FOTBAL  »  Superliga  »  UTA - RAPID 1-1

VIDEO UTA - RAPID 1-1. Frustrare la Arad: gol în al șaptelea minut al prelungirilor! Clasamentul în Superliga

Sursă foto: Facebook@ UTA Arad +9   FOTO
Sursă foto: Facebook@ UTA Arad

Articol de - Publicat duminica, 18 decembrie 2022 22:37 / Actualizat vineri, 24 martie 2023 18:34

UTA și Rapid au încheiat la egalitate, scor 1-1. Arădenii au avut victoria în „buzunar”, dar au comis un penalty copilăresc în prelungiri. Dugandzic n-a iertat „Bătrâna Doamnă”, a transformat de la punctul cu var și le-a adus un punct giuleștenilor în al șaptelea minut al prelungirilor. Arădenii conduceau din minutul 40, după reușita lui Otele. 

Programul complet și rezultatele din Liga 1 AICI!

Cronică de Bogdan Cioara, după UTA - Rapid 1-1:  Cadou la cadou

De la Messi la Otele, de la Mbappe la luptele pe ogorul de la Arad. E greu să treci de la un film la altul, mai ales după ce vezi cum într-o lume ce proclamă austeritatea și chibzuința există o nebunie de culori, de euro și de dolari, în paradisul qatarez. 

Revenind în mocirla de pe "Francisc von Neuman", Mutu și ai lui au păcălit cumva finalul lui 2022, însă rămâne o frână puternică în perspectiva unui centenar victorios. 

Și măiestrie, și prostie

Trenul Rapidului a reușit să salveze un punct în fața penultimei clasate. În ciuda condițiilor vitrige de joc, fotbaliștii s-au întrecut pe ei înșiși aseară. 

+5 FOTO

Devotament, luptă, mai puțină precizie și două erori uriașe au făcut pace între cele două echipe. Când soarta partidei părea a fi decisă de o pasă măiastră a lui Ubbink, forța lui Otele și greșeala în bloc a defensivei giuleștenilor, a intervenit prostia din apărarea arădenilor în prelungirile prelungirilor. 

Și Horațiu Moldovan, dar și rapidiștii au fost salvați de simularea lui Benga, "mingea de arbitru" oferită de Bîrsan, greșeala copilărească a lui Maxim (19 ani) și șiretenia veteranului Dragoș Grigore (36 de ani). 

UTA - Rapid 1-1 sau bucuria platonică a unui egal

Dugandzici (90+7) a arătat un sânge rece argentinian la penalty-ul venit cadou de Crăciun de la UTA pentru Rapid. 

Arădenii au rămas în subsolul clasamentului, mușcându-și cu ciudă frustrarea, în timp ce giuleștenii nu și-au ascuns bucuria de a obține un punct. Care pare mic în acest moment. Dar măcar n-au ieșit învinși din 2022, în fața unei formații, UTA, ce nu a mai cunoscut gustul succesului de trei luni! 

Reacții după UTA - Rapid 1-1: „E dureros să pierzi două puncte în ultimele secunde”

Am un sentiment dureros, să pierzi două puncte uriașe în ultimele secunde... Trebuie să ținem capul sus, ne-am îmbunătățit jocul, totuși. Trebuie să muncim ca o echipă pe viitor. Vreau să văd cât mai devreme echipa pe un loc liniștitor în clasament.

- Philip Otele, atacant UTA

Punct mare pe un gazon execrabil. Este ceva incredibil să ai un stadion nou și să joci pe un astfel de teren. Nu prea a fost fotbal la Arad, toată lumea a jucat "lungă și...". Bine că nu ne-am accidentat. N-am revăzut faza, dar da, am o parte de vină la gol! Mă bucur că m-au salvat colegii.

- Horațiu Moldovan, portar Rapid

Fiecare gol este important pentru mine. Am făcut o singură greșeală în echipă, bine că au greșit și adversarii. Oricum, nu a fost gazon de fotbal. Un punct uriaș pentru Rapid. Sper ca în ianuarie să avem terenuri mai bune, nu practicăm luptele în noroi.

- Marco Dugandzici, atacant Rapid

Suntem foarte frustrați, am irosit victoria. Am dominat una dintre marile echipe ale campionatului. Dar o să ștergem cu buretele și vom reveni mai puternici. Gazonul te obligă să pui accentul pe calitățile fizice, pe combativitate, pe a câștiga duelurile unu contra unu. Nu avem ce face, ne adaptăm.

- Alexandru Benga, fundaș UTA

UTA - Rapid 1-1

  • Au marcat: Otele '40 / Dugandzic '90+7
  • 1-0: Otele (40): a pedepsit o nesincronizare a defensivei rapidiste și o ieșire greșită a lui Horațiu Moldovan; 1-1 Dugandzic (90+7-penalty): a reluat cu calm, păcălindu-l pe portar
  • Click AICI pentru statistici!
  • 8.500 de spectatori au fost prezenți la meci
  • Fanii arădeni au continuat războiul rece pe care-l poartă cu șefii clubului. S-a scandat „Rușine să vă fie” și „UTA liberă”, pe durata partidei declanșându-se inclusiv un conflict între forțele de ordine și suporterii prezenți la tribuna a II-a, a transmis Bogdan Cioara, corespondentul Gazetei la Arad.
  • VIDEO cu cele mai importante faze ale partidei

UTA - Rapid, echipele de start :

UTA: Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Dobrescu - Bautista, Isac - Pop, Ubbink, Otele - Keșeru
REZERVE: Balauru, P. Anton, Bota, Cibi, Godwin, Jobello, Maxim, Postolachi, Steau
ABSENȚI: Erico, Chindriș (incerți), Abeid, Batha (suspendați)
ANTRENOR: Laszlo Balint

RAPID: Moldovan - Belu Iordache, Săpunaru, Grigore, Morais - Albu, Ciobanu, Emmers - Pănoiu, Dugandzic, Ioniță II
REZERVE: Drăghia, Crepulja, Gheorghe, Iacob, Ignat, Onea, Sefer, Stan, Ștefan
ABSENȚI: Kait, Vojtus (suspendați), Papeau, Mățan (accidentați)
ANTRENOR: Adrian Mutu

Stadion: Francisc Neuman (Arad)
Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Marica Mihai Marius (Bistriţa) / Arbitru VAR: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca), Arbitru AVAR: v)

Citește și alte știri de actualitate: 

Pentru Rădoi? » Jovan Markovic, lob superb, din afara careului: „E un artist cam dolofan”
CSU CRAIOVA - CHINDIA
Pentru Rădoi? » Jovan Markovic, lob superb, din afara careului: „E un artist cam dolofan”
Debeljuh a anunțat pentru GSP că pleacă de la CFR, un oficial îi răspunde: „A mințit cu tot ce a spus! Ghinionul lui e că am mesajele pe WhatsApp”
CFR CLUJ
Debeljuh a anunțat pentru GSP că pleacă de la CFR, un oficial îi răspunde: „A mințit cu tot ce a spus! Ghinionul lui e că am mesajele pe WhatsApp”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
freddy
freddy  •  19 Decembrie 2022, 08:43
Postat de adriann_ pe 18 Decembrie 2022, 23:22

Fecesebistii sufera chiar si intr-o zi asa de frumoasa pentru fotbal :)) Cumva e normal, ei n-au treaba cu sportul asta, sunt fanii ciobanului "pe persoana fizica" :))

***! Indraznesti sa spui asemenea lucru? Pe articolul cu finala v ati dat in petec ca niste nesimtiti! Sper sa ramaneti fara marca. Clonelor. Pesedistilor. Sunteti niste nerusinati.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Zico
Zico  •  18 Decembrie 2022, 23:49

Nu aratam ca o echipa capabila sa se bata de la egal la egal cu nărăvașii lui Hagi sau cu baietii lui Dan Petrescu sau cu oile ciobanului ! Apararea este totusi lentă , avand si ei o varstă , Belu se vede ca n are meciuri iar mijlocul este mediocru cu un Creoulja iesit din firmă !!! Iar in atac n avrm fortă , n avem inventivitate , marcam greu ! Trebuie in primul rand cel putin 4 intariri deocamdata , o atitudine mult schimbata in ceea ce priveste agresivitatea pozitiva , si o imbunatatire semnificativa a calitatii jocului , atribut in special al antrenorului !!! Ca o concluzie a acestor 21 etape se poate spune “bine” dar nu mai mult ! Publicul de nota 11, conducerea de nota 8, jocul de 6-7, antrenorul de 7 !!! Sarbatori fericite !!! PS: Felicitari si multumiri din suflet inimoaselor noastre handbaliste !!!!

adriann_
adriann_  •  18 Decembrie 2022, 23:22
Postat de vasileroaita pe 18 Decembrie 2022, 22:49

Atât la acest penalty, cât și la cel din meciul precedent, Dzugandzic nu a respectat regulamentul. Nu e voie să te oprești înainte de executarea loviturii ca să aștepți plecarea portarului! Penalty-urile trebuiau repetate!

Fecesebistii sufera chiar si intr-o zi asa de frumoasa pentru fotbal :)) Cumva e normal, ei n-au treaba cu sportul asta, sunt fanii ciobanului "pe persoana fizica" :))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează