FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

Se întorc fanii în Liga 1? UTA ar putea evolua cu suporteri pe teren propriu! Anunțul făcut de DSP Arad

UTA a primit acceptul DSP Arad de a juca meciurile din Liga 1 cu 500 de spectatori în tribune.
UTA a primit acceptul DSP Arad de a juca meciurile din Liga 1 cu 500 de spectatori în tribune.

Articol de GSP - Publicat luni, 24 august 2020 17:16 / Actualizat luni, 24 august 2020 18:55

DSP Arad a anunțat prin directorul Horea Timiș, că UTA va putea juca în Liga 1 cu un număr limitat de spectatori. Ministerul Sănătății va lua decizia finală.

Competițiile din Europa au început să primească fanii în tribune. Vecinii din Vest, maghiarii și sârbii, au permis acest lucru încă din finalul sezonului trecut. Ligue 1 s-a reluat în week-end, cu un număr limitat de spectatori. DSP Arad vrea să facă un pas spre acest lucru și în România. Singurul obstacol ar putea veni de la Ministerul Sănătății, singura entitate care se poate opune acestei inițiative.

DSP Arad vrea fanii pe stadion

„Oricând putem să revenim pe stadion, pentru că am avut o discuție și cred că activitățile economice și sociale trebuie să meargă înainte. Dacă va exista un meci pe stadion, acest meci trebuie făcut în condițiile legislației în vigoare, ca să păstrăm acea prevenție.Toți suporterii trebuie să fie organizați în așa fel încât să se păstreze distanțarea socială, să poarte mască, să fie termometrizați, și să fie la cel puțin un metru distanță.Trebuie să mergem mai departe și chiar eu o să mă duc la meci și o să susțin UTA”, a declarat Horea Timiș conform TV Arad. 

DSP vrea să aplice urgent măsura

UTA va juca primul meci acasă pe noul stadion vineri, de la ora 21:00, împotriva celor de la FC Voluntari. Directorul DSP Arad crede că accesul fanilor poate fi permis chiar din acel moment. 

500 de persoane. După cum am spus, noi suntem de acord cu aceste evenimente și chiar le susținem. Chiar dacă legislația de la București este foarte restrictivă, dacă noi respectăm toate aceste măsuri, și Aradul este unul dintre cele mai civilizate județe din România, trebuie să merge înainte, să avem manifestări sportive și culturale. Dacă respectăm regulile, nu trebuie să avem probleme
- Horea Timiș, director DSP Arad

1.632 de cazuri de Covid-19au fost înregistrate pe teritoriul județului Arad de la începutul pandemiei. 4 cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

MTS: „Depindem de cifrele pandemiei”

În cadrul unei intervenții la GSP Live, ministrul Sportului a vorbit despre revenirea suporterilor în tribune: „Nu m-aș hazarda să ofer o dată anume. Ce pot să spun e că avem un algoritm pe baza căruia ne dorim desfășurarea competiției cu spectatori. Ce pot să asigur e că suntem extrem de preocupați de acest subiect. Golul din tribune e resimțit în egală măsură și de noi, dar și de sportivi. Depindem întru totul de cifrele pandemiei. Dacă ele vor descrește, putem avansa acest scenariu

Scenariul MTS pentru revenirea fanilor: 

Avem prefigurat în momentul de față un mod în care să definim pentru toți organzatorii de competiții cum s-ar desfășura aceste meciuri cu spectatori. Va fi ceva progresiv, va fi un control observațional, un triaj epidemiologic, va fi vorba și de măsurararea temperaturii. Acest mod va fi unul bazat pe rezervare prealabilă. Practic, toate locurile care vor fi oferite publicului larg vor fi rezervate printr-un sistem electronic. Stadioanele vor fi mapate din punct de vedere digital pentru a observa distanțarea fizică. Vom fi atenți la modul în care se va face accesul oamenilor, dar și la modul în care aceștia vor părăsi stadionul. Tot ce ne trebuie sunt niște cifre micuțe. Eu sper să se întâmple chiar anul acesta, de ce nu?
Ionuț Stroe, ministrul Sportului

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

VIDEO Ionuț Stroe, mesaj categoric pentru echipele din Liga 1: „Să-și vadă mai mult interesul propriu” + detalii despre noul protocol medical

VIDEO Ionuț Stroe e fan Craiova și are o dorință uriașă în noul sezon: „Avem motive să fim optimiști” + cum a trăit dezamăgirea cu CFR Cluj

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
1721641201311950
Nadia Si Mihai  •  24 August 2020, 21:52
Postat de bridges pe 24 August 2020, 19:38

Prima masura care trebuie luata, demiterea acestui director. unde vezi mai inteligentule spectatori pe stadioane in toata lumea asta mare? Adica se poate juca finala UCL si toate celelalte meciuri importante fara spectatori dar nu poate o nou promovata? Afara cu el!!!

Omule mai ieși din casă și ai să vezi că vorbești numai prostii Da cu siguranță ar trebui să ne gândim la această variantă de a reveni spectatorii în tribune Ar trebui să ne uităm la Ungaria Bulgaria Polonia unde se joacă cu spectatori

digei
digei  •  24 August 2020, 19:45

Fraierul asta traieste pe alta lume. Mai bine ar inchide competitia definitiv daca nu se multumesc in conditiile astea, provincia asta e frustrata rau de tot, au senzatia ca ei sunt buricul pamantului cand ei sunt nimeni pe lume. Asta e pesedist, arunca in curtea guvernului decizia, sa-l injure lumea pe ministru.

bridges
bridges  •  24 August 2020, 19:38

Prima masura care trebuie luata, demiterea acestui director. unde vezi mai inteligentule spectatori pe stadioane in toata lumea asta mare? Adica se poate juca finala UCL si toate celelalte meciuri importante fara spectatori dar nu poate o nou promovata? Afara cu el!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează