FOTBAL  »  Superliga  »  PROIECT

EXCLUSIV Salvarea clubului din Liga 1 poate veni de la Viena: „Am avut o discuție onestă, mi s-a confirmat că situația financiară e stabilă. Pot fi eu liantul”

Articol de - Publicat joi, 09 februarie 2023 19:54 / Actualizat vineri, 10 februarie 2023 09:48

Nicolae Bara (68 de ani), cel care a condus clubul UTA în perioada 2006-2008, timp în care a finanțat echipa cu aproximativ 6 milioane de euro, vrea să se implice la gruparea arădeană. Consideră că ar putea fi liantul dintre Alexandru Meszar și grupul format din Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental.

  • CONTEXT: Conducerea clubului UTA, cu Alexandru Meszar, un simplu membru în acte, dar președinte „de facto” în realitate, a refuzat în vara anului trecut pătrunderea în conducerea clubului a patru oameni de afaceri arădeni, care și-au manifestat intenția de a investi sume importante în bugetul arădenilor și care chiar au fost apreciați de Meszar în conferințe de presă sau la TV. Aceștia sunt Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental;
  • Nicolae Bara (68 de ani) a condus clubul UTA în Divizia A, în perioada 2006-2008, timp în care a finanțat echipa cu aproximativ 6 milioane de euro. A fost acționar principal al grupului Frigotehnica, a vândut firma și s-a mutat la Viena;
  • În urmă cu două luni, Bara a trimis o scrisoare de intenție pe adresa clubului UTA, pentru a ajuta la bunul mers al lucrurilor la „Bătrâna Doamnă”;
  • Înainte de a pleca de la UTA, Nicolae Bara a lăsat drepturile federative ale grupării arădene (siglă, nume, culori) asociației Suporter Club UTA (SCU), care are ca scop promovarea și protejarea simbolurilor formației fanion din Arad. SCU este membru în cadrul clubului UTA, fapt datorită căruia echipei de pe Mureș îi sunt recunoscute cele 6 titluri de campioană și 2 Cupe ale României.
Rotaru a început revoluția la CSU Craiova: „A semnat rezilierea”. Cine ar putea urma
CSU Craiova
Rotaru a început revoluția la CSU Craiova: „A semnat rezilierea”. Cine ar putea urma

EXCLUSIV Nicolae Bara, gata să vină lângă UTA: „Am discutat cu domnul Meszar”

- Domnule Bara, care este relația între dumnevoastră și clubul UTA în acest moment? 
- În luna decembrie a anului trecut am trimis o scrisoare de intenție către UTA, prin care îmi ofeream disponibilitatea de a ajuta la bunul mers al lucrurilor. Situația din clasament impunea acest lucru. Nu am avansat vreo propunere, financiară sau logistică, deoarece nu știam exact care ar fi nevoile clubului în acest moment și dacă este nevoie de prezența mea.

- Sunteți la curent cu datoriile curente ale clubului? Anul trecut, chiar prin informarea de pe site-ul oficial al formației UTA, acestea însumau undeva la 2 milioane de euro... 
- Am discutat cu Alexandru Meszar și cred că am avut o discuție corectă, onestă. Mi s-a confirmat că situația financiară a clubului UTA este una stabilă, ca dovadă că nu sunt întârzieri salariale. Știți și dumnevoastră că cea mai mare parte a bugetului unei echipe o constituie fondul salarial. Există datorii care au termene de plată, situația financiară nu este în excedent, dar nici nu sunt probleme care să nu poată fi rezolvate.

Salvarea clubului din Liga 1 poate veni de la Viena: „Am avut o discuție onestă, mi s-a confirmat că situația financiară e stabilă. Pot fi eu liantul”
Traian Igaș (în fâș, în stânga), Bara (jos, cu ochelari și căciulă), Meszar (dreapta, în picioare, fără ochelari)

- Ați fost contactat de cineva pentru a veni lângă UTA? 
- Nu! A fost dorința mea, intenția mea. Chiar prietenul meu, Traian Constantin Igaș (n.r., deputat în mandatul Bara la UTA din 2006-’08, ulterior ministru de interne, cel care l-a adus pe Bara la echipă în perioada amintită) m-a certat că nu stau liniștit. I-am spus că acum, de la Viena, sunt mai aproape de Arad decât eram de la București.

