FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - RAPID

EXCLUSIV / UPDATE Ce se întâmplă cu CSU Craiova - Rapid » LPF a trimis o hârtie către clubul din Giulești

Articol de , - Publicat luni, 17 ianuarie 2022 14:13 / Actualizat luni, 17 ianuarie 2022 14:54

CSU Craiova este afectată de cazurile de COVID-19 din lot, astfel că a  solicitat ca meciul cu Rapid, să fie amânat cu două zile, până luni, 24 ianuarie, dar ia în calcul și să solicite disputarea partidei la o dată ulterioară, dacă nu va avea 13 jucători apți la ora meciului. Clubul alb-vișiniu e de acord, LPF ar fi acceptat reprogramarea, dar deținătorul drepturilor TV dă planul oltenilor peste cap.

UPDATE 14:15 » Rapid, informată de LPF că meciul cu CSU Craiova se joacă sâmbătă

Sursele GSP.ro anunță că la sediul clubului Rapid a sosit o hârtie din partea LPF, prin care giuleștenii erau informați că meciul se va disputa conform programării inițiale, sâmbătă, 22 ianuarie, ora 20:00.

UPDATE 14:00 » Craiova recuperează 10 jucători

Universitatea Craiova recuperează o parte dintre jucătorii diagnosticați cu COVID-19 în cantonamentul din Antalya. 

Alex Mateiu, depistat pe 3 ianuarie, a ieșit deja din izolare. Este doar un pic în urmă cu pregătirea. Iar alți 9 jucători, carantinați pe 13 ianuarie, după întoarcerea din Antalya, ar trebui să iasă marți din izolare, iar miercuri să fie pe teren, la pregătiri.

Mai ales că, potrivit patronului, „toți sunt asimptomatici". Deci, nu s-ar pune problema de a rămâne cu sechele.

3 jucători pot fi reactivați de Universitatea Craiova

Juveții mai au și 3 accidentați: Valerică Găman, Antoine Conte și Lyes Houri.

Dar Mihai Bălașa, Antoni Ivanov și Matteo Fedele, de care clubul încearcă să scape, pot fi reactivați. Astfel că, per ansamblu, dintr-un lot ce poate fi completat la nevoie și cu fotbaliști de la echipa a doua sau de la „tineret", antrenorul Laurențiu Reghecampf are de unde aduna acel minim de 13 jucători, între care doi portari, stipulat în regulament.

30 de jucătorinumără lotul Universității Craiova, trecut pe site-ul LPF

Mihai Stoica nu crede că meciul va fi amânat

Managerul celor de la FCSB, Mihai Stoica, susține că oltenii ar trebui să urmeze exemplul echipei sale, din perioada în care s-a prezentat la un meci cu 13 jucători din cauza focarului de Covid-19 apărut la echipă.

„Noi am adunat atunci 13 şi am şi câştigat. Amânarea startului campionatului nu o să se întâmple. Craiova are jucători vaccinaţi, ei nu au probleme. 8 zile în mod oficial fără test şi după pot să joace. Mihai Rotaru a zis că niciun un jucător nu are simptome, atunci fiecare se poate antrena singur. Noi am avut bandă, băieții făceau banda pe rând. Era bandă pe hol şi făceau pe rând. Măcar nu îşi pierd toată pregătirea. Nu o să se amâne", a asigurat MM Stoica la TelekomSport.

UPDATE 13:30 » eAD, de acord cu mutare meciului, cu o condiție

 Orlando Nicoară, șeful eAD, spune că ar fi de acord ca CSU Craiova – Rapid să se joace luni, dacă partida Farul – FCU Craiova (programată pe 24 ianuarie) se va muta sâmbătă.

„Am fost de acord cu mutarea luni, dacă meciul Farului se mută sâmbătă”, a spus Orlando Nicoară, pentru GSP.ro.

Șanse mici ca CS Universitatea Craiova - Rapid să fie amânat

Prin vocea patronului Victor Angelescu, Rapid spune că este de acord ca meciul programat inițial pentru 22 ianuarie să se joace la altă dată, însă LPF și eAD, firma care deține drepturile TV, se opun.

Săpunaru, slalom printre superstaruri » Ce spune despre duelurile cu Ronaldo, Benzema, Rooney sau Pogba
RAPID
Săpunaru, slalom printre superstaruri » Ce spune despre duelurile cu Ronaldo, Benzema, Rooney sau Pogba

Din informațiile obținute de Gazeta Sporturilor, reprezentanții LPF consideră că oltenii au un lot suficient de numeros, prin urmare pot îndeplini cerințele minime pentru a juca (13 jucători, dintre care minimum 2 portari) și nu este necesară amânarea meciului pentru altă perioadă.

Totuși, Liga ar fi de acord ca meciul să fie reprogramat pentru luni, dar s-a lovit de eAD, firma care deține drepturile TV și care nu e de acord ca partida să se joace pe 24 ianuarie.

Rapid, gata să accepte reprogramarea meciului cu Universitatea Craiova: „Mi se pare ceva normal”

„Am discutat cu cei de la Craiova, care vor să amâne meciul, şi noi am fost de acord. Pentru că aşa ni se pare normal. Trecem printr-o perioadă foarte grea. Noi nu vrem să beneficiem de o problemă pe care o au. Noi vrem să jucăm cu Universitatea Craiova. Dar acum nu ţine doar de noi.

Vrem să amânăm meciul cu două zile! Mi se pare ceva normal. Eu cred ca şi suporterii vor aprecia pentru că e un derby adevărat”, a declarat Victor Angelescu, patronul Rapidului, la TelekomSport.

Mihai Rotaru: „Avem 14 jucători infectați” 

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a anunțat că 14 jucători ai echipei sale sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2 în prezent.

„Avem 14 jucători infectați, plus încă un membru al staff-ului. Varianta asta a virusului e «criminală», unul dintre cei infectați din staff a avut simptome agresive. Luni vom face din nou o testare PCR. Ce putem face noi este să cerem reprogramarea meciului cu Rapid pentru luni. Dacă nu se acceptă, luăm în calcul să cerem reprogramarea la o dată ulterioară. 

Nu cred că vom avea 13 jucători valizi, având în vedere și accidentații, plus pe cei care au plecat, Mihai Roman și alți 3 jucători în afara lotului. Dacă nu avem 13 jucători valizi, vom cere reprogramarea meciului la o dată ulterioară”, a spus Rotaru duminică, la emisiunea DigiSport Special. 

Totodată, acționarul Craiovei a propus o schimbare a protocolului medical: „Dacă tot facem o testare, să facem una PCR în ziua meciului, în regim de urgență, care durează 6 ore. Dacă luăm în calcul 7 zile, nu facem nimic. Acum 5 zile, nu aveam niciun jucător infectat. Astăzi avem 14, toți asimptomatici”. 

VIDEO Rapid o învinge pe Rukow în amicalul din Turcia, 2-1 » Debut pentru Onea și dublă Sefer

Citește și:

Rapid bifează un nou transfer » Jakub Vojtus a semnat cu giuleștenii: „Am simțit că putem face împreună ceva wow”

Mesaj pentru FRF după negocierile cu Dan Petrescu: „Nu poți face asta! Nu știu dacă s-a vrut cu adevărat”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (72)
444001919101397
Florean Andrei  •  18 Ianuarie 2022, 05:53

Jucătorii trebuie să se vaccineze, cine nu se vaccinează, la faianță !

ucluj2011
ucluj2011  •  17 Ianuarie 2022, 22:40

Acest meci TREBUIE să se joace la data stabilită!!!

wrx.
wrx.  •  17 Ianuarie 2022, 20:26
Postat de potec pe 17 Ianuarie 2022, 20:20

Ce-ai facut saormare, pina acum te pupai cu fcsbisti si acum ii faci prosti? Ce mai conteaza, daca ataca universitatea craiova si il sustin pe mititelu sunt fratii tai. Doar ce am spus ca prostia ta nu are limite

Confunzi arqatule. Stii deviza: qiqeii si clonatii / se iubesc ca fratii!

Vezi toate comentariile (72)
Comentează