FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

UPDATE Procurorii DNA au contestat decizia de eliberare condiţionată a lui Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 06 martie 2015 20:20

Gigi Becali s-a prezentat azi în faţa unei instanţe a Judecătoriei Medgidia pentru a afla dacă solicitarea acestuia de eliberare condiţionată din penitenciar va fi aprobată sau nu. 

UPDATE 20:15 / Procurorii DNA au contestat decizia Judecătoriei Medgidia care admisese eliberarea condiţionată a lui Gigi Becali, contestaţia urmînd să fie soluţionată de Tribunalul Constanţa, la un termen care va fi stabilit la începutul săptămînii viitoare.

UPDATE / Judecătoria Medgidia a decis că Gigi Becali îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat! Decizia nu e definitivă, informează Antena 3. Dacă procurorii nu vor face recurs, Gigi Becali va fi pus în libertate după termenul legal de trei zile.

"Dacă procurorii vor contesta decizia, atunci nu se va pune în aplicare hotărîrea. Trebuie să aşteptăm ca aceasta să se judece. Dacă va exista vreo contestaţie, cred că va fi respinsă. Gigi Becali a fost recompensat în penintenciar de 11 ori, ceea ce înseamnă că a avut o activitate exemplară", a spus avocatul Bogdan Vlad la Antena 3. 


__________________

UPDATE / Instanţa de la Judecătoria Medgidia a rămas în pronunţare, după o şedinţă care a durat cîteva zeci de minute, urmînd să stabilească dacă admite solicitarea şi dispune eliberarea condiţionată a lui Gigi Becali sau dacă acesta va rămîne în penitenciar pentru a executa restul pedepsei, anunţă Mediafax.

Avocatul Bogdan Vlad i-a spus judecătorului că sînt îndeplinite toate condiţiile pentru eliberarea condiţionată a lui Gigi Becali, în primul rînd pentru că a executat două treimi din pedeapsă, conform Codului penal vechi, şi mai bine de jumătate din pedeapsă, potrivit noului cod.

Procurorul a cerut instanţei să respingă cererea, pe motiv că nu este suficientă perioada executată de Becali în penitenciar şi că aceasta nu a dus la îndreptarea finanţatorului FC Steaua. Procurorul a precizat că Gigi Becali a fost sancţionat de mai multe disciplinar pe parcursul detenţiei, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu ar trebui eliberat condiţionat.

În replică la cele spuse de procuror, avocatul Bogdan Vlad a arătat instanţei că sancţiunile la care s-a referit acuzarea au fost anulate.

Gigi Becali a arătat, în declaraţia dată în faţa instanţei, că, din închisoare, a făcut foarte multe acte de caritate şi că îndeplineşte condiţiile pentru a fi pus în libertate.

______________________

UPDATE / Ajuns la tribunal, Gigi Becali ar fi fost întrebat de judecător dacă se simte în stare să revină în societate "Da, diferenţa e că nu voi mai dori să fac parte din viaţa publică", ar fi răspuns patronul Stelei conform televiziunii sportro.

O altă curiozitate a judecătorului a fost în legătură cu Steaua. "Dacă Steaua îmi va aduce profit o voi ţine, dacă nu am s-o vînd", ar fi spus Gigi conform sursei citate. Gigi Becali n-a ezitat şi a răspuns imediat afirmativ cînd judecătorul l-a sfătuit în glumă să vină şi să investească în handbal, la HCM Constanţa, dacă renunţă la fotbal.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Omul de afaceri a fost prezentat în faţa unei comisii pentru liberarea condiţionată, iar după analizarea dosarului, membrii acesteia au decis că acesta întruneşte condiţiile pentru a putea fi pus în libertate, anunţă Mediafax.

Astfel, dosarul său a fost deja înregistrat pe rolul Judecătoriei Medgidia, urmînd să intre în şedinţă în cursul zilei de azi.

Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava pînă în 29 octombrie 2013, cînd a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

În închisoare, Gigi Becali a terminat de scris două cărţi, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei” şi "Becali şi Steaua”, iar în februarie 2015 a anunţat că se apucă de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei şi Parlamentul României”. Pentru fiecare dintre cărţile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (224)
florimex
florimex  •  07 Martie 2015, 12:38
Postat de mama.is.here pe 07 Martie 2015, 10:44

macar sa mai stea o luna, vorba ta, ca tare bine e fara cioban pe ecrane. deja ieri incepuse isteria pe la REALITATEA, B1...

Cainilor, ba lingailor, bai BLATISTILOR, ciocu` mic. Voi daca vorbiti, vorbiti despre blaturile lu` dinamo si despre retrogradarea care o paste pe dinamo. Adevarul va iesi la suprafata. Nu va tine o vesnicie.

mama.is.here
mama.is.here  •  07 Martie 2015, 10:44
Postat de dash.berlin pe 05 Martie 2015, 17:39

Coane...mananci rahat.In cel mai rau caz mai are de facut 5 luni, pt ca atunci i se termina pedeapsa.Si sa-ti mai spun un lucru...o data ce comisia a stabilit ca detinutul implineste conditiile de eliberare conditionata, e liber in proportie de 99% .Puscariile sunt arhipline si ei abia asteapta sa mai elibereze pe cate unul .Posibil ca maine sa se amane cauza pt luna viitoare, dar la al doilea termen ii da drumul.Valabil si pt Copos .

macar sa mai stea o luna, vorba ta, ca tare bine e fara cioban pe ecrane. deja ieri incepuse isteria pe la REALITATEA, B1...

plischi
plischi  •  07 Martie 2015, 08:36

astia sunt dinamovisti suta la suta! eu rapidist fiind l-as vrea in libertate. mai radem si nou un pic...

Vezi toate comentariile (224)
Comentează