FOTBAL  »  Superliga  »  UTA

GALERIE FOTO Așa își protejează investiția de două milioane de euro » Imagini exclusive cu cel mai nou teren din Superliga

Gazon Francisc Neumann, Arad. foto: Bogdan Cioară +4   FOTO
Gazon Francisc Neumann, Arad. foto: Bogdan Cioară

Articol de - Publicat marti, 09 ianuarie 2024 12:44 / Actualizat marti, 09 ianuarie 2024 13:10

Iarna își arată colții și la Arad. Ieri a început să ningă, mercurul din termometre a coborât cu 3 grade sub limita de îngheț, iar în nopțile care urmează va ajunge la -7°C. În aceste condiții, noul gazon hibrid de la Arad a fost pus sub protecție. A fost pornită instalația de degivrare, iar suprafața de joc este acoperită cu folii protectoare.

„Pentru ca firele de iarbă să nu înghețe, au fost necesare ambele operațiuni. Dacă am fi lăsat gazonul descoperit, chiar la o temperatură pozitivă dată de instalația de încălzire, ninsoarea combinată cu frigul ar fi dus la înghețarea la suprafață a covorului de iarbă", a detaliat Stelian Dia, de la Sports Fields, modul în care este protejată lucrarea care a costat 2 milioane de euro.

FOTO. Așa își protejează UTA gazonul de pe stadionul din Arad

Câțiva muncitori efectuează niște săpături într-un colț al terenului. ,,Aici vor fi amplasate două pompe de apă, pentru ca apa din drenaj să fie preluată și transferată în rețeaua de canalizare", a precizat Dia pentru GSP.ro. Constructorul se ocupă încă o lună de întreținerea gazonului, conform contractului cu Primăria Arad. 

În ultimul weekend din ianuarie, UTA va evolua din nou în fața propriilor suporteri, în etapa #23, cu Sepsi Sf. Gheorghe.

15.000 de leizilnic este costul cu energia electrică la instalația de încălzire a Arenei Francisc Neuman. Pe perioada gerului, aceasta trebuie să funcționeze non-stop.

Citește și:

Dinamo - Genclerbirligi 1-1. „Câinii” au remizat în primul amical al iernii » Cum au jucat elevii lui Kopic
DINAMO - GENCLERBIRLIGI 1-1
Dinamo - Genclerbirligi 1-1. „Câinii” au remizat în primul amical al iernii » Cum au jucat elevii lui Kopic
Mai păcălește Becali pe cineva în acest mercato? Două decenii cu jucători vânduți pe milioane de euro, dar care s-au transformat în țepe și rezerve de lux!
FCSB
Mai păcălește Becali pe cineva în acest mercato? Două decenii cu jucători vânduți pe milioane de euro, dar care s-au transformat în țepe și rezerve de lux!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează