FOTBAL  »  Superliga  »  MITĂ ÎN ELICOPTER

Vasile Avram a cerut azi instanţei să-i ridice interdicţia de a părăsi Bucureştiul pentru a începe treaba la Astra

Sorin Ţerbea (stînga) şi Vasile Avram s-au prezentat la un nou termen în dosarul
Sorin Ţerbea (stînga) şi Vasile Avram s-au prezentat la un nou termen în dosarul "Mită în elicopter"

Articol de , - Publicat marti, 07 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 07 februarie 2012 17:49

Astăzi după-amiază, la Curtea de Apel Bucureşti, s-a consumat un nou termen în dosarul "Mită în elicopter" în care sînt inculpaţi fostul şef al CCA, Vasile Avram, şi finanţatorul clubului FCM Tîrgu Mureş, Sorin Ţerbea.

Invocînd dreptul la muncă, Vasile Avram a făcut o cerere de modificare a controlului judiciar, astfel încît să i se ridice interdecţia a părăsi Bucureştiului. "Avînd în vedere că a fost angajat de curînd ca secretar general al clubului Astra Ploieşti, domnul Vasile Avram va trebui să se deplaseze zilnic la Ploieşti şi să însoţească echipa la meciuri", a motivat cererea avocatul lui Avram, Marian Nazat.
Procurorul DNA a solicitat ca pînă pe 15 februarie 2012 Vasile Avram să depună la dosar fişa postului de la Astra Ploieşti.

Trei arbitri martori
Şedinţa, care a durat o oră, a fost dedicată audieri martorilor. Printre aceştia şi trei arbitri: Alexandru Deaconu, venit în cîrje după operaţia la menisc, Sebastian Colţescu, şi Ioan Onicaş. Judecătorul a vrut să afle de la ei cum se făceau delegările arbitrilor pe vremea lui Vasile Avram. Au fost citaţi şi cei doi fiii ai lui Avram, Marius şi Valentin, dar s-au prevalat de lege şi nu dat declaraţii.  

Onicaş: "Avram nu mi-a cerut niciodată să favorizez vreo echipă"
Primul a pus mîna pe Bilbie fostul asistent Ioan Onicaş, retras din activitate după meciul FCM Tîrgu Mureş - U Cluj, din 21 mai 2011, partidă la care Avram a fost supervizior. "Eu aflam delegările de pe site-ul CCA, nu am fost anunţat niciodată de Vasile Avram personal. Nu am vorbit cu Vasile Avram despre desfăşurarea meciului. De fapt, nu mi-a cerut niciodată să favorizez vreo echipă".

Deaconu: "Avram mă suna înaintea meciurilor importante şi îmi spunea să fiu serios"
Alexandru Deaconu a declarat: "Eu primeam delegările prin e-mail sau prin sms-uri din partea CCA, cu 3-4 zile înaintea etapei. Nu m-a sunat niciodată vreun conducător de club în legătură cu un vreun meci. Cu Vasile Avram aveam discuţii telefonice înaintea meciurilor importante. Ne spunea să fim serioşi, să avem grijă cum ne pregătim, să avem comportament ireproşabil. De altfel, domnul Avram vorbea cu toţi colegii mei. Pe Sorin Ţerbea l-am cunoscut la nunta lui Marius Avram. Personal, nu am cunoştinţă de suspiciuni referitoare la delegarea arbitrilor. Din punctul meu de vedere totul este cinstit şi corect!"

Colţescu certat de judecător
Sebastian Colţescu l-a enervat pe judecător. Ce s-a întîmplat? Procurorul DNA către Colţescu: "În sezonul 2010/2011 aţi arbitrat de patru ori pe FCM Tîrgu Mureş...". Colţescu intervine: "De trei ori!". Procurorul: "Doamna judecător vă rog să-i spuneţi să nu mă mai înterupă". Colţescu: "Nu l-am întrerupt, l-am corectat!". "Domnule, dumneavostră realizaţi unde sînteţi? Aici nu e şuetă!".

"Avram îmi zicea «Vezi că ai meci greu la sfîrşitul săptămînii»"
Colţescu a declarat: "Vasile Avram m-a sunat de multe ori, dar nu să-mi spună ceva despre vreo echipă, ci doar să vadă în ce stare sînt. Nu cred că mi-a spus vreodată că voi fi delegat la meciul dintre X şi Y. S-a întîmplat ca Vasile Avram să-mi spună «Vezi că vei avea meci greu la sfîrşitul săptămînii», dar nu nominaliza meciul. Pe Sorin Ţerbea acum l-am văzut prima dată".

Martor: "Ţerbea mi-a zis să-i dau cadou lui Avram cutiile cu sticle"
Unul dintre martorii l-a pus într-o situaţie delicată pe Sorin Ţerbea. Kasco Endre, antrenorul echipei de futsal City’us Tg. Mureş, patronată de omul de afaceri, a făcut o declaraţie-şocantă: "Pe 18 august 2011 domnul Ţerbea mi-a pus la dispoziţie maşina dînsului să merg la o şedinţă la FRF. Mi-a dat şi 5-6 cutii cu sticle, nu ştiu dacă erau cu vin sau cu ţuică, să i le dau cadou domnului Avram".
Declaraţia subalternului său l-a uluit pe Ţerbea, care l-a muştruluit pe Endre la ieşirea din sala de judecată: "Băi zăpăcitule, ţi-am zis eu să i le dai alea cadou sau doar să i le duci? Ce te-a apucat?".

Ţerbea: "Martorii au spus numai adevărul!" :)
Înainte, Ţerbea a declarat pentru GSP şi GSP TV: "Au fost audiaţi martori care au spus numai adevărul. Nu am avut emoţii niciodată. DNA şi instanţa îşi fac treaba, noi ne facem treaba. Se pare că noi ăştia care avem elicoptere trebuie să facem puşcărie".

"Dacă aş fi avut funcţie la FCM Tîrgu Mureş l-aş fi cooptat pe Vasile Avram în conducerea clubului. Va face treabă la Astra. E un tip puternic!"
Sorin Ţerbea

Următorul termen de judecată va fi pe 6 martie 2012, ora 14:00.


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
alpin
alpin  •  07 Februarie 2012, 18:09

Ce martori credibili! Toti legitimati la Steaua, ca si Avram!! De ce lipseste Tudor? Dar Nica?

kily
kily  •  07 Februarie 2012, 18:03

cat de natural poate sa minta deaconu! la fel cum fura in teren...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează