat pe seama memoriilor depuse de Ionuț Vînă și Sergiu Hanca împotriva clubului, ca urmare a excluderii temporare din lot din noiembrie 2022. Miercuri, CNSL a respins solicitările fotbaliștilor de a primi despăgubiri de 7,5 milioane de euro din partea Universității.

Pe 12 noiembrie 2022, înainte de Rapid - CSU Craiova 2-2, antrenorul alb-albaștrilor de la acea vreme, Mirel Rădoi, a anunțat că a exclus 4 jucători din lot, printre care Ionuț Vînă (27 de ani) și Sergiu Hanca (30), fiind nemulțumit de randamentul și implicarea acestora.

Hanca și Vînă au reclamat clubul la Comisii, considerând că nu le-au fost respectate contractele. Au solicitat rezilierea acestora și despăgubiri financiare uriașe, în total 7,5 milioane de euro, dar nu au avut câștig de cauză la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF.

„Sunteți hater!” » Mihai Rotaru, implicat într-un schimb de replici la TV: „Acum nu vă convine?”
CS UNIVERSITATEA
„Sunteți hater!” » Mihai Rotaru, implicat într-un schimb de replici la TV: „Acum nu vă convine?”

Mihai Rotaru: „Ce au făcut Vînă și Hanca e o nebunie”

Astăzi, a doua zi după pronunțarea CNSL, Mihai Rotaru  a comentat pe seama verdictului. S-a declarat dezamăgit în special de Ionuț Vînă, jucător pe care l-a adus în vara lui 2021 de la FCSB.

„E o prostie. Vînă și Hanca nu au stat mai mult de 4 zile. Dar nu s-au antrenat pe coclauri, ci în baza noastră. Apoi au fost integrați. Au avut șanse, Hanca joacă frecvent. Prind lotul, au făcut antrenamentul cu noi.

În perioada în care nu au prins lotul, nu au fost la prima echipă, au stat cu noi în semicantonament, au mâncat cu noi, au avut preparator, antrenor, GPS-urile, s-au antrenat cu echipa. E o copilărie, o nebunie.

Nu am băgat-o în seamă, dar sunt dezamăgit. Mai mult de Vînă. Hanca a venit de curând, ca mercenar, dar nu în sensul negativ al cuvântului. Face tot ceea ce poate pentru a susține clubul, dar nu am avut timp să coabităm o perioadă mai lungă, să ne cunoaștem, ca el să sprijine clubul.

Cu Vînă e altceva. Știți foarte bine de unde l-am luat, în ce situație era acolo. Era marginalizat la FCSB, l-am luat de acolo, i-am dat numărul 10, șanse peste șanse, iar tu să faci o acțiune împotriva clubului care te-a sprijinit fără să suni clubul, să ceri un sfat... Să mergi pe drumul ăsta tu, Vînă, ar trebui să-ți fie rușine!”, a punctat Rotaru la Pro Arena.

Mihai Rotaru: „L-am chemat în garanție pe Mirel Rădoi”

Rotaru îl consideră vinovat pe Mirel Rădoi pentru situația iscată, decizia excluderii temporare a celor doi fotbaliști aparținându-i fostului antrenor de la club. Ca atare, l-a chemat în garanție în proces.

„Nu ne-am îndreptat împotriva lui Mirel Rădoi, ci l-am chemat în garanție. Așa este normal. Dacă cineva ia o decizie, și printr-o minune s-ar da un verdict nefavorabil, e normal să-i ceri garanții.

Acea decizie de a-i scoate 3-4 zile din lot nu aparține clubului, ci antrenorului, care nu a consultat clubul, nu a anunțat, deși luase decizia în minte cu 2-3 zile înainte.

Atunci te întrebi... Dacă cineva trebuie să plătească, de ce clubul?

Am intervenit instantaneu atunci, după o oră. I-am zis că nu e în regulă. Dar ei s-au antrenat în bază, nu i-am trimis în altă parte, nu le-am luat mașinile”, a afirmat Rotaru.

Așa a luat Rădoi întotdeauna deciziile, fără să consulte clubul. Bun sau rău, este comportamentul domniei sale.

- Mihai Rotaru

„Hanca și Vînă au avut mirajul banilor. E frumos să visezi la 7,5 milioane de euro”

„Vînă și Hanca au fost plătiți în același mod cu echipă în toată această perioadă. Nu au primit salariul mai târziu, nu au fost șicane. Dar tu să zici că ți s-a lezat imaginea pentru că ai stat 4 zile să te antrenezi tot în bază, tot cu antrenor și preparator... OK, atunci avem o problemă la nivel mondial.

Am avut o discuție cu ei și acum câteva zile, la fel acum o perioadă de timp. După ce domnul Rădoi a demisionat fără să anunțe pe nimeni, au participat la toate ședințele.

Au băgat rezilierile după ce a plecat Rădoi. Eu consider că au urmărit banii, au avut mirajul banilor. E frumos să visezi că iei 7,5 milioane de euro.

Nu cred că e rău să visezi. E ca la loto, chiar dacă știi foarte clar că nu vei câștiga, ai speranța. Asta este, au luat-o pe drumul ăsta. Clubul îi va respecta în continuare, le va asigura condițiile și își va duce contractul la capăt”, a completat Rotaru.

Vînă și Hanca pot face recurs în România la decizia comunicată miercuri de CNSL, iar în eventualitatea unui nou verdict nefavorabil, au posibilitatea de a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

  • Vînă a jucat 28 de mecuri la CSU Craiova, în care a înscris de două ori. 
  • Hanca, transferat în vara lui 2022, a jucat de 14 ori pentru alb-albaștri și a înscris un gol.

Mai multe știri din Liga 1: 

Eduard Novak: „Nici Hagi nu poate să vorbească despre asta” » Mihai Stoica s-a enervat: „Să ne lase în pace ministrul!”

Marți resemnat, miercuri războinic. Mititelu și-a recăpătat încrederea: „Clubul Sepsi e responsabil! Vom câștiga la TAS”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (26)
dandana
dandana  •  03 Februarie 2023, 09:49
Postat de AdrianUCV1948 pe 02 Februarie 2023, 20:40

De ce spui tu ca au fost umiliti? Pentru ca nu au prins lotul? Pentru ca au ajuns la echipa a doua pentru cateva zile? Hai sa fim seriosi, treburi de genul se intampla peste tot in lume, sunt mii de fotbalisti care ajung in situatia astora doi in fiecare saptamana, ce e asa special la astia?

O fi vreun neam ceva al lui. Mi se pare ca exagerăm cu asta, sunt convins ca nu câștigă nici 59 de mi dar milioanele. Îl aduce cineva sa își revină, ii da încredere și tu vrei să musti mâna celor care te ajută. Pai Vînă tată nu joci nimic, salariile îți vin lunar. Ști câți jucători sunt asa în România sau în alte țări? Și totuși în România prostia se vede și la acel individ care tine cu Vînă. Bai dădea 20 goluri, era super vedetă și făcea Rădoi asta, pai Ivan și Markovici care sunt peste ei ce sa fi făcut? Ești pedepsit ca nu joci sau nu vrei. Un patron cred ca poate face asta, dar asta a făcut un antrenor și nu clubul. Îl aduc pe Rădoi ca martor, și pierd tot. Păcat ca încă este tânăr, cred ca în viitor va juca pe 30 milioane în ligile inferioare acest băiat. Nu a muncit, nu vrea sa evolueze. Cred ca Becali a văzut asta, atâta poate și atât îl duce capul pe Negruțu ăsta. Ba meciuri oprite de arbitri, ba jucători care dau în judecată. Cred ca s-a uitat în România cine conduce. FRF trebuie schimbat și lpf trebuie întărit cu cineva potent. Nu cu mafia care își tine copilul ucigași în Italia pe banii României. Din cauza lor s-a ajuns aici ca le dăm prea multa încredere. Ei sunt salariați, și părerea mea este ca și cluburile sa revizuiască contractele. Când joci prost salariu sa fie infim, când joci bine și mult sa li se dea salaru mari. Cred ca doar asa scăpăm de gunoaiele astea de jucători și conducători din fotbalul romanesc. Auzi este cineva care-l plânge pe Vînă.

fanu2
fanu2  •  02 Februarie 2023, 23:58
Postat de 007claudiu pe 02 Februarie 2023, 18:56

Vână a marcat chiar impotriva CFR-ului. Tin minte ca era la Fcsb pe atunci. El de fapt e un mijlocas de creatie, e omul cu pasa, dar avea si un sut destul de bun. CFR-ul asa luase gol de la Vână. Oricum era o incantare. Discutam azi cu cineva ca la un moment dat cand era cumpărat Manea de la Viitorul, se interesase si de Vână. El era cotat mai bine ca Manea, erra altceva. Acum, poate ca il lua Petrescu, dar imaginea lui e destul de stirbita acum, Vână e perceput ca un jucător terminat, probabil din cauza comportamentului clubului Universitatea Craiova.

De cand a venit la Craiova vreo 4 antrenori au trecut ; mereu el (Vana ) era una din dezamagirea din lot. In alta ordine de idei, Craiova are cam reputatia invers-ca isi cocoloseste jucatorii-deci Vana al tau are toate sansele sa fie un mare esec.

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  02 Februarie 2023, 20:46
Postat de Doralin pe 02 Februarie 2023, 15:19

Execrabil! Din cate stiu tratamentele inumane si degradante sunt sanctionate, vrem sa fim europeni, insa doar cand ne convine. Nu cred ca tratamentul la care au fost supusi Hanca si Vana Ionut, sunt in acord cu legislatia muncii, normele fotbalului dar in principal caliatea de om. Trebuie sa dai dovada de umanitate, sa fii om, iar daca nu iti convine de un angajat, reziliaza contractul. Foarte urat Universitatea Craiova!

Tu chiar nu ai mai vazut fotbalisti trimisi la echipa a doua??? Faci misto de noi??

Vezi toate comentariile (26)
Comentează