FOTBAL  »  Superliga  »  INCIDENTE FĂRĂ PRECEDENT LA PLOIEŞTI

Varianta cunoscuţilor agresorului. "Am reclamat poliţiei că Dragoş era violent"

Agresorul a ajuns ieri la Parchet
după o noapte petrecută la arestul din Cîmpina. FOTO Cristi Preda
Agresorul a ajuns ieri la Parchet după o noapte petrecută la arestul din Cîmpina. FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 01 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2011 12:41

Băiatul de 25 de ani face parte dintr-o gaşcă de cartier care ţine sub teroare vecinii şi stadioanele. Numele lui a apărut în mod repetat în plîngeri înaintate de administratorii blocului său la Poliţie, care n-a intervenit însă niciodată pentru a opri trupa de golani


După grozăvia petrecută duminică seara la meciul Petrolul - Steaua, Ploieştiul a devenit un oraş stupefiat. Localnicii nu mai discută decît despre pumnul maniacului de 25 de ani care l-a pus la pămînt pe Galamaz.

Iar lumea se întreabă cum e posibil ca o întreagă comunitate să devină stigmatizată pentru gestul banditesc al unui individ iresponsabil. Care, potrivit informaţiilor oferite de Poliţie şi Parchet, a acţionat sub influenţa băuturilor alcoolice (alcoolemie 0,29 la mie) şi a drogurilor, primind aseară mandat de arest preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice. Răspunsul stă chiar în povestea lui Dragoş Enache, omul despre care autorităţile ştiau de ani de zile că e un tip cu potenţial penal. Cum aşa?

"Familie respectabilă, anturaj periculos"
Băiatul are tuşele unui teribilist dintr-o gaşcă de cartier scăpată de sub control. Stă împreună cu părinţii săi într-un apartament cu trei camere la ieşirea spre Bucureşti. Provine dintr-o familie respectabilă: mama lucrează într-o bancă, tatăl a ieşit recent la pensie de la Întreprinderea "1 Mai", sora mai mare e angajată într-un minister. Moise Pătraşcu, administratorul blocului unde domiciliază, punctează că doar Dragoş iese din tiparul liniştit: "Aici, pe scară, n-a făcut niciodată probleme, dar a intrat de cîţiva ani într-un grup de tineri care fac numai probleme. Beau, fumează, scandaluri, muzică tare şi gălăgie. A fost luat de val într-un anturaj periculos şi uite unde a ajuns!".

Poliţia îi ştie derapajele de 5 ani! Reacţie zero!
Gaşca a fost reclamată în repetate rînduri la Secţia 4 de Poliţie, care gestionează zona. Prima dată în noiembrie 2006, cînd, disperaţi de situaţie, oamenii l-au împuternicit pe Pătraşcu să ceară sprijinul organelor de ordine. Iar numele lui Dragoş Enache apare în mod explicit în memoriul către Poliţie! La fel şi în toate celelalte demersuri similare făcute în ultimii 5 ani! Reacţia autorităţilor a fost zero.
Oamenii din cartier se plîng că oricine are curaj să-i deranjeze suportă consecinţele: autoturisme vandalizate, geamuri sparte, injurii, ameninţări. Asta în timp ce explicaţiile oficiale dinspre Poliţie sună sec, exprimate de adjunctul Lucian Dicu: "Nu s-a făcut niciodată vreo reclamaţie asupra lui Dragoş Enache"!
414427-faximil.jpg

"A oprit autocarele Astrei pe trecerea de pietoni"
Un taximetrist povesteşte altă întîmplare şocantă: "Înainte de meciul de Cupă dintre Astra şi Petrolul, de joi, Enache s-a pus în faţa autocarelor cu suporterii Astrei pe trecerea de pietoni din faţa blocului său. Cînd maşinile au oprit, a început să bată violent cu palmele în geamuri, iar doi prieteni de-ai săi îl încurajau de pe trotuar. După partidă a apărut şi episodul cu vandalizarea". Ştie familia şi această ispravă? Imposibil de aflat, căci acasă la bătăuş nu răspunde nimeni, iar telefonul sună în gol.

Dar, din mijlocul şoselei, mesajele scrise de ultraşi pe separatoarele de sens urlă sfidător în numele facţiunii "Drogaţii": "Petrolul s-a întors în «A» să bage teroare în toată ţara" şi "Niciodată capul plecat".
414426-cpl11757.jpg

Maximum 7 ani de închisoare
Dragoş Enache, care nu are antecedente penale, va fi cercetat şi pentru lovire numai dacă George Galamaz va face plîngere împotriva lui. Pedeapsa este între 1 şi 5 ani de închisoare. Ultrajul, infracţiunea pentru care a şi fost arestat preventiv pentru 30 de zile, presupune o pedeapsă între 2 şi 7 ani de temniţă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (49)
cestrasius
cestrasius  •  02 Noiembrie 2011, 10:19

Puisor cand o sa iesi din puscarie o sa ai fustita...ti-o garantez eu majoritatea puscariasilor tin cu steaua asa ca grija la gaoaza

excentric
excentric  •  02 Noiembrie 2011, 09:27

corect ar fi sa mai intre pe teren si sa-i rupa pe arbitri..bravo asta da curaj bravooo

shumi_panco_gool
shumi_panco_gool  •  01 Noiembrie 2011, 21:25

cred si eu ca politia nu s-a sesizat...voi ati vazut ce plangere penibila a facut asociatia de maicute?! idioti care stau toata ziua cu privirea pe vizor si din cauza plangerilor penibile pe care le fac la politie nici politistii nu mai stiu ce e intemeiat si ce nu...suna a plangere la securitate, inainte de '89

Vezi toate comentariile (49)
Comentează