FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Universitatea Craiova trebuie să evite black-out-ul: ce s-a întâmplat în ultimii 3 ani în play-off

Bancu și Cicâldău vor să încheie acest play-off cu happy-end, foto: Raed Krishan/GSP
Bancu și Cicâldău vor să încheie acest play-off cu happy-end, foto: Raed Krishan/GSP

Articol de - Publicat miercuri, 01 iulie 2020 15:17 / Actualizat miercuri, 01 iulie 2020 15:26

În precedentele 3 sezoane, când a jucat în play-off, CS Universitatea Craiova a dezamăgit întotdeauna pe final. 

Cu Gaz Metan Mediaș, Craiova intră în faza decisivă a bătăliei pentru titlu. Ultimele 5 etape din play-off, pe care jucătorii și oficialii le-au comentat astfel: „Totul depinde numai de noi. Dacă scoatem maximum de puncte din aceste meciuri, titlul este al nostru".

Craiovenii au de partea lor programul, întâlnindu-le pe FCSB și pe CFR acasă, cel mai bun moral posibil, după victoria din Gruia, și liniștea necesară pentru a pregăti fiecare meci în parte.

Există însă și un adversar, care vine din trecut. În precedentele trei sezoane, când au jucat în play-off, juveții s-au "dezumflat" tocmai la final. Indiferent că pe bancă a fost Gigi Mulțescu, Devis Mangia, respectiv Corneliu Papură.

În 2016-2017 și 2017-2018, parcursul a fost șablon. De fiecare dată, Craiova a înregistrat în ultimele 5 runde o victorie, o remiză și trei eșecuri.

Prima stagiune a terminat-o pe 5, cealaltă pe 3, dar și-a mai alinat din regretul ratării titlului prin câștigarea Cupei României 2018: 2-0 cu proaspăt promovata FC Hermannstadt. Apoi, în 2018-2019, Bănia a început promițător, cu două victorii, pentru ca ulterior să sufere un veritabil black-out: 3 înfrângeri consecutive. Și locul 4 la final!

1 victorie,3-0 cu CFR, în 2017, și 5 înfrângeri a suferit Craiova în derby-urile de titlu cu FCSB și CFR din ultimele 5 etape de play-off ale precedentelor 3 sezoane

Programul e de partea Universității Craiova

Cu cine joacă CFR Cluj (36p)

  • Astra (d)
  • Gaz Metan (a)
  • FCSB (d)
  • FC Botoșani (a)
  • Universitatea Craiova (d)

Cu cine joacă Universitatea Craiova (35p)

  • Gaz Metan (d)
  • FCSB (a)
  • FC Botoșani (d)
  • Astra (d)
  • CFR (a)

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova:

EXCLUSIV Craiova, avantaj în drumul spre titlu » Adversarii sunt decimați: „Suntem 12 seniori cu totul”

EXCLUSIV Banii vorbesc! CS Universitatea Craiova jonglează cu resursele financiare: ce-și permit oltenii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
albalbastru72
albalbastru72  •  02 Iulie 2020, 13:29

Botezatule,avem in limba romana destule cuvinte si expresii ca sa te exprimi daca vrei.Nu e nevoie sa folosim anglicisme la tot pasul,mai ales asta ales de tine care are o multime de semnificatii,chiar in acelasi context.In rest ce sa-ti zic,la multi ani Prosport.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează