FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Vara revenirilor » Rapidul schimbă lotul, va aduce mai mult de o echipă în această pauză

Articol de - Publicat miercuri, 17 iulie 2013 00:00 / Actualizat marti, 16 iulie 2013 21:36

După ce i-au legitimat în Grant pe Negru şi pe Tibi Bălan, giuleştenii au pus ochii şi pe alţi fotbalişti cu trecut vişiniu


Imediat după ce au cîştigat barajul cu Chiajna, rapidiştii au demarat tratativele cu mai mulţi fotbalişti. Giuleştenii au căutat în primul rînd să-şi întărească ofensiva, acolo unde au avut mari probleme în sezonul trecut.

Tănasă la Pro Rapid
Astfel, începînd de ieri, Ciprian Tănasă se pregăteşte la Pro Rapid şi în zilele viitoare va semna un angajament cu Rapid. Atacantul de 32 de ani e liber de contract după ce înţelegerea cu Sheriff Tiraspol i-a expirat. De asemenea, alb-vişiniii mai negociază în aceste zile şi cu Tibor Moldovan, 31 de ani, fostul vîrf de la Alba-Iulia, Farul sau Dinamo, care a evoluat ultima oară la Luceafărul Oradea.

Transfer de banderolă
Ţinta principală pentru vara această o reprezintă Vasile Maftei! Fostul căpitan din Grant a evoluat în alb-vişiniu în perioada 2001-2009, iar acum nu mai e dorit de Rednic la CFR. Fundaşul de 32 de ani ar agrea o revenire în Giuleşti, mai ales că nu a reuşit să-şi găsească o echipă în străinătate, însă problema o reprezintă salariul său. Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir au impus un plafon maxim salarial de 8.000 de euro lunar, iar Maftei cîştiga la CFR 20.000 de euro pe lună.

Un "lup" vine azi la tratative
Pe lista rapidiştilor a mai apărut un nume. După ce şi-a reziliat înţelegerea cu Petrolul, Marian Cristescu se pregătea să parafeze un contract cu Astra, însă aseară Grigore Sichitiu l-a sunat pentru a-l chema la discuţii. Mijlocaşul de 28 de ani a acceptat, fiind fotbalist crescut de Rapid, iar azi va veni la Bucureşti să discute cu preşedintele Rapidului. De asemenea, în zilele viitoare, la negocieri se va prezenta şi Dani Coman.


Varga ar fi lovitura
Ţinta de lux pentru alb-vişinii e Dacian Varga, de la Sportul. Sichitiu a discutat deja cu mijlocaşul de 29 de ani şi a primit acceptul acestuia. Totuşi, tranzacţia nu se poate realiza deoarece Dacian nu şi-a încheiat conturile cu trupa din Regie. Astfel, giuleştenii mai au de aşteptat cel puţin pînă pe 23 iulie, cînd e un nou termen pentru memoriul pe care fotbalistul l-a depus la LPF. "În Giuleşti te simţi fotbalist adevărat! Dacă aş fi liber, aş semna într-un minut. Nu aş spune nu unei reveniri la Rapid. M-am bucurat enorm pentru victoria din baraj", a spus Varga.

Au luat deja opt
Transferurile făcute de Rapid în această vară
Fotbalist Post Vîrsta Unde a jucat ultima oară
Balauru portar 23 FCM Tîrgu-Mureş
Ormenişan portar 20 Sportul
Al. Iacob fundaş central 24 Delta Tulcea
D. Lung fundaş central 26 Sportul
Fl. Pătraşcu mijlocaş central 27 CS Mioveni
V. Negru mijlocaş central 30 Gaz Metan
Al. Păcurar mijlocaş dreapta 31 ŢSKA Sofia
T. Bălan mijlocaş ofensiv 32 Steaua

"Îmi doresc din tot sufletul să-l revăd pe Vasile în Giuleşti, dar nu prea avem cu ce să-l aducem. Sper ca pînă la urmă să găsim resursele necesare pentru că ar însemna enorm pentru vestiarul nostru"
Grigore Sichitiu, preşedinte Rapid

"Vrem să ne întărim! Avem cinci jucători pe listă, dar nu vă pot spune despre cine e vorba. Maftei e unul din simbolurile Giuleştiului, normal că ni-l dorim, am şi discutat cu el, dar amical, căci încă e sub contract"
Nicu Cristescu, acţionar Rapid

Cum ar putea arăta Rapidul
D. Coman (Balauru) - I. Voicu (Al. Coman), Maftei (Walace), D. Lung (Al. Iacob), N. Vasile (Mardare) - E. Dică (V. Negru), M. Cristescu (Fl. Pătraşcu) - Al. Păcurar (Al. Ioniţă II), T. Bălan (Pancu), Varga (Ciolacu) - C. Tănasă (T. Moldovan)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (52)
crize22
crize22  •  18 Iulie 2013, 07:18

Sa vina Bozovic!

dreamer123
dreamer123  •  17 Iulie 2013, 21:09

mai joaca fotbal varga ?

ionut_oradea
ionut_oradea  •  17 Iulie 2013, 17:17

Rapid 2013/2014 - Balauru(Draghia)-Voicu(Ad. Grigore),D.Lung(Iacob,Paun),Maftei(Wallace,Mardare),Vasile(Stoica)-A.Coman(A.Matei),Dica(Pacurar,V.Negru),Ionita 2(Balan),Varga(ciolacu)-Pancu(Tanasa),Martin eventual renuntat la mardare si adus un fundas central tanar mai bun si inca un atacant-tanar din ligile inferioare-nu tibor moldovan

Vezi toate comentariile (52)
Comentează