- Ați auzit ce se vorbește, că UTA, la nivel de conducere, este controlată politic?
- Da, însă mi s-a confirmat că nu este așa! Dl. Meszar mi-a prezentat bugetul clubului. Sunt ceva bani și de la Primărie (n.r. aproximativ 1,4 milioane euro anual), însă o parte din acești bani se întorc la bugetul local, în urma chiriei pe care clubul o plătește pentru a folosi stadionul. Nu știu cât este de normal să fie așa. Chiar mi-aș dori să văd la meciul de sâmbătă, cu FC Botoșani, mai mulți lideri ai orașului, ai județului, lângă echipă.

- Vi s-a solicitat vreo sumă de bani, fie și împrumut, cu care să ajutați echipa? 
- Nici un ban. Nu banii sau conducerea sunt problema acum, la UTA. Echipa trece printr-o perioadă foarte dificilă. Cred că răspunsul la situația actuală a echipei ar trebui căutat la nivelul conducerii tehnice. A fost și anul trecut o astfel de perioadă (n.r., 10 meciuri consecutive fără victorie, acum sunt 14), iar jucătorii și antrenorii pot oferi un răspuns. La ei, la nivel de echipă trebuie să se vadă o îmbunătățire, nu mai merge să dea vina pe ghinion sau pe starea terenului.

- V-ați întâlnit și ați discutat și cu Simion Apreutese. Ce impresie v-a făcut? 
- Una foarte bună! Sunt plăcut surprins să văd că ambele părți doresc binele clubului, atât conducerea, cât și grupul oamenilor de afaceri, cum spuneți dumnevoastră. Eu, fiind cel mai în vârstă în această ecuație, cred că pot să fiu liantul care să unească cele două părți. Dar nu în acest moment. Acum, orice schimbare la nivel de conducere ar putea provoca un seism la echipă, un cutremur de care nu este nevoie.

-  Cum și când credeți că veți putea ajuta echipa Aradului? 
- Acum este nevoie de liniște, este nevoie ca suporterii să fie alături de echipă, iar echipa să obțină victorii. Poate este nevoie și de o deschidere a actualei conduceri în discuțiile cu voi, cu presa, asta i-am spus și domnului Meszar. Nu e bine să închizi cuiva ușa în nas. Iar situația din clasament nu este dramatică, se poate evita retrogradarea, iar din vară se poate construi ceva stabil la UTA. Atunci voi fi dispus să mă implic la nivel de conducere, la nivel managerial, alături de toți cei care vor binele clubului.

VIDEO. Interviu cu Desley Ubbink: „Nu o să retrogradăm, putem termina pe locurile 7-8 și să prindem finala Cupei”

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Ioan Varga, amenințări directe pentru un fotbalist de la CFR Cluj: „Nu suntem proștii lui! Aveți un pic de răbdare, va plăti scump!”

Decizia luată astăzi de FC Voluntari, după ce galeria FCSB-ului i-a amenințat pe Pandele și Bălănescu: „Inadmisibil!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
johny2003
johny2003  •  19 Februarie 2023, 12:05
Postat de CiprianBirtea_84 pe 17 Februarie 2023, 00:58

Scuze! Am greșit andrisantul!

Te-am iertat de data asta!))))

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  17 Februarie 2023, 00:58
Postat de johny2003 pe 11 Februarie 2023, 20:40

Termina ma cu prostiile! Visiniu spune prostii si tu te iei de mine?!?

Scuze! Am greșit andrisantul!

Singe_Violet
Singe_Violet  •  15 Februarie 2023, 22:27
Postat de Johnvisiniu pe 10 Februarie 2023, 02:08

Te-ai bagat ca musca-n lapte cand te stii intolerant la lactoza. La pitesti ati auzit numa de juventus..

Nici sa citesti sigla echipei mele nu esti capabil.De cand joaca POLI TM la Pitesti?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează