FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

US 24, ROUTE 25, ce urmează pentru stelişti? Lupta la titlu pare încheiată după ce principalele contracandidate au mari probleme

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 26 noiembrie 2014 16:33

US 24 şi ROUTE 25 au fost sloganurile Stelei pentru ultimele două titluri cucerite în Liga 1. Alegerea lui pentru următorul campionat cucerit pare a fi şi cea mai mare problemă pe care roş-albaştrii o vor mai avea în acest sezon. 

Pe primul loc şi cu 5 puncte deja peste locul 2, e greu de crezut că steliştilor le mai poate scăpa titlul, mai ales că în curtea urmăritoarelor nu trece nici o săptămînă fără a fi vreun scandal.

În ciuda faptului că patronul şi managerul sînt la închisoare, situaţia la Steaua e în regulă. Cu un lot valoros şi un antrenor care nu simte presiunea conducerii, steliştii sînt favoriţi cerţi în cucerirea celui de-al 3-lea titlu consecutiv.

CFR CLUJ

Anul trecut ardelenii au terminat pe locul 6 în Liga 1, avînd un sezon de coşmar. În vară, Iuliu Mureşan şi Vasile Miriuţă au aşezat bine lucrurile, iar în acest campionat CFR a părut singura echipă care poate ţine pasul cu Steaua.

N-a durat mult. Chiar dacă e pe locul 2, problemele la echipă sînt foarte mari. Vasile Miriuţă a fost lăsat să plece la ETO Gyor, iar pînă în pauza de iarnă locul său va fi luat de Francisc Dican.

Nu asta e singura problemă a ardelenilor. Arpad Paszkany nu mai finanţează clubul, iar jucătorii sînt nemulţumiţi, fiind neplătiţi de luni bune, mulţi dintre ei fiind decişi să plece în iarnă, unii fiind urmăriţi chiar de Steaua.

Cel mai probabil în retur echipa nu va mai putea ţine pasul cu actuala campioană a României şi sînt şanse mari să nici nu poată ocupa un loc de Europa League.

PETROLUL

Ploieştenii sînt pe locul 3 în Liga 1 la 6 lungimi distanţă de Steaua. Echipa arată bine, ba chiar în ultimele 6 etape nu a primit gol, reuşind să obţină cîteva victorii importante.

Ieri dimineaţă însă, procurorii DIICOT au descins la sediul clubului, unde există suspiciuni că s-a făcut o evaziune fiscală de proporţii ce ar fi condus la un prejudiciu de peste 15 milioane de euro.

Printre cei ridicaţi de acasă de cei de la DIICOT se numără Dan Capră, finanţatorul clubului, şi Marius Bucuroiu, directorul general.

E greu de crezut că această situaţie nu îşi va pune amprenta asupra echipei, mai ales din punct de vedere financiar. Cum va fi foarte posibil ca jucătorilor să nu le mai poată fi plătite salariile, sînt mai şanse ca şi Petrolul să îşi piardă piesele grele în iarnă.

Mai mult, nici situaţia din cadrul echipei nu este bună. Răzvan Lucescu a fost înlocuit de Gigi Mulţescu, care pare să nu mai fie dorit de jucători la echipă, lucru recunoscut chiar de Marius Nicolae, fostul team manager al clubului.

ASTRA GIURGIU

Deşi a plecat ca din tun şi părea o echipă foarte puternică, presiunea meciurilor din 3 în 3 zile şi-a spus cuvîntul asupra giurgiuvenilor, care nu erau obişnuiţi cu un astfel de program.

Astra a ajuns uşor, usor la 11 puncte de Steaua, distanţă care pare imposibil de recuperat avînd în vedere că roş-albaştrii fac puţini paşi greşiţi, în timp ce echipa lui Ioan Niculae se chinuie de cele mai multe ori.

Nici stabilitatea la nivelul băncii tehnice nu este un punct forte al giurgiuvenilor. Ioan Niculae este recunoscut pentru faptul că nu are răbdare nici cu antrenorii, dar nici cu jucătorii, pe care i-a criticat în repetate rînduri după rezultate mai puţin favorabile.

De asemenea, Astra nu-l mai are nici pe Dinu Gheorghe, care a ales să plece la Rapid. Fostul preşedinte al clubului era o piesă grea în cadrul echipei, reuşind de multe ori să aplaneze conflictul dintre conducere şi jucători.

În plus, lotul lui Oleg Protasov este foarte subţire, iar orice accidentare sau suspendare a vreunui jucător îi dă mari bătăi de cap.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează