FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Cum a întors Universitatea Craiova armele împotriva lui Sepsi » Căpitanul Nicușor Bancu: „Eliminarea lui Badelj ne-a unit”

Nicușor Bancu, căpitanul lui Universitatea Craiova. Foto: Instagram
Nicușor Bancu, căpitanul lui Universitatea Craiova. Foto: Instagram

Articol de - Publicat duminica, 17 septembrie 2023 16:49 / Actualizat duminica, 17 septembrie 2023 16:49

Universitatea Craiova a bătut-o pe Sepsi cu armele acesteia de altădată, scor 2-1. Statisticile o confirmă, iar căpitanul Nicușor Bancu (30 de ani) susține că echipa lui a jucat chiar mai bine în inferioritate numerică.

Mai bine de 4 ani, începând din aprilie 2019, Universitatea Craiova nu câștigase împotriva lui Sepsi, în Bănie. Trei înfrângeri, patru remize! Până sâmbătă seară! Oltenii au rupt în sfârșit blestemul, exact cu armele de altădată ale covăsnenilor. 

O atitudine mai agresivă, o mai mare implicare, exact ce le lipsise în duelurile cu Farul (0-2) și FCSB (0-3). Au rezistat chiar și în inferioritate, după eliminarea lui Badelj, în minutul 59.

Furtuna sud-africană s-a năpustit asupra României la Cupa Mondială de rugby » A treia cea mai drastică înfrângere din istoria participărilor „tricolore”
Africa de Sud - România
Furtuna sud-africană s-a năpustit asupra României la Cupa Mondială de rugby » A treia cea mai drastică înfrângere din istoria participărilor „tricolore”

Universitatea Craiova a fost echipa mai agresivă

Cifrele furnizate de sofascore.com o confirmă. Craiova a fost echipa mai agresivă. La propriu, 16 faulturi, față de 14 ale adversarului, „roșul” mai sus menționat și un scor egal, 3-3, la „galbene”, dar și în sensul pozitiv al cuvântului: 58-47, scorul general al duelurilor câștigate, 18-9, în cazul celor aeriene.

Nicușor Bancu, căpitanul lui Universitatea Craiova: „Eliminarea lui Juraj Badelj ne-a unit”

Nicușor Bancu susține chiar că Universitatea a jucat mai bine în inferioritate. „Astăzi am fost altă echipă, am avut altă atitudine și altă determinare. 

După ce am rămas în zece am jucat mult mai bine. Ne-am apărat mult mai bine, poate nu ne-am creat mai multe ocazii, dar pe faza de apărare am fost mult mai compacți și s-a văzut acest lucru. Acea eliminare ne-a unit, am știut că trebuie să facem totul pentru a câștiga”, a comentat căpitanul lui Universitatea Craiova.

Cum explică Nicușor Bancu prospețimea arătată în ultima vreme: „Nouă luni m-am odihnit”

„Bancone” a fost sâmbătă neobosit, 90 de minute din 90 la puls maxim, deși venea după cele două meciuri disputate la națională, cu Israel (1-1) și Kosovo (2-0). Cel mai bun juvete alături de Lyes Houri, gol și assist, și de Vladimir Screciu.

Explicația lui: „Păi cum să fiu obosit? Nouă luni m-am odihnit! Mi-a prins bine perioada asta la națională, pot să joc fără probleme la fiecare trei zile”. Fundașul în vârstă de 30 de ani vine după o ruptură de ligamente încrucișate care l-a ținut pe tușă din octombrie 2022. 

Am suferit mult după eliminarea lui Badelj, dar mă bucur de atitudinea jucătorilor după cartonaşul roşu. O atitudine pe care trebuie să o avem în fiecare meci. Trebuie să facem presiune, să câştigăm, jucăm acasă. Ăsta este ritmul pe care trebuie să îl avem la fiecare meci. Atitudinea, jocul dur, la minge. Altfel, vom avea probleme mereu. 

- Laurențiu Reghecampf, antrenor Universitatea Craiova

Citește și:

Radu Drăgușin i-a cucerit pe italieni: „Excepțional! L-a îmblânzit pe Osimhen”

O brigadă din România conduce Barcelona la startul grupelor Ligii Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dansy
dansy  •  18 Septembrie 2023, 14:18
Postat de vivi.napoca1_ pe 17 Septembrie 2023, 18:16

A luptat Craiova nimic de zis ,Dar a avut în fata o " umbra " de echipa totalmente pasiva și de nerecunoscut Sepsi !? Asa ca nu va umflați în pene ca la fel de bine poți spune ca mai degrabă a pierdut meciul Sf. Gheorghe !

Dar de eliminarea nejustificata a lui Badeji nu zici numic

brera30
brera30  •  18 Septembrie 2023, 10:07

Gata, ai gasit tu scuza perfecta. Ne lasi cu ipocrizia asta...

vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  17 Septembrie 2023, 18:16

A luptat Craiova nimic de zis ,Dar a avut în fata o " umbra " de echipa totalmente pasiva și de nerecunoscut Sepsi !? Asa ca nu va umflați în pene ca la fel de bine poți spune ca mai degrabă a pierdut meciul Sf. Gheorghe !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează