FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - STEAUA 0-1

Verdictul specialiştilor: "NU A FOST PENALTY". Trei foști arbitri FIFA susțin că Steaua a fost avantajată la faza care a decis meciul

Articol de , - Publicat joi, 31 martie 2016 00:00

Trei foşti arbitri FIFA, Porumboiu, Lăzărescu şi Zotta, au tras concluzia fazei din care Steaua a câştigat: "Hora n-a avut intenţia de a juca balonul cu mâna".

Faza care a decis meciul, dar şi liderul campionatului, măcar până vineri seara, când se joacă Dinamo - Astra, s-a petrecut în minutul 86. Cum a decurs cronologic?

Corner pentru oaspeţi, se execută în careu, mingea are un carambol, după care e degajată. Marius Avram e avertizat de adiţionalul Comănescu să oprească meciul. Comănescu îi spune că Hora a comis henţ, iar Avram dictează penalty. Stanciu execută, marchează şi Steaua câştigă meciul.

Întrebarea-cheie: a fost sau nu corectă decizia adiţionalului Adrian Comănescu, validată de "centralul" Avram? Trei foşti arbitri FIFA, doi "centrali" şi un asistent, au avut aceeaşi părere: nu e penalty. De partea arbitrului s-a plasat doar Ion Crăciunescu.

Adrian Porumboiu pentru GSP: "Nu e penalty fiindcă Hora nu are nici vorbă de intenţie ca să joace balonul cu mâna. Iar fără intenție nu există henț. Decizie greşită"

Dan Lăzărescu pentru GSP: "Hora se trezeşte cu mingea în mâinile lui, are şi ochii închişi în momentul în care îl atinge balonul, se şi dezechilibrează, dovadă că nu a avut intenţia de a juca mingea cu mâna. Nu se impunea penalty!"

Constantin Zotta la DolceSport: "Comănescu nu trebuia să judece faza în perspectiva penalty-ului fiindcă Hora nu vrea să joace în mod intenţionat balonul cu mâna"

Ion Crăciunescu la Digisport: "A fost penalty corect acordat"

"Indubitabil a fost penalty, felicitări adiţionalului Comănescu că a avut un curaj incredibil să dicteze 11 metri! Am câştigat împotriva unei atmosfere făcute de cei de la Pandurii. Sincer, m-am cam săturat de toate declaraţiile lui Edi Iordănescu"
Mihai Stoica, apropiat al echipei Steaua

Şi Avram a comis trei erori mari

MINUTUL 20 - Pro Pandurii
Adi Popa cade în careul advers după un duel cu Săpunaru, Marius Avram lasă jocul să continue, dar reluările TV arată că stoperul gorjenilor îl faultează pe stelist
DECIZIA CARE SE IMPUNEA: penalty pentru Steaua

MINUTUL 38 - Pro Steaua
Mrzljak şutează, Adi Popa blochează mingea, o recuperează, pleacă pe contraatac, dar croatul îl faultează. Marius Avram dictează fault şi îi acordă al doilea cartonaş galben mijlocaşului Pandurilor, pe care îl elimină. Reluările TV arată că Popa se foloseşte de mână pentru a bloca balonul.
DECIZIA CARE SE IMPUNEA: lovitură liberă pentru Pandurii

ENACHE TREBUIA ELIMINAT - Pro Steaua
O altă eroare importantă a lui Avram a fost că l-a iertat de eliminare pe Gabi Enache. Stelistul, care avea un cartonaş galben din startul partidei, a făcut faulturi repetate pe întreaga durată a reprizei secunde, unele dintre ele peste limita regulamentului

Chipciu: 4 meciuri, 4 "galbene"!

Căpitan aseară, în absenţa lui Varela, Chipciu a încasat în startul partidei un cartonaş galben. Este cel de-al patrulea de când a început play-off-ul, astfel că el va fi suspendat duminică, împotriva lui ASA Tg. Mureş. Practic, Chipciu a fost avertizat în fiecare din cele 4 etape jucate până acum în partea a doua a campionatului. În toate aceste jocuri, şeptarul roş-albaştrilor n-a dat vreun gol şi nici vreo pasă decisivă.

"A fost cel mai important meci din acest play-off, victoria e incredibil de importantă. E un sentiment plăcut că suntem pe primul loc, sper să rămânem acolo până la final"
Nicuşor Stanciu

"Pandurii s-a apărat cu toată echipa tot meciul. Suntem pe primul loc şi am avea nevoie de ajutorul lui Dinamo în meciul cu Astra, însă eu n-am cum să ţin niciodată cu Dinamo. Bravo lui Nicuşor Stanciu că a avut tăria să bată penalty într-un moment de tensiune imensă! În minutul 90, să iei mingea şi să execuţi cu atâta singuranţă înseamnă mare, mare lucru"
Alexandru Chipciu

"Şumudică are dreptate, jocurile sunt făcute în acest campionat, Steaua e deja campioană. Am putea să nici nu mai jucăm, să terminăm aici campionatul şi să dăm trofeul Stelei"
Dan Nistor, mijlocaş Pandurii

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (263)
1169105529791099
Abbasi Amir  •  02 Aprilie 2016, 02:28

Rusineeeeee, fostilor arbitri fifa..... Inseamne ca toti trei nu sunt fair play ori sunt niste prosti!!!!! Aici nu mai e vorba de intentia, daca mingea nu lovea pe Hora la mana, ajungea la Pintili si era faza de gol sigur....... Fortzaaaaaa Steauaaaaaa

simptomulzero
simptomulzero  •  01 Aprilie 2016, 15:25

Pai in cazul asta, rosul luat de pandurii e corect, pt ca nici Popa nu a jucat mingea cu mana cu intentie...faceti voi cum faceti si tot contra Stelei trageti concluziile...adica la Popa e hent, desi nu a jucat mingea intentionat cu mana si la Hora nu e hent...incredibil. Ma intreb daca in Olanda cand a luat Ajax 4 campionate la rand, jurnalistii faceau propaganda anti-Ajax cu atata patos.

1156410444392439
Nyky Nicola  •  01 Aprilie 2016, 15:09

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (263)
Comentează