FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

UPDATE Talpan îi strică bucuria lui Gigi Becali, după verdictul de azi al Curții de Apel: "Eu cred că noi am câștigat"

sursa: captură observator.tv
sursa: captură observator.tv

Articol de - Publicat marti, 27 noiembrie 2018 23:25

Curtea de Apel a admis azi acțiunea FCSB și a decis să judece cererea prin care clubul lui Gigi Becali încearcă să anuleze cele 8 mărci deținute de CSA Steaua pentru fotbalul profesionist. Instanța anterioară respinsese acțiunea echipei din Liga 1.  

Astăzi, Curtea de Apel a dat un prim verdict în dosarul în care FCSB vrea să anuleze cele 8 mărci deținute de CSA Steaua pentru fotbalul profesionist. Respectiva instanță a anulat decizia Tribunalului care respinsese demersul clubului din Liga 1, urmând ca speța să fie judecată pe fond. 

"Noi cerem anularea acestor mărci ale celor de la CSA pentru că ei au încălcat cu bună știință regulamentele fotbalistice care au stabilit din 1992 că echipele de fotbal profesionist nu mai pot fi administrate decât de societăți pe acțiuni. Or ei sunt o Unitate Militară care nu mai poate face fotbal profesionist.

Chiar domnul Oțelea, în calitate de comandant al clubului, a semnat la acea vreme respectivul regulament. Ulterior, în 2000, au fost stipulate și în legea sportului aceleași prevederi. Din 1996 până în 2013 ei au înregistrat cu rea credință aceste mărci. Marele câștig de azi e că în sfârșit cazul se va judeca pe fond, pentru că până acum toate instanțele se fereau să judece după decizia de la Înalta Curte", au spus surse apropiate celor de la FCSB. 

"Noi respectăm magistrații și nu ne permitem să facem declarații, dar confirmăm, pentru că e o informație deja publică referitoare la faptul că dosarul se află pe rolul Curții de Apel", a zis avocatul FCSB, Adrian Căvescu. 

În același timp nu se va mai judeca la Curtea de Apel decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care CSA Steaua a obținut anularea unei mărci a FCSB. 

minuta

Ce procese mai sunt:

  • Pentru palmares: 11 decembrie, la Tribunalul București
  • Pentru prejudiciu: 5 decembrie, la Tribunalul București
  • CSA cere anularea mărcilor FCSB: 12 decembrie, la Curtea de Apel 

Gigi Becali exultă

Gigi Becali crede că decizia de azi e începutul sfârșitului pentru Talpan: 

"Am câștigat procesul cu Talpan și cu CSA, la Curtea de Apel București. Noi pierdusem la Tribunalul București, iar Curtea de Apel admite apelul, respinge toate cererile CSA ca neadmisibile și dă termen pe 23 ianuarie 2019 pentru judecare. Nu a dat spre rejudecare la Tribunalul București, ci a anulat sentința și judecă tot cazul de la început la Curtea de Apel".

Cam 80% ne-a admis și cu alte cuvinte înseamnă că s-a admis ce a scris avocatul nostru. Înseamnă că noi, cât de curând, vom dobândi din nou marca. Dacă o vom dobândi, le anulează lor toate mărcile pentru clasa fotbal. Ele decad din drepturi, dacă le ai 5 ani și nu le folosești. Noi obținem marca noastră Fotbal Club Steaua București, facem revizuire și o folosim la prejudiciu. Asta e bombă atomică! Îl distrugem pe Talpan definitiv", a spus Gigi Becali la TV Digi Sport.

Talpan îI STRICĂ BUCURIA LUi Becali

Printr-un comunicat remis după verdictul Curții, Florin Talpan a ținut să-i asigure pe fanii Stelei că bucuria lui Gigi Becali este inutilă, anunțând că decizia de azi a magistraților statuează că marca Steaua București rămâne în Ghencea. Recunoaște însă că apelul FCSB a fost admis în parte și că procesul dintre cele două entități va continua. 

"Marca Steaua/Steaua Bucureşti rămâne la noi acasă. La clubul Steaua. Aşa au decis azi judecătorii Curţii de Apel Bucureşti: <<Respinge pentru autoritate de lucru judecat cererea de anulare pentru rea-credinţă a mărcii naţionale STEAUA BUCUREŞTI nr. 72827, cererea de decădere a aceleiaşi mărci şi cererea de anulare a mărcii naţionale STEAUA BUCUREŞTI nr. 130904.>>

Printre multe alte petițe, avocaţii FCSB au solicitat Tribunalului Bucureşti (acţiune respinsă) respectiv Curţii de Apel Bucureşti anularea marcilor Steaua/Steaua Bucuresti, în temeiul existenţei relei credinţe la depunerea cererii de înregistrare al temeiului că marcile Clubului Steaua Bucuresti ar fi fost inregistrate cu încalcarea drepturilor anterioare aparţinand reclamantei FCSB decurgând dintr-o marcă notorie neînregistrată cu denumirea STEAUA şi respectiv dintr-un semn STEAUA utilizat în activitatea sa comercială în perioada 2003-2015 ambele dobândite anterior datei de depozit a cererilor de înregistrare a acestor marci ulterioare .

Aşa cum am citat mai sus din pronunţarea Curţii de Apel, solicitarea avocatilor FCSB a fost respinsă.

Este adevarat că apelul a fost admis în parte. Dar atât timp cât marca Steaua rămâne acasă la Clubul Sportiv Al Armatei Steaua, nu are importanţă. Este adevarat că procesul nu s-a încheiat, doar un meci a fost jucat, şi eu cred că am caştigat . FCSB a solicitat şi o constatare a notorietăţii unei mărci Steaua, care nu i-a apartinut şi nu ii va aparţine. Este de fapt un tertip ieftin de a eluda într-un fel legea şi a ocoli o sentinţă definitivă şi irevocabilă data de ÎCCJ. Dar nu a reusit nici azi, judecatorii respingând anularea marcii Steaua aparţinând Clubului Steaua Bucureşti, respectiv decăderea acesteia pentru rea-credinţă", a precizat Florin Talpan.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (133)
1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  04 Februarie 2019, 14:20
Postat de timm pe 29 Noiembrie 2018, 00:53

Se explica foarte usor prin lipsa cunostintelor tale juridice. Asa ca nu ai inteles, ca e greu, ce se admite si ce se respinge. Tot nu ai inteles inca. Sa incercam babeste. FCSB face 12 cereri catre instanta. Daca se resping toate 12 instanta spune "se respinge". Daca 1 dintre cereri se admite instanta spune "se admite" si arata care cereri se admit si care se resping. In speta de acum...toate cererile importante ale FCSB au fost respinse. Miza acestui proces, acum, este un pachet de seminte. Sper ca ai priceput acum. Daca nu o sa-ti desenez. Nu dispera, avem timp.

hahahahaha .. eu zic ca a spus: ca se admite judecarea ;) deci momentan, marca e in aer ;) vedem ce vor judeca ;) Degeaba te *** in momentul de fata :))) tot liga 4 a sunteti .. tot 0 campioanate ... si tot clona sunteti ;) nu ararati a steaua saracilor .. doar va imbracati ca Steaua ;) 300 suneti in tribune.. steaua are mii saracule .. La meciul cu Rapid tot 300 ati fost .. restul erau rapidisti ;)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

timm
timm  •  29 Noiembrie 2018, 00:53
Postat de ang3ldev1l pe 28 Noiembrie 2018, 09:48

Cuvantul admite, pentru tine si inteligenta ta de IQ 0,3 inseamna respins. Prost esti ba, dar nu orice fel, tu esti si cu diploma ! :)))))))))))

Se explica foarte usor prin lipsa cunostintelor tale juridice. Asa ca nu ai inteles, ca e greu, ce se admite si ce se respinge. Tot nu ai inteles inca. Sa incercam babeste. FCSB face 12 cereri catre instanta. Daca se resping toate 12 instanta spune "se respinge". Daca 1 dintre cereri se admite instanta spune "se admite" si arata care cereri se admit si care se resping. In speta de acum...toate cererile importante ale FCSB au fost respinse. Miza acestui proces, acum, este un pachet de seminte. Sper ca ai priceput acum. Daca nu o sa-ti desenez. Nu dispera, avem timp.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  28 Noiembrie 2018, 14:18

Asa ca GG degeaba ii da cu galagia!Autoritate de lucru judecat!Clamp!

Vezi toate comentariile (133)
Comentează