FOTBAL  »  Superliga  »  

"Văd mai bine de sus"

Articol de - Publicat luni, 18 februarie 2008 00:00

Cornel Dinu îşi doreşte să stea în tribună în timpul meciurilor, considerînd că poate supraveghea mai bine desfăşurarea ostilităţilor

Cornel Dinu pe bancă? Nu, mai degrabă în tribună! Aşa ar vrea actualul administrator delegat, care are atribuţii sporite de director tehnic. Mister (59 de ani) are zilnic discuţii cu şefii şi le-a transmis acestora că preferă să nu stea pe bancă începînd de vineri, cînd Dinamo (locul 6) joacă împotriva Ceahlăului, în etapa 20 a Ligii 1, pornind cursa contracronometru de a urca în clasament spre primele două poziţii, de Champions League.

Trei argumente
Procuroru' şi-a exprimat în faţa acţionarilor şi motivele pentru care vrea să supervizeze din tribună partidele "cîinilor".
1. Pentru a supraveghea mai bine jocul tactic al propriei formaţii şi al adversarilor.
2. Nu vrea să stea pe bancă şi să ţipe la fotbalişti, considerînd că a trecut vremea cînd făcea acest lucru. "Prefer să le spun privat, în vestiar, între noi, ceea ce am să le comunic", este de părere Dinu.
3. Înţelege poziţia lui Ţălnar, care, deşi antrenor principal în acte, e doar "locotenentul" Procurorului. Practic, Dinu este cel care face tactica şi el va alege formula de start, după ce se consultă, în prealabil, şi cu "Ţînţarul".

În vestiar, la pauză
Mister este conştient, şi le-a spus-o şi acţionarilor, că este responsabil de rezultatele echipei, indiferent unde va sta în timpul partidelor. Ca să-şi susţină punctele de vedere, Dinu a transmis oficialilor că, în pauzele meciurilor, va coborî la vestiare, indiferent de scor şi de cursul jocului, pentru a transmite colaboratorilor săi din staff-ul tehnic ideile sale şi ceea ce observă din tribună.

5.000 de dolari este salariul lunar al lui Cornel Dinu în Ştefan cel Mare

Poliglot
Şefii au spus că alegerea de a-l responsabiliza şi mai mult pe Cornel Dinu a fost determinată în mare măsură şi de calităţile acestuia din afara pregătirilor. Printre acestea, faptul că Mister stăpîneşte mai multe limbi străine. Vorbeşte în spaniolă cu Miranda şi Galliquio, în franceză cu Diabate şi Attoukoura şi o mai rupe şi pe sîrbească în faţa lui Pekarici şi Todorovski. "Plus că e un foarte bun pedagog, care ştie să se facă înţeles", au zis acţionarii cînd l-au numit pe Dinu, sau mai bine spus forţat, numărul 1 în staff-ul tehnic.

"Pleci la vară!"
Din nou promisiuni lui Cristi Pulhac. "La vară poţi pleca!", i s-a lăsat să înţeleagă de către şefi. Cu condiţia ca oferta să fie din Occident, să fie foarte bună din punct de vedere financiar pentru fundaşul stînga de 23 de ani, iar Dinamo să obţină cel puţin 1,5 milioane de euro pe jucător. "Antrenează-te, fii concentrat la meciuri şi aşteaptă vara! Poate primeşti ceva de afară", i-au spus zilele trecute acţionarii fundaşului stînga de 23 de ani. Jucătorului nu i s-a mărit contractul anual de 28.000 de dolari, principalul argument fiind acela că echipa este doar pe locul 6 şi nu este momentul bonusurilor.

A refuzat UTA pentru liga secundă
Mijlocaşul Daniel Opriţa (26 de ani) a acceptat să meargă pentru 4 luni împrumut la divizionara secundă CS Otopeni (locul 2 în B1), declinînd oferta de a pleca la Arad, la UTA. Şefii "cîinilor" ar fi acceptat mai degrabă varianta ardeleană, însă "Bobină" a vrut să fie mai aproape de familie. Fotbalistul îşi doreşte ca la vară să revină la Dinamo şi să continue în Ştefan cel Mare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează