FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Gazeta a aflat prioritățile lui Mihai Rotaru în mercato » Craiova vrea întăriri pe 4 poziții-cheie

Găman și Mitrea sunt printre jucătorii care vor pleca în vară // foto: Imago Images
Găman și Mitrea sunt printre jucătorii care vor pleca în vară // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 24 mai 2023 15:03 / Actualizat miercuri, 24 mai 2023 16:02

Potrivit informațiilor Gazetei, urgențele Universității Craiova sunt achiziționarea unui fundaș dreapta, a unuia central și a unui jucător de creație. Se caută și acoperirea poziție de atacant, unde Atanas Trică va reveni după împrumutul la CSA Steaua pentru a pune presiune pe Markovic și mai ales pe fragilul Koljic.

Universitatea își joacă duminică ultima carte pentru Europa, dar șefii săi sunt deja cu gândul la sezonul viitor. Patronul Mihai Rotaru l-a confirmat pe Eugen Neagoe pe bancă și a vorbit în linii mari și despre campania de transferuri estivală: 

Niciodată n-au fost multe plecări sau veniri, de obicei maximum 4-5. Vom menține acest lucru. Nu vrem să schimbăm complet echipa în fiecare an, dar vom aduce niște jucători dintre care 2-3 să fie titulari”. 

Gazeta a aflat și care sunt prioritățile oltenilor: un fundaș dreapta și unul central, un mijlocaș de creație și un atacant de careu.

Gică Hagi poate da o lovitură de proporții la Farul: să atragă o societate despre care Ziarul Financiar scrie că are aprobate de la Guvern investiții de peste 650 de milioane de euro!
FARUL
Gică Hagi poate da o lovitură de proporții la Farul: să atragă o societate despre care Ziarul Financiar scrie că are aprobate de la Guvern investiții de peste 650 de milioane de euro!

Prioritățile CSU Craiova în mercato: fundaș dreapta, stoper și mijlocaș de creație

Pe flancul drept al apărării sunt acum Bogdan Vătăjelu, Mihai Căpățână, o improvizație în condițiile în care el este mijlocaș de meserie, și Ștefan Vlădoiu. Însă ultimul, readus de la U Cluj, unde era împrumutat, n-a convins. 

Ar putea reveni Ivan Martic, împrumutat și el lui U Cluj. A fost titular la ardeleni, dar la Craiova nu s-a ridicat la nivelul așteptat și, în ciuda unui contract scadent în 2024, e mai degrabă candidat la lista neagră.

În centrul apărării se va crea un deficit prin plecarea „veteranilor” Bogdan Mitrea și Valerică Găman, amândoi la final de contract și nemaidoriți de antrenorul Eugen Neagoe. Rămân Gjoko Zajkov, Raul Silva și Juraj Badelj, eventual Carlo Tomasec. 

Numai că ultimul este o mare necunoscută. Are 19 ani, iar spre deosebire de compatriotul Badelj, alături de care a fost transferat în ianuarie, el n-a apucat să joace nici măcar un minut pentru CSU.

Bate vântul după Cicâldău

Problema unui mijlocaș de creație, a unui „regizor”, a devenit o constantă în Bănie, după vânzarea lui Alex Cicâldău la Galatasaray, în vara lui 2021. Dan Nistor n-a mai fost cel din perioada Dinamo și a sfârșit prin a fi vândut, Lyes Houri s-a accidentat grav și n-a mai fost cumpărat definitiv. 

Ștefan Baiaram, reprofilat pe acest post de Mirel Rădoi, alternează evoluțiile bune cu acelea modeste, cum s-a întâmplat și luni, contra Rapidului (3-2), când s-a numărat printre cei mai slabi jucători ai juveților și a fost înlocuit.

Soluția „din casă”, Atanas Trică

Jovan Martic și Elvir Koljic sunt atacanții de careu ai Craiovei, în condițiile în care Rivaldinho a dispărut deja din peisaj. Însă, se știe, Koljic este un tip fragil. N-a fost sezon în care să nu se confrunte cu diverse accidentări, ce l-au ținut multă vreme departe de gazon. 

Rotaru nici nu trebuie să investească bani pentru a "securiza" postul, soluția este "în casă": Atanas Trică.

Nepotului lui Ilie Balaci îi expiră împrumutul la CSA Steaua și de la 1 iulie va fi din nou la dispoziția oltenilor. Cu 16 apariții și 3 goluri în tricoul roș-albaștrilor, atacantul de 18 ani și 1,91 m înălțime revine pe "Ion Oblemenco" mai experimentat și cu un alt tonus. Chiar poate fi considerat o nouă achiziție! 

Dacă Mitriță își va dori să vină înapoi și dacă va vrea un an sabatic, noi vom fi bucuroși și îl așteptăm. Mitriță e un tip atașat de glia oltenească. Nu-l primim, noi îl cerem cu brațele deschise. Bombele sunt greu de pregătit, să vedem ce explodează, acum nu discutăm despre așa ceva.

- Mihai Rotaru, patron CSU Craiova, conform Fanatik

Mai multe știri din Liga 1: 

Gigi Becali a anunțat că-l dă afară, el se face că nu aude: „Sunt șanse să rămân! Am jucat nu bine, ci foarte bine”

FCU Craiova l-a dat afară pe fotbalistul care-l vrăjise pe Rednic: „Are multă calitate, nu rămâne mult în Liga 1”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
dandana
dandana  •  28 Mai 2023, 12:10

Bravo Rotare astea sunt transferuri de titlu. Nu realizați ca nici anul a viitor nu vor face absolut nimic, după mine Craiova nu are cap de la cap. Patronul face ce-l taie capul, Cîrțu îi enervează pe toți, iar Neagoe nu poate mai mult de jumătatea clasamentului. Deci prevăd lucruri grave la Craiovei chiar din anul acesta, în ceva timp vom întra în faliment. Frate nu vrem investiție de sute de milioane, bai dar sa nu faci deloc transferuri care sa fie bune. Dam la Cluj, aducem înapoi. Apoi din nou aducem din nou și dăm alți. Bai dacă nu sunt buni azi, crezi ca mâine faci ceva?

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  26 Mai 2023, 13:23
Postat de george.br pe 24 Mai 2023, 23:07

Cum care PSD, mogosene?? PSD, adica partidul ala care are grija ca baieti ca Mihaita sa se imbuibe din banii publici, partidul care va tine pe voi la cherem impartindu-va sacose cu de-ale gurii, etc, etc, etc.

Vezi ba ca pe noi ne-a infiintat Clubul Sportiv Universitatea (CSU), condus de Pavel Badea, pe voi v-a infiintat mititelu din nimic si tot asa o sa dispareti, placa aia veche cu PSD merge la tine si la cei lipsiti de inteligenta, te doare mintea cand vezi toti *** "echipa psd-ului", noi suntem echipa Clubului Sportiv Universitatea, de asta avem marca si, in curand, palmaresul Stiintei, voi il aveti pe mititelu si cu el o sa ramaneti pentru ca nu puteti sa intelegeti mai mult, atat va duce capul...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dandana
dandana  •  26 Mai 2023, 08:47
Postat de ipsilante pe 25 Mai 2023, 15:48

Caruselul fundasilor la Stiinta continua... Pleaca si vin dar Stiinta ramane tot vulnerabila in aparare. Avand in vedere ca cei care au fost adusi, s-au dovedit submediocri, iar cei care nu corespund la noi, devin "beton armat" la adversari, te intrebi: unde o fi problema? Managementul tehnic, oare? Daca judecam dupa rata rebuturilor aduse, s-ar parea ca acesta este raspunsul. Totusi, se pierd milioane, in fiecare an, pe transferuri ratate, si NU RASPUNDE NIMENI! Este cumva acest club, laudat de multi, pentru stabilitate financiara, un exemplu pozitiv? Categoric, nu! Cu actuala conducere: INVESTITII IN VAN, PERFORMANTE IOC, falimentul devine doar o problema de timp. Exista deja, din cate am inteles, o gaura de cca. 20 milioane Euro!? Ratarea obiectivelor, in sezonul incheiat, lipsa din Europa si imputinarea suporterilor platitori, agraveraza drastic situiatia. Daca nu se schimba urgent, in bine, ceva, la nivelul managementului, SFARSITUL este aproape... Treziti-va domnilor, pana nu e prea tarziu!

Asta voiam sa spun și eu. *** Nu vad ca nu dac nimic doar cu apărarea? Eu cred că trebuie schimbat în primul rând sistemul. Maxim 2 atacanți și sa aducem mijlocași de valoare care pot tine de minge și recupera. La Craiova acuma în acest moment este haos la mijloc, iar Cîrțu aduce tot apărători. Ok pe dreapta este un deficit cu Vladoiu, asta nu este și nu va fi un jucător adevărat. Dar în centru Craiova are super jucători, doar ca și-a bătut joc de ei. Erau maturi și buni, uitați la Săpunaru la 38 sau cât are joacă de zici ca are 20 de ani. Dar a avut încrederea oamenilor, a mai greșit el, mai dar a făcut meciuri mari. De asta zic, ăștia la Craiova cred ca vrea s-o desființeze cu politica asta. Cred ca în club sunt oamenii lui Mititelu la ce vorbesc. Îl păstrăm pe Neagoe care are meciuri în haos, și un Cîrțu care nu știe decât sa urle. Cu Neagoe și cu ce zic ca aduc, eu va garantez ca nu prindem play of, ba mai mult vom mai aduce un antrenor. Dar răul va fi făcut. Neagoe este mai slab ca Papură. Papură era rău că nu cerea jucători, dar juca foarte agresiv, asta îi adoarme pe spectatori în tribune. Am fost la 2 meciuri ale lor cu Neagoe, dar am regretat ca nu am fost la un film, și am pierdut vremea sa ma uit la uni care dau mingea în stânga și dreapta pana o pierd. Fără agresivitate nu poți fi bun, exemplu este crețu care vrea sa fie fotbalist

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează