FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Valoarea bate rasismul! » Gigi Becali și-a schimbat radical atitudinea față de acum 3 ani. Cum arată acum echipa

Breeveld și Varela au fost jucători de bază sezonul trecut la Steaua
Breeveld și Varela au fost jucători de bază sezonul trecut la Steaua

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 iunie 2015 00:00

Toate transferurile verii sînt jucători de culoare, Alcenat, Martinus şi Muniru, care li se adaugă celor deja prezenți în lot, Varela şi Breeveld.

La 3 ani de cînd "Le Figaro" dezvăluia că Steaua l-a refuzat pe atacantul Sinama Pongolle, propus în Ghencea de Bănel Nicoliţă, pe motiv că "e negru şi preşedintele clubului român, obişnuit cu tot felul de derapaje, nu acceptă aşa ceva în echipă", Steaua devine o echipă în care ponderea fotbaliştilor de culoare înseamnă 20 la sută din lot.

Campioana l-a rezolvat ieri pe Muniru, după ce şi celelalte două achiziţii ale verii sînt tot jucători de abanos: Alcenat şi Martinus. Lor li se adaugă cei aflaţi deja sub comanda lui Rădoi: Varela şi Breeveld. Cum e foarte posibil ca toţi să înceapă sezonul ca titulari, atunci fix jumătate din echipa din cîmp va fi formată din fotbalişti de culoare.

În plus, pe lista ţintelor lui Becali în campania de achiziţii se mai află doi jucători care fac parte din aceeaşi categorie: Tamuz, de la Petrolul, şi William De Amorin, de la Astra. Dacă ar fi aduşi, iar ei ar prinde, de asemenea, prima echipă, atunci se va consemna o premieră: 7 fotbaliști din 11 din formula de start a Stelei să fie de culoare.

1era numărul jucătorilor de culoare care se aflau în lotul Stelei în iunie 2012, acum fix 3 ani, e vorba despre Leandro Tatu

Cum arată primul "11" în acest moment:

Cojocaru - Alcenat, Varela, Papp, Guilherme - Breeveld, Muniru - Ad. Popa, Chipciu, Martinus - Ţucudean

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
923627714363420
Crs Dvd  •  17 Iunie 2015, 20:31

E vorba de bani aici,d-aia s-a schimbat

ion_ciobanu
ion_ciobanu  •  17 Iunie 2015, 18:08

Nu a fost niciodată vorba de rasism la Steaua, până şi ****** a fost doar teribilist, de fapt cum să fie rasist când el însuşi e o corcitură de cea mai joasă speţă. Dacă ar fi ca Varela, din partea mea ar putea să aducă numai negrii, problema e că în SPORTUL ROMÂNESC, nu doar în fotbal, apar tot felul de non-valori din fel de fel de zone ale Globului, aduse doar pentru culoarea pielii, au ei impresia că negru îi musai un super-sportiv doar pentru că e închis la culoare (de fapt maro ar fi culoarea dacă ne uităm pe un paletar). Aş vrea să văd măcar o relatare a presei, *** despre rasismul anti-alb, un flagel tot mai grav *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pedro_nr1
pedro_nr1  •  17 Iunie 2015, 18:01

cu cine te certi ??? chiar crezi ca va citi cineva povesti asa lungi ?? Scurt si cuprinzator - ar fi o solutie viabila pe viitor !

Vezi toate comentariile (31)
Comentează