FOTBAL  »  Superliga  »  UTA ARAD - POLI IAȘI 1-0

VIDEO UTA a câștigat primul meci din noul sezon » Victorie chinuită cu Poli Iași

UTA - Poli Iași/ foto: Bogdan Cioară (GSP)
UTA - Poli Iași/ foto: Bogdan Cioară (GSP)

Articol de , - Publicat vineri, 04 august 2023 20:36 / Actualizat vineri, 04 august 2023 20:51

UTA Arad a câștigat cu Poli Iași, scor 1-0, în etapa a patra din SuperLiga. Este prima victorie în noul sezon pentru echipa lui Mircea Rednic.

Cu peste 20 de transferuri realizate în această perioadă de mercato și de Poli, dar și de UTA, e dificil ca antrenorii să-și închege o echipă într-un timp atât de scurt. Când jucătorii vin și pleacă de pe-o zi pe alta e greu, nu prea mai poți forma grupul. În rarele momente când se vede omogenitatea, atunci se face diferența. 

Gigi Becali, prima reacție după calificarea cu emoții în turul 3 al Conference League
FCSB - CSKA 1948 SOFIA 3-2
Gigi Becali, prima reacție după calificarea cu emoții în turul 3 al Conference League

Nou-venitul Rodrigues, din banda dreaptă a "Bătrânei Doamne", a dat drumul la tiki-taka cu Rareș Pop și Denis Dumitrașcu, iar la finalizare s-a aflat Fabry, care l-a executat violent pe Ailenei (8). Cu un tonus mai bun, Iașiul a pornit într-o posesie agresivă. Remarcatul a fost Luis Felipe, care a fost la un pas de golul sezonului când a vrut să-l execute cu un lob de la peste 30 de metri pe Florin Iacob (14). 

Mai cu vână, moldovenii au ținut de minge și au fost aproape să egaleze tot prin Luis Phelipe, care nu a găsit poarta dintr-o poziție excelentă în prelungirile primei reprize.

Să se spargă ghinionul

Reveniți de la cabine cu mai multă energie, ieșenii au semnat prima șansă la torpila expediată de Alin Roman (46). Parcă istoviți de caniculă, nici jocul nu a mai fost atât de animat. Trupa lui Leo Grozavu s-a mulțumit cu posesia, în timp ce UTA nu a reușit să fructifice puținele momente în care a scăpat pe contraatac. 

Chiar și așa, Mircea Rednic reușește să spargă blestemul primelor 3 etape, când de fiecare dată a condus și a pierdut puncte. Din păcate pentru gruparea moldavă, deplasarea de la Arad a fost ca un duș rece care a trezit-o din beția succesului cu Farul.

"Roșu" la debut

Proaspăt venit la Poli Iași, fundașul central Nicolas Samayoa a încasat un cartonaș roșu la debutul în SuperLigă! Acesta a primit primul cartonaș galben în minutul 68, ca mai apoi să fie trimis mai devreme la cabine pentru cumulul de cartonașe în prelungiri. De altfel, Samayoa este și primul jucător din Guatemala care evoluează în campionatul României.

Clasamentul din SuperLiga

FINAL. UTA Arad - Poli Iași 1-0

  • Click AICI pentru statistici
  • A marcat: Fabry 9
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • 7.688 de fani sunt pe stadion, număr oficial
  • UTA evoluează în echipamentul nou pentru acest sezon, roșu cu inserții închise
UTA a câștigat primul meci din noul sezon » Victorie chinuită cu Poli Iași
foto: Bogdan Cioară (GSP)

UTA Arad - Poli Iași, echipele de start

UTA Arad: 93. Iacob - 2. D. Rodrigues, 4. Benga, 5. Markov, 18. Abeid - 27. Marku, 8. Carp - 55. R. Pop, 10. Fabry, 80. Dumitra;cu - Cooper 
Rezerve: 13. Kucher, 7. Stahl, 21. P. Mihai, 26. Iurasciuc, 11. Mustaca, 77. Negoescu, 44. Roganovic, 14. M. Costa, 39. Leidsman
Absenți: Stroungis, Ekmecki (accidentați)
Antrenor: Mircea Rednic

Poli Iași: 12. Ailenei - 2. Martac, 3. Samoya, 32. Katanec, 17. S. Șerban - 0. Al. Roman, 37. M. Bordeianu, 95. Jatoba - 80. Gheorghiță, 77. Vojtus, 21. Figueiredo 
Rezerve: 22. Celeadnic, 18. Ștefanovic, 30. R. Mogoș, 4. Tincu, 6. I. Ilie, 19. Itu, 94. Hlistei, 7. A. Ciobanu
Absent: R. Ion (suspendat)
Antrenor: Leo Grozavu

Stadion: Arena „Francisc Neuman” (Arad)
Arbitru: Florin Andrei (Târgu-Mureș), A1: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), A2: Mihăiță Necula (București)
Arbitru VAR: Istvan Kovacs (Carei), AVAR: Raul Ghiciulescu (Lugoj)

Citește și: 

Istoric! Liviu Ciobotariu, de nota 10 în Sepsi - CSKA: „O seară minunată. Am discutat deja cu cei din club”

Șumudică a intrat la TV la miezul nopții » 5 reproșuri pentru Mandorlini, după eliminarea CFR-ului: „Lipsă de responsabilitate”

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (19)
viforul
viforul  •  05 August 2023, 12:27
Postat de rav410wrc pe 04 August 2023, 22:25

Se vede ca te "pricepi" la fenomen, mamaie ... Meci de 3 puncte pt Iasi, iar cele 3 puncte au intrat in contul UTA-ei !! ;)))

Apropos, Bogdan Cioara și amicul sau Catalin ați fost la meci? Dacă răspunsul e afirmativ îmi pare rău de *** pe care le aveți. Pierdeți o grămada de lucruri frumoase care se afla in Arad. Ma refer la stadionul UTA-ei, foarte cochet. La cum ați scris articolul aveți probabil auzul foarte bun. Nu știu însă dacă e suficient ca sa înlocuiască vederea….

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

viforul
viforul  •  05 August 2023, 12:22
Postat de rav410wrc pe 04 August 2023, 22:15

Dragul meu, pana si portarul face parte din angrenajul unei echipe de fotbal, asa ca Iacob nu si-a facut decat datoria, pt care este titular, intre buturile UTA-ei !! :)) Hai UTA !!

Doctore, ai perfecta dreptate. Însă la fel ca și portarul, ceilalți 10 sunt parte din aceeași echipa. La cum arată, la cum joaca, la cum gândesc, la ce pot face cu mingea, nu sunt departe de paiața de antrenor care-i conduce. Repet, UTA nu a obtinut nimic, portarul ei a luat 3 puncte. Dacă ai o alta părere eu o respect dar mi se pare ca ai ascultat meciul la radio……….. In rest, noroc in continuare, da’ bazat pe ce se vede acum nu e un viitor prea roz pentru voi……

rav410wrc
rav410wrc  •  04 August 2023, 22:25
Postat de mamaya pe 04 August 2023, 20:42

Ăsta era meci de 3 puncte pentru Iași. Când îl prinzi pe Rednic antrenor, trebuie să fii tare ghinionist să nu câștigi.

Se vede ca te "pricepi" la fenomen, mamaie ... Meci de 3 puncte pt Iasi, iar cele 3 puncte au intrat in contul UTA-ei !! ;)))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează