FOTBAL  »  Superliga  »  FOTBAL ŞI POLITICĂ

”Vamă” la Senat, ”Comandantul” la deputaţi » Dinu Gheorghe şi Gigi Neţoiu visează la un fotoliu în Parlament

Dinu Gheorghe (stînga) și Gigi Nețoiu ar putea să fie colegi de Parlament din luna decembrie
Dinu Gheorghe (stînga) și Gigi Nețoiu ar putea să fie colegi de Parlament din luna decembrie

Articol de GSP - Publicat joi, 20 septembrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 19 septembrie 2012 20:49

Ambii intenţionează să candideze pe listele UNPR, partid ai cărui membri sînt. Preşedintele Astrei ar vrea să intre în cursă la colegiul Vîlcea, iar fostul patron al Craiovei la Dolj.

Alegerile de pe 9 decembrie vor atrage printre candidaţi şi oameni din lumea sportului. Iar mutările cele mai spectaculoase le prepară Dinu Gheorghe şi Gigi Neţoiu, potrivit unor surse UNPR, partid din care cei doi fac parte!

Iordănescu vrea un nou mandat
Ambii intenţionează să intre în cursa pentru un mandat de parlamentar. Dar în timp ce Neţoiu vizează un fotoliu la Camera Deputaţilor, Dinu "Vamă" doreşte să atace un loc de senator! Actualul preşedinte al Astrei ar vrea să candideze la colegiul de la Vîlcea, iar Neţoiu la Dolj.

"Locurile pe partide s-au cam împărţit, numeric, la întîlnirea cu USL de la Murighiol, din urmă cu cîteva zile, acum fiecare formaţiune va trebui să vină cu nominalizările", explică aceeaşi sursă UNPR.

În cadrul partidului, Dinu Gheorghe e vicepreşedintele departamentului de politici în apărare, administraţie, ordine publică şi siguranţă naţională, iar Neţoiu ocupă acelaşi post la departamentul pentru tineret şi sport, unde numărul unu e Anghel Iordănescu.

De altfel, fostul selecţioner va concura şi el pentru încă un mandat de senator. Va schimba numai colegiul. Nu va mai candida la Ilfov, ci în Bucureşti, la sectorul 2.

Discuţie cu Niculae ca să plece
Dacă-i va ieşi planul de a prinde un loc în Parlament, Dinu Gheorghe va trebui să se retragă din fruntea Astrei. "Oricum, au existat deja cîteva discuţii cu patronul Ioan Niculae, căruia i-a lăsat de înţeles că ar vrea să plece de la club. Are şi o propunere din partea lui Copos ca să se întoarcă la Rapid, dar ţinta lui principală e acum să se lanseze serios în politică", au precizat persoane apropiate de gruparea ploieşteană.

2 oameni din lumea sportului se află în actualul Parlament: Anghel Iordănescu (UNPR) şi Cristian Ţopescu (PNL), ambii la Senat

ALTE

"Dau gol Stelei"
Rapid. Ovidiu Herea a prefaţat derby-ul cu Steaua şi a explicat de ce giuleştenii nu pornesc cu a doua şansă în partida de luni: "Aştept un meci cu Steaua jumătate de an, sînt nerăbdător să joc împotriva sa de fiecare dată, aşa e şi acum. Nu ne sperie atmosfera de pe Naţional Arena, am mai jucat pe stadioane ostile. Steaua nu e favorită, nici noi nu sîntem. Într-un derby nu există aşa ceva". Mijlocaşul rapidist a rememorat şi derby-urile cu steliştii: "La acel 5-1 a fost cel mai frumos. La fel a fost şi la un 1-1 pe Ghencea cînd am marcat împotriva lor. O voi face şi la acest meci".

Rămîn interimarii
Braşov. Ionuţ Badea trage de conducerea braşovenilor pentru a primi două salarii compensatorii, după care va pleca, acesta nedorind să rămînă la Braşov sub nici o formă. În aceste condiţii, echipa va fi pregătită de Adrian Szabo şi Andrei Şanta pînă cînd situaţia se va clarifica şi un nou "principal" va fi adus la club. Patronul echipei, Ioan Neculaie, l-ar dori pe Dorinel Munteanu, însă acesta are pretenţii financiare prea mari pentru Braşov.

10 euro biletul
FRF. Mai sînt 23 de zile pînă la partida Turcia - România din preliminariile CM 2014 (Istanbul, 12 octombrie, ora 20:30), iar fanii "tricolorilor" care doresc să meargă la meci vor avea posibilitatea de a-şi achiziţiona bilete de intrare prin intermediul federaţiei. FRF anunţă că un tichet costă 10 euro, iar vînzarea se va face în perioada 27 septembrie - 5 octombrie la sediul de la Casa Fotbalului (parter, camera 8). Program: 10-16 (luni-joi), 10-14 (vineri). Plata se va face în euro, iar persoanele vor trebui să aibă asupra lor buletinul şi delegaţia / împuternicirea (în cazul delegaţilor firmelor).

INBOX
Oţelul. Narcis Răducan spune că noul acţionariat oferă toate condiţiile de performanţă: "E linişte la club, stabilitate financiară, avem toate ingredientele pentru performanţă, astfel că nu mai avem scuze".

Pandurii. Claudiu Voiculeţ (27 de ani) a fost penalizat cu o singură etapă de suspendare după ce a fost eliminat în meciul împotriva Petrolului.

CS Severin. Antrenorul Nicolo Napoli a primit două etape de suspendare în urma eliminării din meciul de la Vaslui.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
darfcar
darfcar  •  20 Septembrie 2012, 14:58

Au mama,astia o sa ne conduca?????Si mai beneficiaza si de imunitate pentru escrocheriile facute.Acum inteleg,astia,gen netoiu,sant cetatenii Romaniei pentru care lucreaza parlamentul si senatul,legile se dau pentru ei,pentru protejarea lor,noi,ceilalti,santem doar carne de tun,buni sa plateasca tepele de miliarde de euro facute de ,,cetateni'',buni sa plateasca cat mai multe taxe si impozite.

mosh_vishiniu
mosh_vishiniu  •  20 Septembrie 2012, 11:28

doua hahalere care Doamne-Fereste sa ajunga in parlament.daca in sport au facut atatea marlanii,vezi demolarea craiovei de catre securistul netoiu sau ssmecheriile de la vama(!!1),va dati seama ce ar face la adapostul imunitatii?vama e asa de alunecos ca poate sa faca exact contrariul a ce spune,chiar sub ochii nostrii si sa ne si convinga ca albul e negru.nu-mi doresc sa fiu condus de asemenea ipochimeni sau sa faca astia legi pentru mine sau tara mea.in general astia care au fost in securitate,si toata viata au ascultat telefoane,au urmarit,au batut la talpi,etc,nu au loc in institutii care se vor democratice.la fel e si situatia lui mru.cand vii din serviciile secrete nu poti

badeadorian
badeadorian  •  20 Septembrie 2012, 10:10

Doi serpi . Se duc unde le este locul . La specia lor .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează