FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FRF îl exmatriculează pe „nea Vali” » Argăseală e prins la mijloc în disputa Becali vs. Burleanu

Valeriu Argăseală, președintele FCSB, rămâne la mijloc în disputa dintre Gigi Becali și Răzvan Burleanu.
Valeriu Argăseală, președintele FCSB, rămâne la mijloc în disputa dintre Gigi Becali și Răzvan Burleanu.

Articol de , - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 07:00 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 09:14

Valeriu Argăseală, președintele FCSB, rămâne la mijloc în disputa dintre Gigi Becali și Răzvan Burleanu. El riscă să fie eliminat din Comitetul Executiv la a treia absență nemotivată de la ședințe. Pe a doua o va bifa pe 13 iulie.

Gigi Becali renunță la postul pe care clubul său îl deține în Comitetul Executiv al Federației, doar ca să arate clar că e într-un război cu Răzvan Burleanu.

FCSB, tot mai aproape de Ghencea! Comandantul CSA ar fi informat deja galeria Stelei: „Nu prea mai am ce să fac, nu vreau să fac închisoare!”
FCSB în Ghencea
FCSB, tot mai aproape de Ghencea! Comandantul CSA ar fi informat deja galeria Stelei: „Nu prea mai am ce să fac, nu vreau să fac închisoare!”

Valeriu Argăseală riscă să fie scos din Comitetul Executiv de FRF

Valeriu Argăseală a înregistrat deja două absențe de la ședințe ale Comitetului, iar regulamentul prevede ca la a treia să fie eliminat din departamentul acesta care este echivalent cu un guvern al fotbalului.

Președintele de la FCSB a reușit să mai rămână, în mod oficial, cu o singură absență dintre cele două, el a motivat că la al doilea termen la care a lipsit a fost prins cu o ședință a Adunării Generale a Ligii Profesioniste, ceea ce-l mai lasă cu o singură absență în „catalog”.

Nu pentru multă vreme cu una singură, pentru că pe 13 iulie o va bifa și pe a doua. La data aceea e programată o nouă ședință, încă una la care Becali nu-i va permite lui Argăseală să se prezinte.

Nu-l mai lasă printre „sclavi”

Gigi nu-l mai vrea pe fostul arbitru în Comitetul Executiv chiar dacă, teoretic, ar beneficia de un pic de influență datorită faptului că președintele clubului său ar face parte din conducerea Federației. Prima ligă îi are ca reprezentanți în CEx doar pe Gino Iorgulescu, pe Argăseală și pe Daniel Niculae, președintele Rapidului.

Pentru Becali e mai important să-și continue disputa cu Burleanu, una pe care a pornit-o recent din cauza prestațiilor pe care le aveau arbitrii în campionat și apoi a continuat-o când a încercat să desființeze regula U21, un criteriu la care Federația ține și îl consideră un succes al actualei administrații.

Gigi a căutat semnături ale conducătorilor de la celelalte 15 cluburi din campionat pentru ca astfel să forțeze anularea regulii. Cum nu a reușit să-i convingă pe adversarii din competiție să i se alăture în demersul anti-Burleanu, el i-a jignit și pe președintele FRF, și pe oficialii formațiilor din primul eșalon: "Cu nouă voturi în favoarea mea aș fi avut majoritatea, dar am adunat doar șapte voturi. Asta e situația, cei care au votat pentru menținerea regulii sunt sclavii lui Burleanu. Așa le place lor, să fie sclavi! Eu zic să-i ducem pe plantație și să le dăm sapa-n mână dacă așa le place!".

Becali poate să accepte regula U21, poate s-o conteste în instanță sau să-și ia jucăriile și să plece dacă nu-i convine! Face ce vrea el doar la el acasă, nu într-o activitate desfășurată pe baza unor reguli pe care le respectă toți participanții!
Răzvan Burleanu, președintele FRF

Federația, cu Burleanu acolo, înseamnă numai abuz, tiranie și mizerie! Îmi spune el mie să-mi iau jucăriile și să plec? Păi, eu am produs două sute de milioane de euro în fotbal! Când a venit la FRF, în 2014, el nici nu știa cum arătau 17 euro, avea un hârb de mașină.
Gigi Becali, patronul FCSB

Pierde deplasările-cadouri

În afara statutului, prezența în Comitetul Executiv i-a adus lui Argăseală și beneficii concrete până acum. Prezența la o ședință a CEx e plătită cu 2.600 de lei. Burleanu i-a luat pe membrii Comitetului în toate deplasările pe care le-a avut echipa națională, în avionul în care au călătorit și jucătorii, i-a cazat în hoteluri foarte bune și le-a asigurat și invitații la meciuri. 

De când Becali i-a interzis să mai participe, Argăseală a pierdut 5.200 de lei, cât ar fi încasat pentru două ședințe. E drept că la una i-ar fi fost greu să ajungă, din moment ce în aceeași zi era Adunarea Generală a LPF. Și a mai ratat și deplasările din Kosovo și din Elveția, cele mai recente pe care le-au efectuat "tricolorii". Au călătorit cu naționala toți membrii CEx, cu excepția lui „nea Vali”. 

Citește mai multe știri despre FCSB:

FCSB și-a găsit atacant: „Are inteligență, forță, viteză, toate ingredientele”
FCSB
FCSB și-a găsit atacant: „Are inteligență, forță, viteză, toate ingredientele”
FCSB - PAOK 1-1 » Toți joacă pentru Coman! Florinel a fost din nou MVP pentru FCSB, care a remizat cu PAOK în cel mai tare amical al verii
FCSB - PAOK
FCSB - PAOK 1-1 » Toți joacă pentru Coman! Florinel a fost din nou MVP pentru FCSB, care a remizat cu PAOK în cel mai tare amical al verii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  05 Iulie 2023, 10:20

Nu- l mai las printre " *** " ,Îl țin eu și îl folosesc ca atare !? Paradoxuri ale lui Becali !?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează