FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Următoarele lovituri ale Stelei: Varga şi Chipciu!

Varga şi Chipciu ar putea ajunge la Steaua.
Varga şi Chipciu ar putea ajunge la Steaua.

Articol de - Publicat marti, 13 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 13 decembrie 2011 10:23

După Chiricheş şi Dănănae, Gigi Becali i-a anunţat pe cei din club, dar şi pe Ilie Stan că îi va aduce pe fostul elev al lui Dan Petrescu, dar şi pe mijlocaşul braşovean.

Steaua îşi joacă mîine seară viitorul european pe axa Haifa - Arena Naţională, însă îşi face în mare secret şi campania de achiziţii pentru această iarnă. Gigi Becali deja l-a antamat pe Dănănae, însă nu se va opri aici şi următoarele două ţinte sînt şi mai importante: Dacian Varga şi Alexandru Chipciu.

În privinţa lui Varga, imediat după ce Kuban Krasnodar a anunţat că nu e interesată să-l transfere definitiv, Becali a intrat pe fir şi a avut deja o rundă de discuţii cu Vasile Şiman, patronul Sportului, echipă cu care Varga se află sub contract. Şiman i-a transmis că Varga e de vînzare, iar cei doi s-au pus în mare de acord, urmînd ca după ultima etapă din 2011 să pună transferul şi pe hîrtie, însă venirea lui Varga e bătută în cuie în proporţie de 99 la sută.

Şi pentru Chipciu s-au început negocierile. "Băiatul mi-a zis că nu se duce la CFR pentru toţi banii din lume fiindcă el e stelist, deci îl puteţi considera şi pe el cu un picior şi jumătate în curtea Stelei", a declarat Becali la GSP TV.

Unde ar juca Varga şi Chipciu
Primul ar putea fi folosit ca mijlocaş lateral în 4-4-2 sau extremă în 4-3-3. Cel mai probabil la Steaua îşi va putea găsi loc ca mijlocaş stînga într-un modul 4-4-2, în timp ce Chipciu poate evolua şi pe stînga şi pe dreapta, dar aproape sigur Steaua îl vrea pentru a-l înlocui pe Nicoliţă. "Steaua trebuie reechilibrată pentru că echipa atacă aproape exclusiv pe partea stîngă", a declarat ieri Anghel Iordănescu.

Jumătate din primul "11" ar fi de la naţională
După aducerea lui Varga şi Chipciu, la care s-ar adăuga ce mai are Steaua în lot acum, ar rezulta un prim "11" în care s-ar regăsi mai mult de jumătate dintre jucătorii pe care Piţurcă îi vede oameni de bază în campaniile viitoare: Tătăruşanu, Gardoş, Chiricheş, Varga, Tănase, Bourceanu şi Chipciu.

Cum ar arăta Steaua în retur, în 4-4-2: Tătăruşanu - Dănănae (G. Matei), Gardoş, Chiricheş, Brandan - Chipciu, Bourceanu, Cr. Tănase, Varga - M. Costea, Rusescu (Tatu)

CV - Dacian Varga
- a împlinit 27 de ani în luna octombrie
- are 1,73 metri şi 61 de kilograme
- În 2011 a evoluat la Kuban Krasnodar, echipă pentru care a evoluat 27 de meciuri şi a marcat un singur gol şi acela din penalty
- în Liga 1 a jucat pentru Sportul, Unirea Urziceni şi Rapid
- are 4 selecţii şi nici un gol la echipa naţională

CV Alexandru Chipciu
- a împlinit în septembrie 22 de ani
- joacă de 4 ani la Braşov, dar a debutat în prima ligă în mai 2010
- are 50 de meciuri în Liga 1
- în actualul sezon a jucat toate meciurile de campionat şi are o medie de 6,24, cea mai mare de la Braşov

"Kuban nu-l ia pe Varga pentru că politica lor e să cumpere jucători foarte tineri pe bani foarte mulţi. Oricum, Varga a făcut aici cel mai bun sezon din cariera lui, Steaua ar da o mare lovitură dacă l-ar lua" ( Dan Petrescu, antrenor Kuban Krasnodar)

"Am vorbit cu Neculaie şi mi-a zis că dacă mi-l dă pe Chipciu va retrograda, iar eu i-am zis că punem clauză şi dacă Braşovul va pica îi voi mai plăti încă două milioane de euro" (Gigi Becali, patron Steaua)

5 goluri a marcat Chipciu în actualul campionat, fiind golgeterul lui FC Braşov

Nikolici, audiat pentru prostituate!

Stefan Nikolici a fost audiat de Poliţie în seara de după egalul cu CFR Cluj, într-un caz în care oamenii legii investighează o reţea de prostituţie. Atacantul era într-un bar cînd a fost oprit de poliţişti. "Le-a explicat că nu are nici o legătură cu reţeaua de prostituate. Poliţiştii l-au ridicat cînd pleca de la o petrecere, sîmbătă seara", a comentat Narcis Răducan, managerul sportiv al roş-albaştrilor. Gigi Becali l-a lăudat: "Aşa trebuie să procedezi dacă eşti fotbalist, dai 300 de euro, după care mergi acasă. Nu ca Mihai Costea, care stă întruna cu Daniela Crudu şi-l distruge aia!".

Revine Gardoş!
Ilie Stan îl are la dispoziţie şi pe Florin Gardoş pentru meciul cu AEK Larnaca. Fundaşul a lipsit în ultima vreme din cauza unei leziuni musculare, dar şi-a revenit şi va fi în lot miercuri seară. El s-a accidentat acum cinci săptămîni, în jocul cu Maccabi Haifa, de la Bucureşti, pe care Steaua l-a cîştigat cu 4-2.

Lipsesc Raul şi Huntelaar!
Antrenorul lui Schalke, Huub Stevens, nu a anunţat lotul pentru deplasarea de la Haifa, din ultima etapă a grupei J a Europa League, dar presa germană ştie deja trei nume pe care tehnicianul are de gînd să le menajeze: portarul Unnerstall şi atacanţii Raul şi Huntelaar. În locul goalkeeperului va apăra rezerva Hildebrand. Perechea formidabilă din atac nici nu va face deplasarea în Israel şi unul dintre înlocuitori ar putea fi Marica. Steaua are nevoie ca Schalke să nu piardă la Haifa ca să păstreze şanse de calificare.

INBOX:
- Ascultătorii Radio GSP pot cîştiga astăzi 10 bilete la meciul Steaua - AEK Larnaca ascultînd emisiunile postului. Partida se va disputa miercuri seară, de la ora 22:05, fiind transmisă de ProTV.
- Anghel Iordănescu propune trei achiziţii în Ghencea: "Un fundaş dreapta, un mijlocaş lateral şi un vîrf care să marcheze constant. La cîte ocazii a avut cu CFR, Steaua trebuia să înscrie încă două-trei goluri".
- Florin Costea nu va fi în lotul de 18 pentru partida cu AEK Larnaca. Atacantul îşi consumă a doua etapă de suspendare, ultima, ca urmare a eliminării din jocul cu Maccabi (4-2).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
yendi
yendi  •  13 Decembrie 2011, 12:57

PENTRU STEAUA AR FI BUNI SERGIU RADU,DUBARRBIE,SOVIC,CAMERUNEZUL DE LA CIPRIOTI SI DOI ATACANTI FOARTE BUNI.

valah.redandblue
valah.redandblue  •  13 Decembrie 2011, 12:05
Postat de biancorossi pe 13 Decembrie 2011, 11:56

trebuia sa ne lasati dreq sa va batem. uite, asa aveam 4 p avans fata de kelios....)) da cred ca tot degeaba era....))) daca tu zici ca nici barca nu il mai poate opri....)))) ce ar putea sa faca steau/dinamo/rapid....)))

Sincer eu am vrut o victorie a voastra, dar tot cred ca era degeaba , Cap de Cauciuc nu va lăsa oricum, a decartat sume mari inainte sa inceapa si acum asteapta sa-i cumpere statul stadionul si cu 34 de bulioane si isi muta tribul din Muntii Altai la ei in secuime.

biancorossi
biancorossi  •  13 Decembrie 2011, 11:56

trebuia sa ne lasati dreq sa va batem. uite, asa aveam 4 p avans fata de kelios....)) da cred ca tot degeaba era....))) daca tu zici ca nici barca nu il mai poate opri....)))) ce ar putea sa faca steau/dinamo/rapid....)))

Vezi toate comentariile (35)
Comentează