FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

UPDATE Șefii LPF au anunțat ce se întâmplă cu Rapid după decizia de azi a Curții de Apel!

Articol de - Publicat marti, 12 iulie 2016 14:04

Juristul LPF, Justin Ștefan, a anunțat poziția Ligii în cazul Rapidului:

"Rapid  se află azi în faliment. Înseamnă că decizia e executorie, ea produce efecte. Azi, Rapid se află în dizolvare, nu poate semna contracte cu jucători pentru sezonul următor.

14:00

Juristul LPF, Justin Ștefan, a anunțat poziția Ligii în cazul Rapidului:

"Rapid  se află azi în faliment. Înseamnă că decizia e executorie, ea produce efecte. Azi, Rapid se află în dizolvare, nu poate semna contracte cu jucători pentru sezonul următor.

În același timp, nu ne grăbim. Așteptăm să se soluționeze cererea de suspendare până la data de 21 iulie, cu o zi înaintea debutului oficial al campionatului. 

Pot fi două variante. 

În caz de respingere a acesteia, FC Rapid nu poate participa în campionat. Locul echipei va fi luat de ACS Poli.

În a doua variantă, în cazul suspendării falimentului, Rapid va fi în insolvență și va putea participa în campionat.

update 11:50

În acest moment, în fața sediului LPF, unde are loc Adunarea Generală, au sosit aproxiamtiv 50 suporteri rapidiști. Doi dintre ei au intrat în sediul Ligii și discută cu Jandarmeria și oficiali ai LPF.

13652517 1126022670794703 1527694253 n

13649670 1126008734129430 1302556392 n 1

13652439 1126008264129477 813930763 n

update 11:40

Potrivit informațiilor GSP, în acest moment se discută în Adunarea Generală situația Rapidului, mai mulți avocați fiind prezenți în sală. Clubul giuleștean nu are niciun reprezentant, în timp ce retogradata ACS Poli a primit invitație pentru a participa la ședință.

În acest moment, Rapid are 8 jucători sub contract și nu poate legitima alți fotbaliști.

update 11:25

Potrivit DigiSport, Curtea de Apel a decis să amâne decizia pentru 20 iulie. Astfel, termenul de judecată depășește termenul limită dat de LPF.

Astăzi, de la ședință, a lipsit lichidatorul. Acesta era obligat să vină în sala de judecată sau să trimită oficial pe cineva.   Aurel Brihac a trimis doar un mail, care nu a fost luat în calcul.

"Vom vedea ce decide LPF. Eu cred că nu vor înscrie Rapid", a spus Dan Alexa, antrenorul Rapidului, la DigiSport.

Liga Profesionista nu poate sa interzică Rapidului sa se înscrie în Liga 1 chiar dacă e în faliment, nu exista stipulat asa ceva în regulament. Problema este ca Rapid nu are jucatori suficienti pentru a participa în competitie, iar dacă rămâne în faliment societatea nu are dreptul sa înregistreze contracte noi. Prin suspendarea provizorie, conducerea Rapidului a încercat de fapt sa obtina temporar dreptul de a înregistra noi contracte pentru a forma un lot competitiv.

update 11:00

Potrivit presei din Arad, UTA Bătrâna Doamnă plănuia să conteste decizia LPF de a da locul Rapidului din Liga 1 celor de la ACS Poli. 

Totuși, dintr-un motiv incredibil, UTA nu va contesta decizia. Se pare că formația arădeană, care a pierdut barajul cu FC Voluntari nu are banii necesari pentru a merge la TAS și pentru a face contestație.

UPDATE 10:30

Potrivit informațiilor GSP.RO, oficialii celor de la ACS Poli sunt încrezători că echipa va primi astăzi locul Rapidului în Liga 1. Oficialii timișoreni susțin că au fost invitați la Adunarea Generală a LPF, de la ora 11:00, deși ACS Poli nu este în Liga 1.

update 10:20

La limita limitelor! Potrivit corespondetului Digi 24, ședința cu privire la falimentului Rapidului a fost decalată pentru ora 10:30. Între timp, la ora 11:00, va începe Adunarea Generală a LPF, urmată de tragerea la sorți a țintarului Ligii 1.

Ședința poate dura o oră sau chiar o oră și jumătate. Totuși, pronunțarea deciziei poate dura și câteva ore. La Curtea de Apel au venit și aproximativ 20 de suporteri, care așteaptă decizia.

update 09:45

Potrivit DigiSport, administratorul judiciar Aurel Brihac ar fi trimis împuternicirea sa avocaților pentru ca acesta să reprezinte clubul. Totuși, împuternicirea a fost trimisă azi dimineață, nu ieri seară, așa cum se aștepta.

Rămâi pe GSP.RO pentru a afla decizia pe care Curtea de Apel o va da în cazul deciziei de faliment a Rapidului.

UPDATE 09:30

Ioan Andone, antrenorul lui Dinamo și fost tehnician al Rapidului, a vorbit despre situația giuleștenilor.

"Mi-aș dori ca Rapid să rămână în Liga 1. Vor fi derby-uri frumoase. Te duci cu plăcere în Giulești", a spus Andone ieri.

Știrea inițială:

Ieri dimineață, dosarul Rapidului a fost amânat pentru judecare astăzi la ora 9:00 însă administratorul judiciar Aurel Brihac nu a semnat împuternicirea avocaților pentru procesul din această dimineață.

Fanii clubului au trecut, ieri, de la extaz la agonie într-un interval de doar câteva ore. Motivul de bucurie a venit primul: judecătorii au aprobat mutarea termenului pentru cererea de suspendare a deciziei falimentului, de pe 20 iulie pe 12.

În teorie, după această decizie, giuleștenii aveau o șansă de a rămâne în Liga 1 deoarece LPF le-a cerut rapidiștilor să vină cu o decizie de anulare a falimentului clubului până pe 12 iulie, ora 11:00, când se va trage țintarul noului sezon pentru a fi primiți pe prima scenă a fotbalului din România.

Cu trecerea orelor însă, situația s-a complicat. Administratorul judiciar, Aurel Brihac, nu le-a răspuns la telefon oamenilor din club. Acesta ar fi trebuit să semneze pentru împuternicirea avocaților care să reprezinte clubul la procesul de astăzi. Practic, fără avocați, Rapidul va avea șanse aproape zero de reușită în această dimineață.

Cel mai probabil, refuzul administratorului judiciar, care pe perioada insolvenței este singurul om din club care poate lua decizii, a intervenit după un conflict mai vechi pe care Brihac l-a avut cu patronul Valerii Moraru.

Brihac a refuzat să semneze ca datoriile către jucători să fie plătite din drepturile TV, acesta intenționând ca banii veniți din partea Ligii să se ducă în primul rând către plătirea datoriilor la ANAF. "Brihac nu înțelege fotbalul. Dacă nu plătim jucătorii, atunci nu ne vom putea înscrie în Liga 1 și nu vom primi banii din drepturile TV", a comentat Valerii Moraru.

Pe 14 iunie, Tribunalul București a decis intrarea în faliment a clubului Rapid. Contestarea acestei decizii de către giuleșteni a întârziat, însă într-un final va fi judecată în această dimineață, la timp pentru a se înscrie în prima ligă.

Singura posibilitate de a se realiza acest lucru ar fi ca echipa să iasă din faliment după decizia tribunalului de astăzi. În cazul în care Rapid va rămâne în faliment, creditorii nu se vor alege cu aproape nimic, singurele bunuri ce pot fi vândute fiind câteva scaune și niște echipamente vechi! Stadionul și baza de la Pro Rapid nu sunt proprietăți ale clubului.

Ziua cea mai importantă

Astăzi, la ora 11:00, va avea loc adunarea generală a Ligii Profesioniste de Fotbal. Pe lângă stabilirea programului noului sezon din Liga 1, se va contesta şi regula conform căreia cluburile sunt obligate să aibă un jucător U21 pe teren. Florin Prunea, președintele celor de la CSMS Iași, a mărturisit că zece echipe vor protesta faţă de această regulă.

4.500.000 €sunt datoriile totale ale Rapidului, dintre care peste 2,5 milioane către ANAF și 1,5 milioane către Azuga Waters

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (96)
para.para
para.para  •  12 Iulie 2016, 13:01

Si asa cu decizia ramasa sa se dea pe 20 iulie, daca decizia o sa fie favorabila Rapidului, FRF si LPF sunt obligate sa o reinscrie pe Rapid in Liga 1. Precedentul a fost creat cand acelasi Rapid a apucat sa joace cateva meciuri in prima liga, dupa care a fost retrogradata, iar Chiajna care i-a luat locul a rejucat acele meciuri. Deci indiferent cine v-a juca in locul Rapidului, pana cel putin pe 20 iulie nu o sa fie sigura de locul in liga 1. In legatura cu lotul, stati parcati ca daca Rapidul ramane in liga 1, voi nici nu visati cati or sa vrea sa joace in liga 1, mai ales la Rapid.

mariuss72
mariuss72  •  12 Iulie 2016, 11:43
Postat de Petre Radulescu pe 12 Iulie 2016, 11:36

Si care sunt investitorii aia pe care-i vezi in stare sa investeasca sanatos intr-o echipa, in cazul de fata rapid????? De bine de rau amaratul de Copos a tinut prima echipa comunista din Romania la un nivel care nu l-a avut niciodata in istoria sa. A luat rapidul la inceputul anilor '90, cand se scalda in subsolul clasamentului, si l-a dus in fruntea ligii I vreo 15 ani. Chiar si la nivel international a avut rezultate meritorii in aceasta perioada, mai bune chiar decat dinamo, de exemplu. Daca Copos nu pleca, probabil ca 4-5 ani, poate 6 sau chiar 7, cat erau in insolventa, termina la mijlocul clasamentului. Copos avea puterea financiara sa mentina macar in prima liga, insa deMmentTii din tribuna giulestiului doreau, asa cum doresc si cei de la dinamo sau Steaua, sa faca patronatul ce vor ei, sa cumpere jucatori cu sau fara rost, de paraca ei ar aduce bani de acasa sa functioneze echipa. In concluzie, sunt de acord 100% cu bridges cand spune ca animalLele din tribuna giulestilui au cea mai mare vina in falimentarea clubului.

Te invit sa faci o cercetare sumara in ce priveste afacerile si investitiile marelui copos, poate ai un moment de luciditate si iti dai seama ce personaj pervers a fost si este acest securist odios. Eu stiu ca pentru tine scopul scuza orice mijloace, dar tin sa te informez ca metodele alea au mers in vremurile gri prin care a trecut Romania, cind orice haiducie era posibila...dar lucrurile s-au mai schimbat iar mizeria adunata sub pres a dat pe afara. Se vede asta cam la toate cluburile vechi, care toate au probleme, iar unele chiar au disparut. Incercati sa va depasiti conditia de argati, de mentalitate gen "rau cu rau, dar mai rau fara rau".

timm
timm  •  12 Iulie 2016, 22:00
Postat de manutd.steaua pe 12 Iulie 2016, 17:54

Iar tu esti un prost ca nu stii sa scrii corect,dar si din cauza ca esti doar un *** care traieste cu.impresia ca fcsb e altceva decat Steaua!

La FCSB lumea crede ca se pricepe la orice. Becali e si antrenor si gasitor de talente. Tu te-ai crezut avocat. Si ai pierdut. Pe inteligenta ai pierdut clar.

Vezi toate comentariile (96)
Comentează