FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV / VIDEO „Dacă pun mâna pe tricoul naționalei, nu-mi mai scapă! Voi fi la Euro 2024” » Valentin Țicu are încredere că poate face față la prima reprezentativă

Valentin Țicu a dezvăluit ideea după care se ghidează în viață: „Îmi doresc să fiu mai bun de la o zi la alta, acesta este obiectivul meu”.
Foto: Cristi Preda (GSP)
Valentin Țicu a dezvăluit ideea după care se ghidează în viață: „Îmi doresc să fiu mai bun de la o zi la alta, acesta este obiectivul meu”. Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2023 07:47 / Actualizat miercuri, 25 ianuarie 2023 08:19

Valentin Țicu, căpitanul Petrolului, 22 de ani, are încredere că poate face față la prima reprezentativă, mai mult, susține că va fi cu formația tricoloră la Euro 2024. 

Valentin  Țicu este liderul „găzarilor”, deși este printre cei mai tineri fotbaliști din lotul Petrolului. Puștiul crescut în galeria „lupilor” s-a format în academia proprie, a urcat la prima echipă, a devenit titular și a primit banderola, contribuind și el la revenirea în Liga 1 a galben-albaștrilor în primăvara 2022. 

Fotbalistul dorit atât de CSU Craiova, cât și în Belgia, unde este monitorizat de câteva cluburi, are curajul tinereții mixat cu orgoliul ploieșteanului. Jucătorul pe care juveții l-au luat în calcul ca să-l înlocuiască pe Bancu în primăvara 2023 se dezvăluie într-o discuție cu reporterul Gazetei Sporturilor. 

De ce nu înjura Valentin Țicu printre ultrașii Petrolului

Actualul fundaș stânga al prahovenilor și-a adus aminte de momentele când, cu fularul în mână, cânta printre suporteri. „Când eram mic și mă gândeam cum ar fi traseul perfect pentru mine, fix cel pe care îl trăiesc l-aș fi ales. E perfect. Am crescut cu echipa ce-a câștigat Cupa României în 2013, am fost coleg cu Hamza, încă sunt cu Grozav, îmi mai plăceau Bokila, Guiherme și ceilalți. 

În momentele scurte când mai aud galeria Petrolului, mi se face pielea ca de găină și acum. Mă încarcă pozitiv. În galerie am prins «drogul» fotbalului. Nu-i înjuram sau apostrofam pe jucători. Eram copil și mă gândeam că oricine poate greși. Am învățat de mic că în fotbal poți prinde o zi bună sau o zi proastă. Nici mie nu mi-ar conveni ca cineva să mă înjure. Există fani mulțumiți, dar și nemulțumiți, nu toată lumea poate fi satisfăcută”, a mărturisit Vali. 

Valentin Țicu: „Viața te duce în situații imprevizibile”

„Pentru mine e o mare onoare să fiu de la 21 de ani căpitanul unei grupări de tradiție, să-mi asum niște lucruri, să mă oprească lumea pe stradă. Când am fost anunțat că voi primi banderola, a fost ca un boost, aveam nevoie de o responsabilitate, să mă concentrez doar pe fotbal”, a dezvăluit apărătorul. 

VIDEO. Valentin Țicu, despre viitorul Petrolului: „Ne vom îndeplini fiecare obiectiv”

23 de meciuria adunat Țicu în această ediție, având două assist-uri

Te vezi jucând vreodată pentru rivalii din București? „Situația perfectă ar fi să mă bat pentru trofee cu Petrolul. Nu sunt genul să spun: «Nu, n-o să fac niciodată asta sau asta». Viața te duce în diverse situații, imprevizibile, cine știe unde mă va duce pe mine viața?! De aceea nu vreau să dau un răspuns”, a replicat petrolistul. 

95 la sutăeste cuantumul partidelor în care Vali a fost titularizat, prinzând 95% din totalul minutelor pe gazon

Valentin Țicu: „Aș paria pe mine și pe România că vom fi la EURO 2024”

Țicu a jucat deja pentru reprezentativa de tineret, așteaptă să facă pasul următor: „Nu mai joci doar pentru un oraș, ci pentru o țară întreagă. Trebuie să mulțumești multe milioane de oameni, nu doar 100.000-200.000”. Apoi, fundașul și-a demonstrat ambițiile: „Aș paria pe mine că voi fi la Euro 2024 cu România. Echipa națională a avut o ascensiune în ultima vreme, cred că va ajunge la această competiție. 

VIDEO. Pariul lui Valentin Țicu: „România va fi la EURO 2024”

Aș face față, așa mi-a fost obiceiul de la Petrolul. Dacă am pus mâna pe ceva, nu am mai scăpat din mână! Așa s-a întâmplat și cu tricoul de titular la Petrolul, apoi cu banderola. Așa văd și situația dacă aș fi la națională, acesta este genul meu”, a punctat Valentin. 

„Dacă pun mâna pe tricoul naționalei, nu-mi mai scapă! Voi fi la Euro 2024” » Valentin Țicu are încredere că poate face față la prima reprezentativă
Valentin Țicu (tricou galben) impresionează în primul rând prin determinare. Foto: Cristi Preda (GSP)

Vom face treabă bună și ne salvăm. Nu e ușor. Sunt momente grele, nu am luat mult timp salariul. Partea bună e că suntem uniți și trecem peste orice problemă. Mai greu cu jucătorii străini, sunt în altă țară, au nevoie de bani de casă, de masă, dar sunt discuții permanent și vom rezolva. 

Cele mai frumoase imnuri? 1. Petrolul, 2. Rapid, 3. Steaua. Adică FCSB. Steaua egal FCSB. Dacă o luăm logic, cum o echipă este în Liga a doua dacă nu a retrogradat niciodată?! Aceasta e gândirea mea. 

Gigi Becali cred că e o persoană foarte bună. Sunt bine psihic, aș rezista, dar nu mă pot pronunța, n-am lucrat cu astfel de persoane. Mie îmi place să comunic. Am prieteni la Steaua, știu că domnul Becali are o relație bună cu jucătorii.

-Valentin Țicu, fundaș Petrolul Ploiești

VIDEO. Petrolul - Turan Tovuz 3-2 / Imagini de la amicalul prahovenilor

Citește și:

Ion Crăciunescu l-a făcut praf pe Istvan Kovacs: „Inadmisibil! Uite aici, nu se poate așa ceva!”

Șeful Școlii de Antrenori, șocat de cum a fost acceptat Mirel Rădoi la Licențiere + Explicații în cazurile Mihai Pintilii și Eugen Neagoe

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  25 Ianuarie 2023, 13:59
Postat de vasileroaita pe 25 Ianuarie 2023, 09:08

Păi, e simplu să-și indeplinească dorințaȘ cumpără un tricou al Naționalei și își cumpără bilete la Euro 2024!!

NEXT LEVEL IDEA...LOL:))

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  25 Ianuarie 2023, 12:26

...vino la noi sa luam campionatul ...

vasileroaita
vasileroaita  •  25 Ianuarie 2023, 09:08

Păi, e simplu să-și indeplinească dorințaȘ cumpără un tricou al Naționalei și își cumpără bilete la Euro 2024!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează